Päivitetty 15.03.2017

Kodin saanut koira: XARA (Lucky three)


Syntymäaika: 6/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
steriloidaan

 

 

07.02.2017
Târgoviște on kaupunki Romanian eteläosassa, Ialomițajoen varrella. Arviolta kaupungissa on noin 4000 koditonta koiraa ja eläinten asema ei ole hyvä tässäkään kaupungissa. Kulkureiden pitkäaikainen yhteistyökumppani, Mihaela Soare, asustaa äitinsä kanssa vanhassa omakotitalossa  Târgoviștessa ja yhdessä he tekevät kaikkensa auttaakseen alueensa kodittomia koiria ja kissoja. Tällä kertaa Mihaelan hoiviin ovat päässeet onnekkaat 7 kuukautiset Xara, Xenja ja Xania.

Xara oltiin hylätty siskojensa, Xenjan ja Xanian, kanssa Mihaelan kodin läheiselle marketti alueelle. Mihaela ruokki neitokaisia jonkin aikaa, sillä hänellä ei ollut kotona ollenkaan ylinmääräistä tilaa kolmikkoa varten. Muutaman päivän kuluttua eräs alueen asukkaista tuli kertomaan Mihaelalle, että ihmisiä oli alkanut häiritsemään tämä kolmikko ja paikalle oli soitettu dogcatcherit hoitamaan tilanne. Mihaelalla oli talo edelleen täynnä, mutta hän ei voinut muutakaan kuin viedä tytöt kotiinsa, tilanpuutteesta huolimatta. Niin onnekkaat tytöt päätyivät Mihaelan luokse ja nyt niiden on aika alkaa etsiä kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Xara on siskojensa tapaan luonteeltaan todella reipas, utelias ja kaikin puolin valloittava koiran alku. Se on äärettömän leikkisä, ystävällinen ja lempeä tyttö. Pennulle ominaiseen tapaan Xarakin rakastaa suurinpiirtein kaikkea liikkuvaa ja liikkumatonta. Kissat, muut koirat ja etenkin ihmiset ovat sen mielestä aivan paras asia maan päällä. Kaikki uudet tuttavuudet, oli ne sitten ihmisiä tai toisia eläimiä, otetaan innolla vastaan hännän heilutuksen kera. Kaikin puolin Xara on erittäin pehmeä ja hyvin vastaanottavainen pentu.

Xara ei juurikaan hauku.

Tyttö on tällä hetkellä 8kg painava ja tulee jäämään pieneksi keskikokoiseksi eli noin 45cm korkeaksi ja 10-15kg painavaksi.

02.03.2017
Xara on ensimmäisenä Lukcy threen siskoksista varattu omaan kotiinsa <3 Onnea Xara ja perhe!

15.03.2017
Xara lensi eilen omaan kotiinsa <3!

————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Xara saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Xara on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Xara tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.