Kotia etsivä koira: SILLA (SUOMESSA)

Sosiaalinen nuori neiti kaipaa veljensä Jasun kanssa aktiivista kotia, jolla on halua panostaa nuoren kaksikon peruskoulutukseen
Syntymäaika: 8/2022
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
Kokoarvio: 55cm/26kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta: 

30.8.2024

Silla tulee Kulkureilta adoptoidun Jasun kanssa etsimään yhteistä kotia täysin heistä riippumattomista syistä.

Silla on yksityinen tuontikoira ulkomailta ja elänyt koko elämänsä Jasun kanssa. Silla on ollut kotihoidossa kuukauden verran ja on päässyt tutustumaan Helsingissä lähiympäristöön sekä mökkeilemään ja veneilemäänkin. Silla rakastaa vettä ja uimista. Koirapuistossa menee hyvin, sinne tekisi aina luonnollisesti mieli vetää täysiä, että pääsisi nopeammin puistoon ja laukkaamaan vapaana ilman hihnaa. Silla on vielä nuori ja leikkisä ihanuus, joka haluaa huomiota ja silityksiä ja on hyvin herkkuorientoitunut, jopa ruokanappulat menee palkkioina hyvin. Silla tykkää kaikenlaisista leluista, mutta erityisesti solmulelut sekä pahvipakkausten avaaminen ja silppuaminen ovat ihan lempipuuhia.

Silla käyttäytyy vielä hiukan pentumaisesti ja lenkillä haluaisikin vetää joka paikkaan. Silla myös on reagoinut muihin koiriin vetämällä heitä kohti sekä haukkumalla, Silla myös haluaisi moikata lenkillä jokaista vastaantulijaa. Lenkillä välillä haukkuu pienille lapsille, mutta muutoin lapsiin suhtautumisesta ei ole tarkempaa tietoa.

Hihnakäytös on parantunut jo lyhyessä ajassa kotihoidossa, mutta siihen sekä yleiseen peruskoulutukseen tulee edelleen keskittyä omassa kodissa. Kärsivällisellä koulutuksella Sillasta saa mukavan lenkkikaverin. Alkuun kahden isomman koiran kanssa kannattaa varautua siihen, että pidemmät lenkit saattaa joutua tekemään erikseen, jos on yksinään liikenteessä. Energiaa siis riittää ja sekä Silla että Jasu tulevat tarvitsemaan varmasti paljon aktiviteettia. Suurempia ongelmia ei tosiaan parivaljakolla ole huomattu, joten perustaitojen harjoittelulla pääsee pitkälle ja näistä kahdesta saa aivan mahtavat perheenjäsenet sekä aktiiviseen menoon että kainalossa köllöttelyyn.

Sillalla on jo paljon kotikoiran taitoja hallussa. Silla asuu kerrostalossa ja yksinolot ovat sujuneet hyvin. Naapureille on jätetty rappuun lappu, että saa tulla kertomaan, jos koirat elämöivät kotona, mutta naapureilta ei ole mitään palautteita siihen suuntaan tullut. Kun Jasu lähti toisen hoitajan kanssa ulos, Silla luuli jääneensä yksin ja pienen hetken vinkui ja asettui sitten lepäilemään ilman mitään haukkumista. Sillaa saa käsitellä, on antanut harjailla ja poistaa inhoja punkkejakin iholta hyvin. Sillan elely sujuu hyvin Helsingissä ja liikenteen melu, työmaan kolistelut tai muutkaan kaupungista kuuluvat äänet eivät tyttöä häiritse. Aktiivinen nuori tyttönen, joka osaa kuitenkin rauhoittua lepäilemään, täydellinen paketti!

Kaksikko etsii vain yhteistä, aktiivista kotia, jolla on aikaa ja halua panostaa peruskoulutukseen ja tarjota puuhaa nuorelle parivaljakolle. Silla ja Jasu ovat kumpikin leppoisia mussukoita ja voisivat sopia monenlaiseen kotiin. Tämä kaksikko sopii hyvin myös ensimmäisiksi koiriksi, mutkattomia ja leppoisia seurakoiria kumpainenkin<3

Päivitykset: 

22.9.2024

Lisätty Sillalle paljon uusia videoita ihasteltavaksi. Jasulla ja Sillalla menee todella mallikkaasti kotihoidossa, videoilla hieman heidän viimeaikaista elämäänsä. Tämä täydellinen kaksikko odottaa innokkaana yhteydenottoja kotiehdokkailta (:

30.8.2024

Silla tassuttelee veljensä Jasun kanssa Kulkurien adoptio-ohjelmaan odottelemaan yhteistä kotiaan (:

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Kotihoidossa olevat koirat ovat saapuneet Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Suvi Ikonen

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: