Päivitetty 07.12.2018

KOTIA ETSIVÄ KOIRA: ZARAH


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa ( Onevet)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

7.12.2018

Onevetin klinikka ja klinikan omistajien, eläinlääkäripariskunnan Adina ja Dragos Vladutin  ylläpitämä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä.  Muun muassa ei- toivottuja pentuja hylätään tarhan läheisyyteen ja tuodaan tarhalle jatkuvasti.

Zarahin jätti alun perin Cosoban tarhan työntekijälle tämän vuokranantaja. Työntekijän viettäessä kuitenkin lähes kaiken aikansa tarhalla, muutti Zarahkin tarhalle. Zarah sopeutui tarhaelämään varsin hyvin ja se eleleekin vapaana pihalla isossa koiraporukassa, jossa se tulee ongelmitta kaikkien kanssa toimeen. Tyttö on hyväntuulinen ja pistääkin mielellään leikiksi muiden koirien kanssa. Zarah vaikuttaa tasapainoiselta ja kohtuullisen rauhalliselta koiralta. Vieraat se ottaa hyvin vastaan ja antaa luottavaisesti käsitellä itseään. Se ei tee itseään tykö samalla tavoin, kuin tarhan monet muut koirat, mutta mielellään ottaa vastaan rapsutuksia, kun ihminen sattuu kohdalle. Nisistä päätellen Zarahilla on joskus ollut ainakin yhdet pennut. Tulevalta kodilta edellytetään kokemusta vahvaluonteisista, molossirotuisista koirista, eikä Zarahia luovuteta varmuuden vuoksi toisen nartun kaveriksi. Vaikka Zarah on tarhaolosuhteissa rauhallinen, tulee Zarah rotuperimänsä johdosta tarvitsemaan kodin, jossa se saa riittävästi liikuntaa ja oikeanlaista aivotyöskentelyä sekä johdonmukaisen, positiivisiin metodeihin perustuvan kasvatuksen. Kissoille Zarah haukkuu muiden koirien mukana. Zarah omaa jonkin verran vartiointiviettiä ja ilmoittaa tarhalle saapuvista vieraista haukkumalla.

Zarah on noin 45-50cm korkea ja painaa arviolta 16kg.

Päivitykset

7.12.2018

Zarah jatkaa eloaan Cosoban tarhalla. Se asuu edelleen vapaana pihalla ja pääsee liikkumaan mielensä mukaan. Se onkin fyysisesti varsin hyvässä kunnossa. Zarah vaikuttaa ääärettömän tasapainoiselta koiralta. Se tulee iloisesti tervehtimän vieraita, mutta ei tee itsestään suurta numeroa, vaan innokkaimpien koirien ryysätessä herkuilla ja rapsutuksia hakemaan, jää Zarah taka-alalle kiltisti odottamaan vuoroaan. Rapsutukset ja namit kelpaavat kyllä, kun tyttö saa niihin tilaisuuden. Zarah toimii todella hienosti isossa koiraporukassa ja vaikuttaa olevan oikein hyvää pataa kaikkien kanssa. Se kommunikoi taitavasti ja antaa tilaa sitä tarvitseville. Innokkaampien koirien kanssa se taas pistää leikiksi ja leikkii hienosit myös itseään pienemmän koiran kanssa. Zarah on kiinnostunut pihan tapahtumista ja kuljeskeleekin työntekijöiden vanavedessä heidän toimiaan seuraillen. Zarah on todella kaunis koira upeassa mustassa, kiiltävässä turkissaan.

29.10.2018

Zarah touhuilee iloisena tarhan pihalla ja on muiden koirien seassa kuin kala vedessä. Tulee toimeen kaikkien, niin isojen, kuin pienienkin koirien kanssa eikä turhia hösellä ihmistenkään kanssa, vaan käy iloisesti tervehtimässä vierailjat. Zarah soveltuisi varmasti monenlaiseen kotiin uskomattoman tasapainoisen luonteensa vuoksi. Kultaisen luonteen lisäksi kaupanpäälle tulee kaunis ulkonäkö.

13.8.2017

Hyväntuulinen Zarah asuu vapaana tarhan pihalla yhdessä muiden koirien kanssa. Zarah kuitenkin vastaa takaisin, jos toinen koira murisee sille. Erään nartun murahtaessa Zarahille, otti Zarah tiiviin tuijotuksen tätä kohden. Pääsääntöisesti on kuitenkin mutkaton ja avoin, leikkii myös muiden koirien kanssa. Ihmisen luo tulee luottavaisesti ja ottaa mielellään vastaan rapsutuksia.

29.06.2018

Zarah aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Zarahin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Zarah saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zarah on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Zarahin Yhteyshenkilö on:  Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa