Päivitetty 06.09.2020

Essi Tenho


LOMALLA 7.-20.9.2020

Sähköposti: essi.tenho@kulkurit.fi

Olen Essi ja toimin Kulkureissa hallituksen puheenjohtajana, kuljetus- ja markkinointisuunnittelijana sekä jäsensihteerinä.

Asun Helsingissä puolisoni ja kahden koiramme kanssa. Vapaaehtoistoiminta ja koirat ovat lähellä sydäntäni, ja onkin mahtavaa, että Kulkureissa pystyn yhdistämään molemmat. Aloitin hommat Kulkureissa tapahtumakoordinaattorina heinäkuussa 2017, hallituksen jäsenenä toukokuussa 2018 ja puheenjohtajana kaudella 2019.

Meillä on ollut kotona koiria niin kauan kuin muistan, ja ne ovat aina olleet sekarotuisia. Ensimmäinen oma koirani Ninja tuli meille kahdeksanviikkoisena elokuussa 2014, jolloin olin valmistunut ja elämä oli tasaantunut tarpeeksi koiraa varten.  Kiinnostukseni rescue-toimintaan heräsi alunperin siitä, että Ninjan parhaat kaverit koirapuistossa olivat usein rescueita. Maaliskuussa 2017 perheeseemme liittyikin Kulkurien kautta Suomeen tullut, jo hiukan kypsempään ikään ehtinyt romanialaisherra Baltazar. Toivon lämpimästi, että ihmiset harkitsisivat avoimesti myös vanhemman koiran adoptoimista.

Romanian eläinsuojelutilannetta on vaikea käsittää ennen kuin on vieraillut paikan päällä.  Tarhareissut ovat rankkoja niin fyysisesti kuin henkisestikin, mutta toisaalta niistä saa todella paljon energiaa ja tahtoa vapaaehtoistyön tekemiseen. Vaikka yhteistyötarhoillamme pidetään koirista niin hyvää huolta kuin tarhalla on mahdollista, ei yhdenkään koiran tulisi joutua viettämään koko ikäänsä tarhalla. Siksi steriloimme. On uskomattoman hienoa olla mukana tällaisessa kestävässä, ongelman juurille menevässä, läpinäkyvässä ja konkreettisessa eläinsuojelutoiminnassa, jota Kulkurit tekee.

 


Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa