Päivitetty 10.06.2015

Kodin saanut koira: ZINGE


1406-Zinge-prof
ZINGE

* narttu

* steriloitu

* 2-3-vuotias

* Suomessa

 

 

 

16.03.2014

Pieni, vaatimaton tyttökoira osui silmäämme vieraillessamme Rosiorin kunnallisella tarhalla maaliskuun alussa. Ikään kuin yrittäen tekeytyä näkymättömäksi, se kulki hiljalleen pitkin uusien tulokkaiden häkkiä monen muun kohtalotoverinsa lailla. Se vaikutti hyväkuntoiselta ja näytti vähän  eksyneeltä – ehkä se oli juuri hylätty kadulle, mistä se oli joutunut rankkureiden käsiin ja kaupungin tarhalle. Tutustuttamme siihen lähemmin päädyimme ottamaan sen adoptio-ohjelmaamme. Se on parhaillan Bukarestissa OneVet-klinikalla tutkittavana, rokotettavana ja steriloitavana. Myös sitä vaivaava cherry eye operoidaan lähipäivinä.

Zingen ikäarvio liikkuu 2-3 vuoden paikkeilla. Painoa sillä on alle 10 kg. Kotiolosuhteissa se tulee varmasti reipastumaan, mutta mikään vallaton hössöntössö se tuskin on. Uuden kodin on ymmärrettävä, että kaiken kokemansa jälkeen Zinge tarvitsee aikaa turvalliseen Suomi-elämään sopeutumiseen. Sen sisäsiisteydestä tai hihnassakävelytaidosta ei ole takeita, joten niiden opettamiseen tai ainakin mieleen palauttamiseen on varauduttava.

Koiraan sitoutuminen on aina pitkän ajan päätös; koira tulee kuulumaan elämääsi parhaimmillaan 10-15 vuoden ajan. Omien resurssien arviointi ennakolta on hyvin tärkeää. Zinge etsii sitoutunutta, motivoitunutta kotia, jossa ollaan valmiita tarjoamaan lempeä ja johdonmukainen koulutus, turvalliset kotiolot, aktiviteetteja sekä onnellinen, tasapainoinen koiran elämä. Muistathan, että koiran tulee mahtua elämääsi niin ylä- kuin alamäissäkin!

Zinge luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna, sirutettuna, loishäädettynä, tautien varalta testattuna ja oman EU-passin omistavana.

11.04.2014

Lisätty lyhyt video-otos pienestä Zingestä Rosiorin kunnallisella tarhalla. Zingen kirsikkasilmä on operoitu muutama viikko takaperin ja se on toipunut hienosti.

25.04.2014

Zinge lähetti klinikalta terveisiä tuoreen valokuvan muodossa 🙂

15.05.2014

Zinge saapuu kotihoitoon Suomeen 21.5. Vielä hienompaa olisi, jos se pääsisi suoraan omaan, loppuelämän kotiinsa.

19.05.2014

Zinge saapuu kotihoitoon Suomeen 21.5. ja etsii edelleen omaa loppuelämän kotia!

21.05.2014

Zinge on nyt Suomessa ja etsii luotettavaa, tasapainoista ja rakastavaa kotia. Lähtöpunnituksessa neidin painoksi tarkentui 8,5 kg.

Ohessa kaksi uutta kuvaa tältä illalta.

23.05.2014

Zinge on reipastunut hurjasti lyhyessä ajassa kotihoitajan luona! Katso alla oleva videolinkki 🙂

Tutustuthan huolellisesti ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

24.05.2014

Zinge on varattu.

26.05.2014

Zinge on saanut oman kodin.

Video tarhalla maaliskuussa 2014 >

Video kotihoitajan luona 22.5.2014 >

12.6.2014

Zingestä johtumattomista syistä neiti on palautunut kotia etsivien joukkoon. Kotihoitaja kertoo kertakaikkisen ihastuttavasta koirasta näin:

“Osaa kävellä hienosti hihnassa, sisäsiisteyttä opetellaan. Ei rähjää vastaantuleville koirille, ohittaa hienosti tai haluaa mennä moikkaamaan. Kotihoitajan pupulle heiluttanut vaan häntää, ei ole muuten noteerannut ollenkaan.

Rapun äänet ihmetyttävät, niille pitää murista tai haukahtaa,mutta sitäkin treenataan, että ihminen on se joka asiasta huolehtii. Eroahdistusta en ole huomannut olevan. Nukkuu yöt kiltisti toisessa huoneessa, ei reagoinut aamuyön lehdenjakajaan.

Pitää silityksistä ja hellyydestä, rauhallisesti harjatessakin silmät menevät kiinni. Tuuhea turkki, jota keventää koko ajan ja siksi karvaa joka paikassa.

Zinge on ketterä ja hyppelee sohvalle, selkänojalle ja eri tasoille ulkonakin helponnäköisesti. Tykkää käyttää nenäänsä, muitten koirien hajut pitää haistella huolella. Sitä on myös käytetty leikkiessä ja namien piilotus on hauskaa.

Erityispiirteenä silityksiä saadakseen menee mahalleen makaamaan, takajalat suorina ja siinä ryömii eteenpäin 😀 Näyttää ihan pötkyläiseltä norpalta!”

18.6.2014

Siis kertakaikkisen hurmaavia, tuoreita kuulumisia Zingen kotihoitajalta!

“Aivan ihana nössykkä, kainaloiskoira 🙂 Ulos tehdään jo kaikki asiat eikä vahinkoja ole enää tullut. Tottunut jo siihen, että lähden käymään jossain ja tuun takasin eikä tarvitse siitä huolestua.

