Päivitetty 20.01.2021

Kodin saanut koira: AATTO


Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

Perustiedot ja tausta 
14.4.2020

Romaniassa arvioidaan olevan jopa 2-5 miljoonaa koditonta koiraa. Maan eläinsuojelullinen tilanne on Euroopan huonoimpia. Korruptoituneessa, köyhässä maassa monilla ihmisilläkin elämä on rankkaa ja on selvää, että eläinten kohtelu heijastuu yhteiskunnan pahoinvoinnista. Romaniassa elää kuitenkin ihmisiä, jotka tekevät parhaansa auttaakseen kodittomia eläimiä. Yksi heistä on One Rescue Associationin ylläpitäjä, eläinääkäri Adina Vladut. Adinan tarhalla Cosobassa on noin 350 koiraa, joiden perustarpeista huolehditaan ja joista moni etsii kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Aatto päätyi tarhalle, kun se oli jätetty ketjussa kiinni eräänä yönä tarhan porttien pieleen. Ehkä joku on välittänyt siitä edes sen verran, että on nähnyt vaivaa hylätäkseen koiransa paikkaan missä siitä pidettäisiin huolta, sen sijaan että se olisi heitetty pellolle tai jotain pahempaa. Me emme tiedä Aaton menneisyydestä mitään, mutta voimme kertoa millainen sen nykyhetki on ja millainen toivoisimme sen tulevaisuuden olevan.

Aatto on seniorikoira, mutta sen sortin tapaus, että sitä ei kyllä uskoisi. Joulukuussa 2019 Aaton tavanneet Kulkurien aktiivit luulivat ensin Aaton olevan nuori koira, kunnes kävi ilmi että sen ikäarvio huitelee kymmenessä vuodessa ja samaa voi todistaa huhtikuiselta videoltakin. Aatto on siis ikäisekseen aktiivinen ja vilkas, todella hyväkuntoisen oloinen herraskoira. Osa Aaton aktiivisuudesta on varmasti myös tarhalla koirille tyypillistä stressikäyttäytymistä, mutta ei Aatto kyllä mikään sohvaperuna-papparainen ole muutenkaan. Olisikin hienoa, jos Aatto löytäisi kodin, jossa sen ikä otettaisiin huomioon, mutta jossa se myös saisi luonteelleen sopivaa liikuntaa ja aktivointia.

Aatto elää häkissä senori-ikäisen nartun kanssa. Häkkikaveri on hyvin tarkka ruuastaan ja ärähtääkin Aatolle aktiiviemme vierailun aikana. Aatto ei provosoi eikä haasta riitaa, mutta ei myöskään alistu suorilta jos sitä kohtaan ollaan epäreiluja. Omasta puolestaan Aatto kyllä tulee toimeen aikalailla kaikenlaisten koirien kanssa, sillä se asui alkuun tarhan pihalla vapaana isossa koiraporukassa. Aaton omassa kodissa voisi siis olla koirakaveri tai kavereita, mutta Aatto pärjäisi varmasti myös ainoana koirana.

Ihmisten kanssa Aatto on avoin, mutkaton ja sosiaalinen. Se antaa hyvin käsitellä itseään ja hakee aktiivisesti ihmisen huomiota. Se tuntuu myös olevan hyvin motivoitavissa ruualla ja herkuilla. Aatto olisikin varmaan helppo opettaa uuden kodin tavoille ja muutenkin siitä saisi varmasti reippaan kaverin lähes mihin tahansa.

Aatto on komea, mustaturkkinen koira, jolla on korkeutta 65 cm ja painoa arviolta 25-30 kg. Aatto on hoikassa kunnossa tällä hetkellä.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

20.1.2021
Aatto saapui pitkän odotuksen jälkeen omaan kotiin 16.1.2021.

18.9.2020
Aatto on varattu Suomeen omaan kotiin.

14.4.2020
Saimme videotervehdyksen Aatolta ja hänen häkkikaveriltaan. Ankea tarhaelämä ei ole näköjään lannistanut Aattoa, vaan se on pysynyt yhtä sosiaalisena ja iloisena pappakoirana, joka innostuu tarhan työntekijän tarjoamista herkuista kovasti. Aattoa olisikin varmaan helppo motivoida herkuilla uudessa elämässään, jonka se toivon mukaan vielä saa osakseen.

28.12.2019
Aatto aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aatto saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aatto on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.