Kodin saanut koira: ZARAH

Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa ( Onevet)
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta

15.1.2020

Onevetin klinikka ja klinikan omistajien, eläinlääkäripariskunnan Adina ja Dragos Vladutin  ylläpitämä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä.  Muun muassa ei- toivottuja pentuja hylätään tarhan läheisyyteen ja tuodaan tarhalle jatkuvasti.

Zarahin jätti alun perin Cosoban tarhan työntekijälle tämän vuokranantaja. Työntekijän viettäessä kuitenkin lähes kaiken aikansa tarhalla, muutti Zarahkin tarhalle. Zarah sopeutui tarhaelämään varsin hyvin ja se eleleekin vapaana pihalla isossa koiraporukassa, jossa se tulee ongelmitta kaikkien kanssa toimeen. Tyttö on hyväntuulinen ja pistääkin mielellään leikiksi muiden koirien kanssa. Zarah vaikuttaa tasapainoiselta ja kohtuullisen rauhalliselta koiralta. Vieraat se ottaa hyvin vastaan ja antaa luottavaisesti käsitellä itseään. Se ei tee itseään tykö samalla tavoin, kuin tarhan monet muut koirat, mutta mielellään ottaa vastaan rapsutuksia, kun ihminen sattuu kohdalle. Nisistä päätellen Zarahilla on joskus ollut ainakin yhdet pennut. Tulevalta kodilta edellytetään kokemusta vahvaluonteisista, molossirotuisista koirista, eikä Zarahia luovuteta varmuuden vuoksi toisen nartun kaveriksi. Vaikka Zarah on tarhaolosuhteissa rauhallinen, tulee Zarah rotuperimänsä johdosta tarvitsemaan kodin, jossa se saa riittävästi liikuntaa ja oikeanlaista aivotyöskentelyä sekä johdonmukaisen, positiivisiin metodeihin perustuvan kasvatuksen.

Zarah on noin 45-50cm korkea ja painaa arviolta 16kg.

Päivitykset

30.10.2020

Zarah matkusti vihdoin oman perheensä luo Suomeen.

16.9.2020

Vihdoin, vuosien tarhalla vietettyjen päivien, viikkojen, kuukausien ja vuosien jälkeen, saamme kirjoittaa Zarahin nimen eteen sanan “varattu”. Vihdoin Zarahilla on oma koti!

15.1.2020

Zarah jatkaa eloaan entiseen malliin Cosobassa. Se on päässyt pulskistumaan entisestään, mikä ei ole hyvä juttu tytön nivelien kannalta. Zarah on aivan ihana, oma iloinen itsensä, mutta kotia ei vain tahdo löytyä. Zarah on viettänyt tarhalla jo pitkän ajan ja tuntuu vaikealta ymmärtää miksi, sillä tasapainoisempaa ja mutkattomampaa koiraa saa hakea. Vielä Zarahillekin löytyy varmasti se oma ihminen, joka huomaa hänet satojen muiden kotia etsivien seasta.

 

22.10.2019

Zarah jatkaa elelyään Cosoban tarhalla. Syyskuisella aktiivimatkalla Zarah on jälleen lempeä, rauhallinen oma itsensä. Se pyörii paljon omissa oloissaan pihalla, mutta tulee aina kutsuttaessa luo ja samoin, kun ruokaa on tarjolla, täytyy tulla katsastamaan, josko hänkin saisi jotain. Zarah pistää leikiksi toisen koiran kanssa pihalla toistuvasti ja leikkiminen näyttää oikein sopuisalta. On ihme, että näin ihana ja tasapainoinen koira on odottanut omaa kotiaan jo niin kauan.

27.8.2019

Sopuisasta ja lempeästä Zarahista on vaikea keksiä uutta kerrottavaa. Tyttö on aina tavattaessa oma iloinen itsensä, eikä siitä kertakaikkiaan ole mitään pahaa sanottavaa. Zarahin tasapainoisuus hämmästyttää joka kerta ja tyttö soveltuisikin varmasti monenlaiseen kotiin ja ympäristöön. Enää puuttuu se ikioma koti.

