Kodin saanut koira: ZIGGY

Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Carmen Mandescu)
Kokoarvio:

 

13.01.2014
Ziggy on tällä hetkellä Romaniassa, Carmen Mandescun omistamassa “tyhjässä” asunnossa ja asuttaakin asuntoa muutaman muun koiran kanssa.

Noin neljä kuukautta sitten, kun Carmen oli menossa äitinsä kanssa talolleen ruokkimaan koiria, he näkivät mustan pienen uroskoiran harhailevan lähellä asuntoa. Koira oli sekavan ja järkyttyneen oloinen. Paikalle ilmestyi hyvin nopeasti myös ihmisjoukko, joka vaati koiraa itselleen. Carmenin äiti ilmoitti ettei aio luovuttaa tätä selkeästi hyvin järkyttynyttä ja jopa shokissa olevaa koiraa heille. Carmenin äiti halusi varmistaa, että tämä pieni koira saa varmasti hoitoa ja että myös sen psyykkistä kuntoa osataan hoitaa. Joten hän otti pienen mustan koiran syliinsä ja kantoi sen Carmenin taloon turvaan ulkomaailmalta. Tuo pieni ja musta koira nimettiin Ziggyksi.

Ziggy on ilmeisesti ollut joskus jonkun koira ja sen löytöhetken järkytys saattoi johtua sen hetki sitten tapahtuneesta hylkäämisestä. Ziggy rakastaa ihmisiä, ihmiset ovat sen mielestä mahtavia ja ihmisten kanssa Ziggyllä ei ole mitään ongelmia. Ziggy on todella positiivinen ja kiva koira, kiltti ja ystävällinen. Carmen kuvailee Ziggyä myös melko rauhalliseksi luonteeksi. Myös toiset koirat ovat Ziggyn mielestä kivoja, mutta poika intoutuu välillä puolustamaan omaa ruokaansa muilta uroksilta. Tästä johtuen emme luovuta Ziggyä saman ikäisen tai vahvan uroksen kaveriksi, tai kotiin missä on ennestään ruuastaan tarkka koira. Narttujen kanssa Ziggyllä ei ole ongelmia ja narttu kaveri voisikin sopia Ziggyn tulevaan kotiin. Asunnossa elämisen aikana on todettu, että Ziggy reagoi ääniin haukahtelemalla. Haukkuminen voi olla helposti pois koulutettavissa, mutta koska on todettu Ziggyn tykkäävään omasta äänestään, emme luovuta sitä kerrostaloon.

Ziggyllä on ollut hieman ruoka-allergiasta aiheutunutta ihottumaa mahassaan, mutta ihottuma on jo huomattavasti parempaan päin menossa. Ziggyn allerginen reaktio on johtunut ilmeisesti liian suuresta proteiinin saannista, ja juuri proteiinin rajoittaminen ruuasta, on auttanut hillitsemään allergiareaktiota. Tulevan kodin tulee siis myös varautua siihen, että jatkossakin Ziggyn ruokaa tulee valvoa ja allergiaa aiheuttavia aineita vältellä.

Ziggy on tällä hetkellä melkoisen pullukassa kunnossa, poika on siis ollut ruoka aikaan kotona vähän turhankin tiiviisti ja painoa pojalla onkin nyt 15kg. Ziggy on kuitenkin melkoisen pieni koira ja tuo paino ei ole sille hyväksi, niinpä Carmen onkin pistänyt sen dieetille. Myös tulevan kodin tulee jatkossa muistaa seurailla Ziggyn painoa. Ziggy on kastroitu.

12.9.2014
Ziggyllä oli kevään ja kesän aikana kaverinaan “bunkkerin” vakituisten asukkaiden lisäksi Carmenin löytämät 7 pentua. Ziggy rakasti yli kaiken leikkiä näiden pentujen kanssa, mutta silti se ei jostain syystä meinaa millään laihtua. Nyt kun pennut ovat lähteneet omiin koteihinsa, yrittää Ziggy jälleen leikittää muita asukkaita, jotka eivät ihan yhtä aktiivisesti jaksa pikkupalleron kanssa leikkiä.

Ziggy kaipaa kipeästi laihdutuskuuria. Sen paino on sairaalloinen, eikä olosuhteet edesauta tilannetta yhtään. Ziggy kaipaisi laadukasta ruokaa ja rauhallisia kävelylenkkejä ja monipuolista liikuntaa. Tämän lisäksi Ziggy kaipaisi kovasti omaa kainaloa, omaa kättä joka silittää ja omaa petiä missä nukkua. Ziggy on myös tavannut ihmislapsia ja niiden kanssa Ziggy tykkää viettää aikaa ja puuhastella.

Ziggy on Carmenin mukaan hyvin miellyttävä koira. Se toimii lähes ajatuksen voimalla: silloin kun on aika nukkua, se nukkuu. Sitten kun voi leikkiä, hän leikkii. Ziggyn luonteeseen ei kuulu “taistella vastaan” tai “kokeilla rajojaan”. Tämä tietysti voi muuttua kotioloissa, mutta lähtökohdat kotikoiran tavoille oppimiseen ovat hyvät. Haukkuminenkin on vähentynyt siinä määrin, että Ziggy saattaisi sopia sitoutuneeseen kerrostalokotiinkin.

Tässäpä onkin siis tarjolla oikea aarre!

