Päivitetty 28.01.2019

Enkelikoira: ZERA (Team Mayors)


Syntymäaika: 06/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
ei steriloitu

 

9.11.2016
Kulkurien Romanialaisen pääyhteistyökumppanin, OneVet-klinikan koiratarha sijaitsee Bukarestin lähistöllä, Cosoban kaupungissa. Tarha on tällä hetkellä täynnä hylättyjä koiria ja erityisesti pentuja on paljon. Vieraillessaan OneVetissa marraskuussa 2016, esiteltiin Kulkurien aktiiveille eräässä häkissä asuvat kahdeksan pentua. Ne eivät ole täyssisaruksia, mutta niiden historia on yhteinen ja hieman yllättävä. OneVetista kerrotaan Cosoban pormestarin tuoneen nämä pennut tarhalle hiljattain. Sitä ennen pennut olivat majailleet paikallisen koulun pihalla syöden ravinnokseen lasten poisheittämiä eväitä. Pentujen alkuperästä ei ole tietoa, mutta onneksi hyväsydäminen pormestari toimitti pennut turvaan. Nyt niillä on mahdollisuus selvitä ja löytää oma kotinsa Suomesta Kulkurien adoptio-ohjelman turvin.

Zera on yksi näistä kahdeksasta pennusta. Se on luonteeltaan reipas ja leikkisä, kuten normaalin pennun kuuluukin. Pentulaumassa se käyttäytyy ikätasonsa mukaisesti. Vieraita ihmisiäkään Zera ei ujostellut, vaan tuli iloisesti moikkaamaan aktiivejamme. Ainoastaan syliin ottaminen saa Zeran jännittymään. Se kaipaa selvästi vielä  totuttelua käsittelyyn ja tulevalta kodilta onkin syytä löytyä ymmärrystä ja aikaa tätä hieman erilaisista lähtökohdista elämään ponnistavaa tyttöä kohtaan. Isona Zerasta odotetaan kasvavan keskikokoinen neitokainen.

29.12.2016
Ihana Zera on varattu tänään omaan kotiinsa.

21.1.2017
Zera saapui tänään omaan kotiinsa Suomeen.

28.1.2019
Zera, nykyinen Ruu, siirtyi sateenkaarisillalle syksyllä 2018 tapaturmaisesti. Lämmin osanottomme Ruun perheelle, tuska on varmasti valtava. Kiitos Ruun hellästi hoivasta ja kodin tarjoamisesta kodittomalle. Ruu sai parhaan nuoruuden luonanne.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli  Zera tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Zera saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zera on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.