1.6.2019

Zarah jatkaa elelyään Cosoban pihalla vapaana isossa koiraporukassa. Jokaisella tapaamisella sen sosiaaliset taidot hämmästyttävät. Vaikka pihalla syntyy ajoittain pientä sanomista koirien välillä resursseista, ei Zarah ole milloinkaan mukana näissä kärhämöissä. Toukokuisella aktiivien vierailulla Zarah ei tee itsestään numeroa, vaan antaa muiden koriien häslätä ihmisten ympärillä. Kun ihminen kutsuu Zarahia, tulee tyttö erittäin mielissään luo ja jää nauttimaan rapsutuksista ja nameista. Se puuhailee pihalla paljon omia juttujaan, eikä liiku kokoajan muun koiraporukan mukana. Sateinen sää voi myös vaikuttaa asiaan, sillä Zarah on löytänyt itselleen suojaisan paikan pihalta, minne se hakeutuu sadekuurojen yllättäessä vaivihkaa, kuin varoen paljastamasta hyvää sadesuojaa muille. Lisätty Zarahille uusia kuvia sekä videoita.

25.3.2019

Zarah on ukomattoman tasapainoinen koira. Se nauttii läheisyydestä, ja kun ihminen istahtaa maahan, kiipeää Zarah syliin ja painautuu kiinni. Sitä saa silittää kuka vaan, ja huomiota saadessaan se painaa silmänsä kiinni tyytyväisenä ja nauttii kosketuksesta. Zarah elelee edelleen vapaana tarhan pihalla yhdessä monen muun koiran kanssa. Koiriin, niin uroksiin kuin narttuihin se suhtautuu lempeästi ja jopa äidillisesti. Zarah ei ole joukon päsmäri, vaan se on melko rauhallinen ja tyyni, eikä hosu tai kilpaile huomiosta. Zarah pitää erityisesti eräästä tarhan miestyöntekijästä ja hakeutuukin päivän mittaan tämän seuraan ja kulkee miehen mukana pitkin pihamaata. Lisätty uusia kuvia tälle kauniille koiralle.

2.2.2019

Aina ei kaikki mene suunnitellusti ja Zarah palaakin kotia etsiviin koiriin itsestään riippumattomista syistä.

15.1.2019

Zarah tyttö varattiin eilen omaan kotiinsa Suomeen.

7.12.2018

Zarah jatkaa eloaan Cosoban tarhalla. Se asuu edelleen vapaana pihalla ja pääsee liikkumaan mielensä mukaan. Se onkin fyysisesti varsin hyvässä kunnossa. Zarah vaikuttaa ääärettömän tasapainoiselta koiralta. Se tulee iloisesti tervehtimän vieraita, mutta ei tee itsestään suurta numeroa, vaan innokkaimpien koirien ryysätessä herkuilla ja rapsutuksia hakemaan, jää Zarah taka-alalle kiltisti odottamaan vuoroaan. Rapsutukset ja namit kelpaavat kyllä, kun tyttö saa niihin tilaisuuden. Zarah toimii todella hienosti isossa koiraporukassa ja vaikuttaa olevan oikein hyvää pataa kaikkien kanssa. Se kommunikoi taitavasti ja antaa tilaa sitä tarvitseville. Innokkaampien koirien kanssa se taas pistää leikiksi ja leikkii hienosit myös itseään pienemmän koiran kanssa. Zarah on kiinnostunut pihan tapahtumista ja kuljeskeleekin työntekijöiden vanavedessä heidän toimiaan seuraillen. Zarah on todella kaunis koira upeassa mustassa, kiiltävässä turkissaan.

29.10.2018

Zarah touhuilee iloisena tarhan pihalla ja on muiden koirien seassa kuin kala vedessä. Tulee toimeen kaikkien, niin isojen, kuin pienienkin koirien kanssa eikä turhia hösellä ihmistenkään kanssa, vaan käy iloisesti tervehtimässä vierailjat. Zarah soveltuisi varmasti monenlaiseen kotiin uskomattoman tasapainoisen luonteensa vuoksi. Kultaisen luonteen lisäksi kaupanpäälle tulee kaunis ulkonäkö.

13.8.2017

Hyväntuulinen Zarah asuu vapaana tarhan pihalla yhdessä muiden koirien kanssa. Zarah kuitenkin vastaa takaisin, jos toinen koira murisee sille. Erään nartun murahtaessa Zarahille, otti Zarah tiiviin tuijotuksen tätä kohden. Pääsääntöisesti on kuitenkin mutkaton ja avoin, leikkii myös muiden koirien kanssa. Ihmisen luo tulee luottavaisesti ja ottaa mielellään vastaan rapsutuksia.

29.06.2018

Zarah aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Zarahin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Zarah saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zarah on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Zarahin Yhteyshenkilö on:  Nina Ehrström

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: