Päivitetty 06.11.2018

Kodin saanut koira: ZIA


Syntymäaika: 08/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Steriloitu

Perustiedot ja tausta
19.9.2018

Carpen yhdistyksen perustanut Carmen Mandescu oli ajaessaan työmatkalla nähnyt taukopaikalla kolme koiraa.  Työaikana ei olisi voinut ottaa koiria kyytiin, mutta Carmen otti kuitenkin yhden koirista mukaan.  Zia valikoitui mukaan otettavaksi, koska näytti koirakolmikosta surkeimmalta. Niinpä Zia pääsi Carpen tarhalle ja otettiin Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Zia olikin hoikassa kunnossa, eikä painoa ole paljoa tarhallakaan vielä tullut, on kevytrakenteinen.

Noin vuoden ikäinen Zia on luonteeltaan iloinen ja leikkisä.  Ilmeisesti kovin huonoja kokemuksia ei ole ehtinyt elämässään tulla.  Zia on sosiaalinen, niin ihmisten kuin koirienkin kanssa.  Tarhalla on samassa häkissä toisen nuoren narttukoiran kanssa, tulevat hyvin toimeen keskenään. Jopa vieraita ihmisiä Zia rakastaa. Avoin ja reipas Zia voisi sopia monenlaiseen kotiin, varmasti ystävällinen koirakaveri olisi myös mieluisa.  Nuorena ja aktiivisena koirana Ziasta saa myös mitä mainioimman lenkkiseuralaisen. Tarhalla Zia ei ole erityisemmin haukkunut.

Kooltaan siro Zia on noin 40 cm ja painoa on noin 7 kg.

27.10.2018

Zia saapui Suomeen omaan kotiin.

23.9.2018

Suloinen Zia on varattu omaan kotiin Suomeen.

__________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Zia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Sari Laavi

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.