26.11.2014
Ziggyllä todettiin patellaluksaatio joka on leikattu noin viikko sitten. Ziggyn on nyt todellakin laihduttava, joten muutoksia Ziggyn elämään tulee tapahtumaan. Odotamme lisätietoja ja kuulumisia miten paraneminen edistyy.

27.11.2014-31.7.2016
Ziggyllä on ollut ongelmia painonsa kanssa  eikä se valitettavasti ole tänä aikana juurikaan laihtunut. Tämä on vaikuttanut myös Ziggyn toipumiseen jalkaleikkauksen jälkeen, toipuminen ei ole sujunut toiveiden mukaisesti. Olemme koko ajan seuranneet Ziggyn vointia ja toipumista sekä yrittänyt kannustaa Carmenia Ziggyn laihdutuskuurin ylläpitämiseen. Painoa on kuitenkin paljon vaikeampaa saada pois kun lisätä ja koska Carmenilla on päivätyönsä ohella myös lukuisia muita koiria huolehdittavana, aika ei yksinkertaisesti ole riittänyt panostamaan Ziggyn säännölliseen liikuntaan ja kuntouttamiseen, hyvästä yrityksestä huolimatta.

Ziggy on luonteeltaan aivan huikea kaveri, se tulee toimeen kaikkien kanssa, on iloinen ja rakastettava. Monet meistä on tavannut Ziggyn useaan otteeseen ja kaikki meidät tämä musta pieni, pötkylän mallinen koira, on hurmannut täysin. 25.7.2015 teimme päätöksen siirtää Ziggy erityisadoptioihin.

12.9.2016
Meillä on melko ihania uutisia kerrottavana koskien kaikkien ystävää, Ziggyä. Ziggy on päässyt muuttamaan pois Carmenin tyhjästä asunnosta elokuussa 2016, ja on tällä hetkellä kotihoidossa Kulkurien oman Veeran luona, Romaniassa. Nyt Ziggyllä on mahdollisuus laihtua, onkin jo laihtunut hieman, ja pääsee liikkumaan sisällä ja ulkona ja olla niin ihmis-, kissa-, ja koiraseurassa joka päivä. Kotihoidosta kerrotaan, että Ziggy rakastaa leikkiä muiden kanssa, tulee aina onnellisena ihmisiä vastaan ja tarttuu heti tilaisuuteen tulla kainaloon mikäli mahdollista. Vähän Ziggy haukkuu äänille ja vahtii pihaa, mutta lopettaa tämän heti kun pyydetään. Hihnassa Ziggy osaa kävellä hienosti ja on hirmu ystävällinen ja miellyttämisenhaluinen koira.

Oikea polvi kipuilee ja tähän Ziggy on saanut särkylääkettä. Ei kuitenkaan vielä voida miettiä leikkaamaan jalkaa, vaan painoa pitää vielä tippua hieman ennen sitä. Muuten toipuminen voi hankaloittua tai jopa epäonnistua.

Ziggy on edelleen, kaiken tämän ajan jälkeen, ihan mahtava koira joka todellakin ansaitsee paikkansa omassa kodissa, oman perheen ympäröimänä. Kerron mielellään lisää Ziggystä joten jos sinua kiinnostaa kuulla lisää ja mahdollisesti harkitset olisiko Ziggystä sinulle sopiva perheenjäsen, ota rohkeasti yhteyttä!

5.1.2017
Ziggystä voimme edelleen kertoa sen, että se on helmi joka odottaa sitä, että sen oma perhe sen huomaisi. Ziggy on mahtava! Painoa on karissut ja vointi on kohentunut. Edelleen jalka on siinä tilassa, että toimenpidettä tullaan tarvitsemaan ja odotammekin tietoa, milloin tämä voisi olla ajankohtaista.

22.4.2017
Eläinlääkäri tarkkaili Ziggyn röntgenkuvia ja kävi ilmi, että Ziggy todennäköisesti tulee tarvitsemaan operointia molemmille jaloille. Ensimmäisen jalan leikkaus tehdään lähitulevaisuudessa ja toipumisen jälkeen katsotaan tilannetta uudelleen.

24.5.2017
Ziggyn jalka operoitiin Romaniassa 1.5.2017, yksityisen lahjoituksen avulla. Jalan leikanneen ortopedin mielipide oli, että tällä hetkellä Ziggy ei tarvitse leikkausta toiselle jalalleen, vaan jatkaa painon pudotusta/tarkkailua ja kuntouttaa nyt leikattua jalkaa. Hyvät uutiset jatkuvat, sillä Ziggy on vihdoinkin, vuosien jälkeen, varattu siihen omaan kotiinsa Suomessa. Sanat eivät riitä kuvailemaan tunnetta kun sai kirjoittaa tämän ihanan pienen nimen eteen tuon lyhyen mutta merkittävän sanan, varattu.

15.7.2017
11.7.2017 koitti vihdoin se päivä, jolloin Ziggy pääsi lentämään kotiin. Sen piti lentää 17 muun koiran kanssa jo 10.7. mutta emme päässeet silloin lentämään, vaan lento siirtyi päivällä eteenpäin. Nyt Ziggy on kuitenkin omassa kodissaan, oman perheensä parissa, nauttimassa tästä udesta elämästään <3


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ziggy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ziggy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Ziggyn yhteyshenkilö Mia Takolander

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: