Päivitetty 17.03.2017

Enkelikoira: ZINA


Zina001ZINA

* noin 7 vuotta

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

 

30.06.2015
Târgovișten kaupungissa asuva eläinsuojelija Mihaela Soare löysi Zinan noin kaksi kuukautta sitten vaeltelemasta kadulta. Zina oli niin hyvässä kunnossa ja sillä oli kaulapanta, joten Mihaela ajatteli, että sen omistaja tulee vielä etsimään sitä. Aikaa kului kuitenkin kuukausia ja kukaan ei tullut, joten Zina on luultavasti hylätty tarkoituksella. Nyt Zina kaipaa oman kodin turvaa ja tukea Mihaelan luona.

Zina omaa rauhallisen ja lempeän luonteen. Tyttö tulee toimeen kaiken kokoisten ja ikäisten koirien sekä kissojen kanssa. Zinalla on varmasti joskus ollut oma koti, sillä tyttö on täysin sisäsiisti ja osaa kulkea hienosti hihnassa. Sisätiloissa Zina osaa olla kuin kotonaan ja kotikoiran ominaiset tavat ovat tytöllä hyvin hallussa.

Kooltaan Zina on pieni, sillä painoa tytöllä on vain noin 8kg ja säkäkorkeutta noin 30cm. Zina vaikuttaisi olevan täydellinen ja rauhallisen hyväntahtoinen paketti, jolta puuttuu enää oma perhe, joka pitäisi tästä ihanasta tytöstä huolta sen loppuelämän ajan.

09.07.2015
Kulkurien aktiivit vierailivat Mihaela Soaren luona heti ensimmäisenä matkapäivänä 5.7.
Ohessa matkalaisten terveiset Zinalta:
Zina tuntee oman arvonsa ja antaa vieraiden ihmisten silittää itseään, vaikka kuonon edessä olisi ruokaa. Vierailun aikana tyttö ei leikkinyt muiden koirien kanssa. Zina on luonteeltaan rauhallinen ja tykkää kovasti viettää aikaa ulkona makoillen.

Lisätty myös uusi kuvia sekä video Zinasta, joka on kuvattu 05.07.2015.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Zina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

13.07.2015
Zina on varattu omaan kotiin Suomeen! <3

09.08.2015
Ihastuttava Zina saapui omaan kotiinsa viime yönä <3

17.03.2017
Tietoomme on kantautunut suru-uutisia, sillä ihana Zina nukkui pois 23.02 Elmeri kissa vierellään. Zina on siirtynyt enkeliksi ja ikävä on sanoinkuvaamaton. Tässä Zinan omistajan muistokirjoitus:

Zina (Tesora, esp, aarre, kuten sitä kotona kutsuin) ehti olla luonani vain vähän aikaa mutta se oli arvokkainta ja kauneinta mitä olen kokenut. Zina oli uskomattoman upea ja niin kovin kiltti luonne. Se oli myös viisas koira, kuunteli kun juttelin sille ja se tuntui myös ymmärtävän mitä sille kerroin. Aamuisin se kipitti vuoteeni viereen ja tassullaan raapi sängynlaitaa katsellen minuun etkö jo nousisi ylös, joo, äiti tulee, saatuaan silitykset ja rapsutukset, Zina tassutteli mukanani odottamaan kun puin ulkovaatteet ylleni. Zina pärjäsi omien isompien koirien kanssa hienosti, mitään erimielisyyksiä ei koskaan ollut. Ulkona Zina kulki rauhallisesti, vastaantulevaa koiraa nuuhkaisi kerran ja jatkoi matkaa tai jäi odottamaan toisia. Koiratarhassa, vaikka siellä olisi ollut kymmeniä muita koiria ,Zina kulki omia polkujaan, kierteli  ja tutki, kun oli aikansa tassutellut, tuli viereeni ja tassulla kopaisi jalkaani katsoen minuun, silloin tiesin että nyt on aika lähteä kotiin.

Minulle tuli kotihoitoon joulukuun alussa Romaniasta iso Florico- uros, ensimmäisen vuorokauden se makoili eteisessä, silloin Zina meni sen luo, nuuski Floricon kuonoa ja heilutti häntäänsä kääntyen katsomaan minua. Kysyinkin Zinalta, tunnetko sinä Floricon, oletteko te tavanneet jossain, Zina katsoi minua mielestäni iloisesti ja heilutti kiivaasti häntäänsä. Se näytti uskomattomalta, pieni koira siinä isomman edessä pelkäämättä tippaakaan.

Kissalle Zina välillä antoi kyytiä jos se tuli liian lähelle ruoka- tai vesikuppia tai jos kissa käytti kynsiään omaan vanhaan nojatuoliinsa, silloin Zina tuli ja ajoi sen pois muuten ne eivät juuri piitanneet toisistaan. Viimeisenä aamuna kun olin nostanut Zinan vuoteelleni, kissa hyppäsi sen viereen, aivan kylkeen kiinni ja makasi siinä viimeiseen hetkeen asti. Sen jälkeen kissa siirtyi pois, se halusi saattaa Zinan rajan yli. Siinä oli jotain niin liikuttavaa ja kaunista.  Zinan menetys on musertavaa, en saa enää koskaan sitä syliini ja kertoa kuinka rakas se minulle oli, en voi enää nukkumaan mennessä toivottaa Zinalle hyvää yötä mutta tiedän että Zinalla on nyt hyvä olla ja olen kiitollinen että se sai olla kotona viimeiseen asti.

Rakkaudella ja kaipauksella muistaen

Kaija

Otamme osaa suruunne <3

Kiitos että Zina sai elää luonanne rakastettuna perheenjäsenenä.

Harkitut yhteydenotot Sariannalle.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.