Ja vaikka tänäänkin on ollut naapurin koira hoidossa, niin silti ei stressi enää aiheuta pisuja sisälle. Zinge ei ollut millänsäkään tapaamastaan kissasta eikä kissakaan kummemmin. Vähän yritti haistella, mutta pysytteli kauempana, kun toinen sähisi. Ei haukkunut eikä yrittänyt jahdata, ihmetteli vain.

Koira on muutenkin rauhoittunut, vaikka lähden käymään eteisessä tai vessassa, ei tarvitse olla perässä koko ajan. Jos avaimia kilistelen, niin sitten kyllä tulee, kun tietää että ulos mennään.

Ollaan muutaman kerran käyty tosi myöhään ulkona, kun ei sitten ole muita koiria ja olen päästänyt Zingen puistoon juoksemaan. Se on kyllä ihan innoissaan vetämässä ympyrää, niin kovaa kuin tassuista lähtee 🙂 Tulee kuitenkin perässäni, jos lähden kauemmaksi. Ja luoksetuloa ollaan muutenkin harjoiteltu makkaranpaloilla.

Illalla Zinge hyppää sänkyyni pyöriskelemään, kun ollaan nukkumaan menossa. Tunkee itsensä kainaloon pötköttämään ja haleja saamaan. Vähän ajan päästä mötkähtää vähän kauemmaksi pötkölleen ja nukahtaa yleensä ennen minua. Ei edes herää siihen, jos vaihdan asentoa tms. Aamulla raottaa silmiä ja kysyn, et pitääkö lähteä pisulla käymään. Venyttää vaan tassujaan ja sulkee silmät. 😀

Minulle ilmoittaa yhdellä haukulla tai matalalla murinalla, jos rapussa liikkuu joku. Mutta jos on yksin kotona, niin ei ole kellekkään ilmoittelemassa. On jo leimaantunut minuun niin kovasti, että naapurin koiraa ei saisi paijailla, tulee mustasukkaisesti tönimään sitä pois 😀

Käytiin tänään koirapuistossa ja hyvin meni, vaikka muut olivatkin isompia. Eka leikittiin ja juostiin ihan keskenämme, kunnes tuli muita koiria. Nätisti käy muita haistelemassa, riippuu ihan koirasta, jos ujostelee jotain enemmän. Esimerkiksi siellä oli vanhempi Shiba-rouva, jota kutsuttiin leikkiin, mutta nuoremmat ja rajusti leikkivät jätettiin keskenään painimaan. Ei hauku tai muutenkaan päsmäröi muita. Paitsi tietysti sitä naapurin havannankoiraa, joka multa tulee hakemaan paijauksia.

Liikuttavan kiltisti ulos lähdettäessä istuu ja odottaa että ne Rukan valjaat sujautetaan pään läpi 🙂 Siilit ovat olleet kiinnostavia, mutta huomasi kerrasta, että niillä onkin terävä turkki, jota ei sovi mennä suulla koittamaan.”

25.6.2014

Zingestä lisätty muutama uusi valokuva. Neiti ei ole moksiskaan kissasta eikä pupusta, ja joukkoliikenteessä matkaaminenkin sujuu vallan mallikkaasti!

Oletko sitä mieltä, että voit tarjota Zingelle LOPPUELÄMÄN kodin? Oletko arvioinut omat resurssisi, sitoutumisesi ja olet valmis kantamaan vastuun elävästä eläimestä niin myötä- kuin vastoinkäymisissä? Oletko tutustunut huolellisesti ja sisäistäen Eläimen adoptointi -osioon? Ymmärrät myös, että Zinge sijoitetaan vain ja ainoastaan pysyvään kotiin, sellaiseen, joka ei sitä koskaan hylkää. Zingeä voi käydä sovitusti tapaamassa pääkaupunkiseudulla.

29.6.2014

Zinge on varattu loppuelämän kotiin <3

4.7.2014

Zinge on saanut oman kodin <3

10.6.2015
Saimme kotikuulumisia Seran (ent.Zinge) perheeltä. Kiitoksia ja ihanaa kesää teille kaikille!

“Heippa!

Seralta vähän kuulumisia näin vuoden Suomessa olon jälkeen, pian meilläkin ollut vuoden päivät! Sera on rohkaistunut ihan valtavasti vuodessa, aluksi pelkäsi melkein kaikkea, kun kaikki oli uutta, varsinkin miehet ja kovat äänet olivat pelottavia asioita. Nykyään hiukan arastelee vielä vieraita (enemmän miehiä) mutta tutustelun jälkeen antaa jo silitellä itseään ja saattaa mennä sohvalle vieraan vierelle nyhjäämään. (:  Muutenkin neidistä on kuoriutunut reipas koira, joka uskaltaa mennä mihin vain millä vain, kunhan emäntä/isäntä on vain mukana tukea ja turvaa antamassa.  (:

Sera kaipaa paljon läheisyyttä, käpertyy aina jomman kumman kylkeen kiinni tai hyppää syliin, kun olemme kotona. Mikäs sen ihanampaa, kun oma rakas romsku kainalossa! Sera on rauhallinen ja todella kiltti tapaus, siis aivan ihana ja juuri meille sopiva. Myös riehakkuutta Serasta löytyy, ulkona on ihan huippua, kun saa juosta niin lujaa, kun jaloista vaan pääsee! Ja koirakaverien kanssa juokseminen se vasta hupia onkin. Sera tykkää myös käyttää kuonoaan ja olemmekin etsintäleikkejä paljon touhunneet.

Kesäterveisin Mira, Joonas ja Sera”

Zingen varausasioita hoiti Taija.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.