Kodin saanut koira: JASU (ent. Akseli) (Virtaset) SUOMESSA

Syntymäaika: 12/2020
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Espoo)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

13.3.2022
Romanialaisen eläinlääkäri Adina Vladutin sydäntä lähellä ovat hänen kotimaansa kodittomat eläimet. Hän on perustanut Cosoban koiratarhan voidakseen eläinlääkärin työnsä ohella antaa turvapaikan niin monelle kodittomalle eläimelle kuin mahdollista. Hänen tarhallaan asuu lukuisten kissojen ja muiden eläinten lisäksi noin 300 koiraa kerrallaan ja hän majoittaa tarhallaan myös muiden eläinsuojelijoiden koiria. Miehensä kanssa hän omistaa myös Onevet-eläinlääkäriklinikat Bukarestin keskustassa ja Cosoban tarhan yhteydessä. Kaikki yhdistyksemme kautta Suomeen adoptoidut koirat kulkevat viimeksi mainitun klinikan kautta, ja siellä koirille tehdään muun muassa maahantuontiviranomaisten edellyttämät toimenpiteet.

Virtasiksi nimetyn viiden pennun sisarussarjan toi Cosoban tarhan portille eräs läheisen kylän asukas helmikuun lopulla. Hänellä oli hyvä tarkoitus säästää elämälle pennut antamalla ne tarhalle huolehdittavaksi. Adina ennakoi tulevaa ja otti pennut vastaan vain sillä ehdolla, että emo tuotaisiin klinikalle steriloitavaksi.  Hän ei halunnut, että seuraavista juoksuista emo tulisi jälleen kantavaksi ja uusi pentue ilmestyisi tarhan portille. Kyläläinen suostui ehdotukseen ja niinpä pennut pääsivät tarhalle ja emo säästyy uusilta pentueilta.

Jasu matkusti kotiin 25.9.2021 ja tulee uudelleensijoitukseen maaliskuussa 2022 itsestään riippumattomista syistä. Jasu on sopeutunut kotikoiran elämään erinomaisesti. Jasu on iloinen ja energinen koira, joka tulee toimeen niin ihmisten (lasten sekä aikuisten) kuin toisten koirienkin kanssa. Ihmisten kanssa Jasu intoutuu helposti hyppimään. Toisten koirien kanssa Jasu on hieman “härkkijä”, mutta uskoo kyllä kun toinen koira sanoo sille takaisin. Myös ihmisiä Jasu saattaa innostuksissaan hammastella haastaessaan leikkiin. Jasu pärjää yksinolot hyvin ja hoitotoimenpiteet onnistuvat ongelmitta.

Jasu tarvitsee runsaasti fyysistä sekä psyykkistä tekemistä pysyäkseen tyytyväisenä. Jasu nauttiikin luista ja erilaisista älypeleistä sekä niiden tuomasta haasteesta ja näitä tulevan kodin on oltava valmis tarjoamaan. Jasu nauttii metsässä juoksemisesta ja samoilusta, sekä kaverikoirien kanssa telmimisestä. Jasulla on riistaviettiä jonkin verran. Jasu ei oikeastaan hauku paitsi jos se pelästyy jotain.

Jasulle on etsinnässä koti, jossa sille ollaan valmiita tarjoamaan runsaasti aikaa ja aktiviteettia. Ihannetilanne olisi, että Jasulle löytyisi koti jossa sille olisi koirakaveri leikkikaverina. Jasu on ollut omakotitalossa ja kerrostalossa ongelmitta, mutta rauhallinen asuinympäristö ja lähiympäristöstä löytyvät hyvät ulkoilumaastot ja -metsät ovat edellytys Jasun tulevalle kodille.

Jasu painaa 25 kg ja on solakkarakenteinen. Korkeutta sillä on 57 cm. Jasu asustelee Espoossa jonne sitä pääsee tapaamaan sovitusti adoptiohaastattelujen jälkeen.

Päivitykset

13.4.2022
Jasu saakin jäädä omaan kotiinsa!

13.3.2022
Jasu palaa kotia etsiväksi.

27.9.2021
Akseli on saapunut kotiin 25.9. Onnellista elämää Akseli, nykyisin Jasu ja oma perhe!

14.8.2021
Ihanat Embla Rescue-yhdistyksen aktiivit vierailivat heinäkuun lopulla Cosoban tarhalla ja tapasivat siellä myös Akselin vielä tarhalla olevine sisaruksineen. Niinpä saimme Akselistakin vielä tuoreita tietoja ennen kuin poitsu pääsee matkustamaan Suomeen. Akseli sisaruksineen hurmasivat vieraat välittömästi: sisarukset ovat todella ihmisrakkaita, tulevat heti vieraankin ihmisen luokse ja hakevat rapsutuksia ja huomiota. Hyvin tasapainoisen oloinen porukka, ei synny minkäänlaista nahinaa, vaikka häkkiin ilmestyy ihmisiä ja herkkuja. Akseli on veljeään Akustia hieman villimpi, mutta ei missään nimessä mitenkään hurjan energinen, mutta pomppii pusuttelemaan ja saadakseen huomiota. Akseli kulkee myös enemmän eri ihmisten välillä pyytämässä rapsutuksia. Poika rauhoittuu kuitenkin heti saadessaan ihmisen huomion. Sisarukset eivät juurikaan hauku kun vieraat olivat häkin lähettyvillä.

1.8.2021
Akseli on varattu omaan kotiin.

7.6.2021
Akseli Virtanen ilmoittautuu kodinetsijäksi adoptio-ohjelmaamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua. 

Akseli saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, kastroituna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Akseli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Iris Vainio

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: