Päivitetty 15.12.2016

Kodin saanut koira: ZAFIR


Syntymäaika: 4/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
kastroitu

 

3.10.2016
Zafir on hyvin todennäköisesti puhdasrotuinen greyhound eli englannninvinttikoira ja se on hankittu metsästyskäyttöön Romaniassa. Zafiria oli treenattu jäniksen metsästykseen, mutta päästettäessä ns. harjoitusjänis läheltä Zafiria irti, ei Zafir lähtenytkään jäniksen perään vaan sen sijaan juoksi karkuun ja meni piiloon. Tästä johtuen omistajalla ei ollut Zafirille käyttöä ja se hylkäsi koiran Onevet-klinikan tarhalle heinäkuussa 2016. Nyt Zafir etsii ikiomaa rakastavaa ja roduntuntevaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelman kautta Suomesta.

Luonteeltaan Zafir on hyvin ihmisystävällinen, avoin ja lempeä koira. Se tulee kohteliaasti ihmisten luokse, mutta osaa myös intoutua hyppimään ollessaan innoissaan ihmisen huomiosta. Kulkurien aktiivit kertovat Zafirin olevan tyypillinen greyhound eli energinen, mutta samaan aikaan elegantti koira, joka ei ole millään muotoa häslä. Zafir antaa käsitellä itseään hyvin ja on perusluonteeltaan kuuliaisen ja alistuvan oloinen. Zafir tulee tarhalla hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Zafir ei hauku eikä revi ketjussaan.

Zafir on kooltaan n.70 cm ja painoa sillä on arviolta noin 25-30kg. Ikää tällä upealla pojalla on tällä hetkellä noin 1,5 vuotta.

Zafirille haetaan omistajaa, jolla on ymmärrystä vinttikoirista ja tietämystä, mitä kyseinen rotu vaatii. Greyhoundit ovat tyypillisesti näöllä metsästäviä koiria ja on mahdollista, että Zafirin riistavietti herää jossain vaiheessa ja tulevan omistajan tuleekin olla varautunut tähän. Greyhound on maailman nopein koirarotu, joka on juostessaan riistan perässä täynnä tulta ja tappuraa, mutta kotioloissa puolestaan lempeäluonteinen nautiskelija. Greyhoundin onnellisuuden edellytys on säännöllinen mahdollisuus vapaana juoksemiseen, mutta omistajan vastuulla on toteuttaa tämä mahdollisimman turvallisesti. Greyhoundeilla ei tyypillisesti ole erityisen suurta miellyttämisen halua, vaan ne ovat vinttikoiramaiseen tapaan ylväitä aristokraatteja, jotka kiintyvät omistajaansa lujasti.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Nuori koira tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

8.11.2016
Zafir on tänään varattu ikiomaan kotiin Suomeen, onnea Zafir&perhe!

15.12.2016
Zafir saapui kotiin 10.12.2016.

———————————————————————————–

Zafir saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zafir on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Niina Laaksoselle.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa