Päivitetty 21.01.2017

Kodin saanut koira: ZUZU


Syntymäaika: 2013 - 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Kotihoidossa)
steriloitu

 

15.12.2016
Romaniassa on arviolta kahdesta viiteen miljoonaa koditonta koiraa. Pentuja, aikuisia, vanhoja koiria. Pieniä, keskikokoisia, suuria. Kaikenvärisiä ja luonteisia. Ja siitä huolimatta Romaniassa, kuten monissa muissakin maissa, esiintyy myös paljon pentutehtailua. Pentutehtailussa koiria pennutetaan jatkuvalla syötöllä emojen tai pentujen hyvinvoinnista välittämättä ja niitä myydään usein lehtien palstoilla tai nettikirppareilla puhtaina rotukoirina normaalihintaa halvemmalla. Usein pennut ovat sairaita tai ne osoittautuvat kasvaessaan sekarotuisiksi. Pentutehtailusta ja sen erosta rescuetoimintaan voi lukea lisää täältä.

Eräältä Bukarestissa toimivalta pentutehtaalta hylätään säännöllisesti jalostukseen jollain lailla sopimattomia koiria, jotka heitetään kadulle ellei Onevet-eläinlääkäriklinikan henkilökunta ota niitä vastaan. Tätä reittiä adoptio-ohjelmaamme on vuosien aikana tullut muutamia koiria, bichon frisejä, shitzuja ja chihuahuoita.

Todennäköisesti puhdasrotuinen chihuahua Zuzu, on elänyt aikaisemmin pentutehtaassa, josta se hylättiin viime syksynä, koska se ei tullut enää tiineeksi. Suloinen Zuzu on tällä hetkellä hoidossa Onevetin klinikan perustajan Dr. Adinan luona. Syksyllä, juuri siirryttyään hoitopaikkaan Zuzu oli todella arka ja se ei antanut edes koskea itseään, koska kaikki oli tälle pikkuneidille hyvin jännittävää ja uutta. Nyt kun aikaa on kulunut 2-3 kuukautta, Zuzusta on kuoriutunut iloinen ja leikkisä pikku hyrrä, joka saa ilohepuleita päivittäin. Hoitopaikassa lempeä Zuzu on tottunut nukkumaan sängyssä ja jännitys on helpottanut jo sen verran, että neiti antaa nostaa itseään syliin. Edelleen Zuzu on jonkin verran ujo ja se pelkästyy esimerkiksi kovia äänitä ja äkkinäisiä liikkeitä, joten tulevan kodin täytyy varautua siihen, että Zuzu on uudessa kodissa alkuun hyvinkin arka. Pienen koon vuoksi, Zuzua ei suositella perheeseen, jossa on lapsia. Ystävällinen Zuzu tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja pikkuisen mielestä, myös kissat ovat mukavia.

Zuzu ei tällä hetkellä hoitopaikassa hauku lainkaan, mutta kotiutumisen myötä asia voi tietenkin muuttua, kun neiti saa lisää itsevarmuutta. Ulkona Zuzulla on taipumusta karata, eli ilmeisesti luottamusta ihmisiin täytyy kasvattaa vielä enemmän, jotta neiti tulisi kutsusta luokse. Luoksetulo on tietenkin myös oppimiskysymys, mutta tulevan kodin täytyy siis olla todella tarkka kiinnipidon kanssa kotiutumisen alussa, kuten aina rescuekoirien kohdalla.

Arvion mukaan tällä suloisella neidillä on painoa noin 3 kg. Zuzun polvilumpiot on tutkittu luksaation suhteen ja ne ei luksoidu.

16.12.2016
Zuzusta ei oteta tällä hetkellä enempää kyselyitä vastaan. Kiitos paljon kaikille kotiehdokkaille.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Zuzu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zuzu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

17.12.2016
Ihana Zuzu on tänään varattu omaan kotiin. Valtavasti onnea Zuzulle ja sen tulevalle perheelle <3

21.01.2017
Zuzu söpöliini on lentänyt tänään omaan kotiinsa. Tervetuloa Suomeen pikkuinen <3

Zuzun yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.