Kodin saanut koira: MAMELIE

Syntymäaika: Noin 11/2015
Sukupuoli: Narttu
Steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carmen Mandescu)
Kokoarvio:

4.12.2016
Glinan tarha sai alkunsa vuonna 2006, kun eräs vanha rouva Bukarestin lähettyvillä alkoi ruokkia muutamia hylättyjä koiria pellon laidassa. Alueelle kertyi pikku hiljaa lisää ja lisää koiria. Alue kävi ahtaaksi ja vaaralliseksi kulkukoiriin kohdistuvan vihan takia, eikä vanhus tiennyt mitä tehdä syntyneen lauman kanssa. Niinpä rouva lähti kulkemaan syrjemmälle ja koirat seurasivat häntä. He päätyivät Glinan kylään suurelle pellolle ja siihen paikkaan perustettiin hiljalleen tarha, jonne alettiin kerätä yhä enemmän ja enemmän kulkukoiria. Tarhalla on jatkuvasti noin 300 koiraa. Suuri osa niistä on elänyt tarhalla koko elämänsä. Alueella on alkeellisia häkkejä, joissa asuu kaksi tai kolme koiraa. Häkeissä on koirankoppi ja pressuja suojana aurinkoa/tuulta vastaan. Kiinteitä tarvikkeita tai esim. metallisia ruokakuppeja on turha asentaa tarhalle, sillä kaikki varastetaan. Glinan tarhan suurin ongelma onkin sen sijainti ja turvattomuus. Paikalla ei ole asutusta eikä vartiointia. Kuka vain voi koska vain kävellä tarhalle tekemään ilkivaltaa, päästämään koiria ulos häkeistään, tappaa niitä ym. Talvella lumi ja pakkanen tuottavat suunnattomia vaikeuksia tarhalle ja kesällä vuorostaan polttava helle.

Kulkurit on tukenut Glinan tarhasta vastuussa olevaa A Doua Sansa yhdistystä vuosia ja yrittänyt olla apuna ja tukena tarhan uudistamiselle. Vuosien työ ei kuitenkaan ole tuottanut toivottua tulosta. A Doua Sansan perustajajäsenet päättivät erkaantua ja Kulkurit lähti tukemaan Carmen Mandescua ja tämän uutta yhdistystä Carpea. Uusi, rakenteilla oleva tarha, sijaitsee Mitrenin kylässä. Sieltä on jo muutama onnekas koira löytänyt tiensä Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja osa näistä on jopa päässeet jo Suomeen saakka.

Yksi Mitrenistä kotoisin olevista koirista on Mamelie. Mamelie pyöri vapaana pienessä koiralaumassa Mitrenin pormestarin talon lähettyvillä ja päätyi sieltä, muun porukan mukana, turvaan erääseen pieneen rakennukseen Mitrenissä. Täältä se tuotiin Glinan tarhalle odottamaan, kotiaan tai Carpe tarhan valmistumista.

Mamelie on reilu 1v, kooltaan noin 40cm, 6-7kg.

Mamelie on supersymppis ja -sossu sekä ihmisille että koirille. Iloinen ja riemukas pikku tirriäinen. Tulee aina tikkana vastaan ja nauttii huomiosta. Sopeutuvainen ja kommunikoi hyvin muitten koirien kanssa. Ei möyhää turhasta, mutta osaa nätin napakasti sanoa häkkikaverilleen Mariukselle, kun homma menee yli. Alistuu pääosin ja esim ruokintatilanteissa antaa välillä ruuasta dominoivahkon Mariuksen syödä rauhassa. Osaa kiivetä aitojen yli näppärästi, joten tämä on jotain mihin kannattaa kiinnittää huomiota kotona, vaikka olisikin aidattu piha.

1.1.2017
Mamelien vuosi 2016 päättyi mukavalla uutisella, tytön oma koti löytyi ja nimen eteen kirjataan teksti Varattu koira. Vuodesta 2017 tulee Mamelielle olemaan vuosi jolloin hän sai ihka oikean Kodin ja Perheen.

21.1.2017
Mamelie saapui tänään omaan kotiinsa. Onnea <3


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mamelie saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mamelie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mamelien yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: