Päivitetty 01.08.2021

Essi Tenho


LOMALLA 30.7.-30.9.2021

Olen Essi ja toimin Kulkureissa hallituksen puheenjohtajana.

Asun Helsingissä puolisoni ja kahden koiramme kanssa. Vapaaehtoistoiminta ja koirat ovat lähellä sydäntäni, ja onkin mahtavaa, että Kulkureissa pystyn yhdistämään molemmat. Aloitin hommat Kulkureissa alunperin tapahtumakoordinaattorina heinäkuussa 2017. Hallituksen jäsenenä olen toiminut toukokuusta 2018 ja hallituksen puheenjohtajana toukokuusta 2019 alkaen.

Meillä on ollut kotona koiria niin kauan kuin muistan, ja ne ovat aina olleet sekarotuisia. Ensimmäinen oma koirani Ninja tuli meille kahdeksanviikkoisena elokuussa 2014, jolloin olin valmistunut ja elämä oli tasaantunut tarpeeksi koiraa varten.  Kiinnostukseni rescue-toimintaan heräsi alkujaan siitä, että Ninjan parhaat kaverit koirapuistossa olivat usein rescueita. Maaliskuussa 2017 perheeseemme liittyikin Kulkurien kautta Suomeen tullut, jo hiukan kypsempään ikään ehtinyt romanialaisherra Baltazar. Toivon lämpimästi, että ihmiset harkitsisivat avoimin mielin myös vanhemman koiran adoptoimista.

Romanian eläinsuojelutilannetta on vaikea käsittää ennen kuin on vieraillut paikan päällä.  Tarhareissut ovat rankkoja niin fyysisesti kuin henkisestikin, mutta toisaalta niistä saa todella paljon energiaa ja tahtoa vapaaehtoistyön tekemiseen. Vaikka yhteistyötarhoillamme pidetään koirista niin hyvää huolta kuin tarhalla on mahdollista, ei yhdenkään koiran tulisi joutua viettämään koko ikäänsä tarhalla. Siksi steriloimme. On uskomattoman hienoa olla mukana tällaisessa kestävässä, ongelman juurille menevässä, läpinäkyvässä ja konkreettisessa eläinsuojelutoiminnassa, jota Kulkurit tekee.

 


Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa