Päivitetty 21.01.2021

Kodin saanut koira: ERNO (nyk. Elmo)


Syntymäaika: 2017 - 2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu


Suloinen Erno on herättänyt paljon mielenkiintoa ja kotitarjouksia on tullut useita. Uusia kyselyitä ei ainakaan toistaiseksi oteta vastaan. Kiitos mielenkiinnosta!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
16.10.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Ernon tiedossa oleva tarina alkaa Romanian pääkaupungin, Bukarestin kaduilta. Paikallinen rouva oli löytänyt Ernon vaeltelemasta kaupungista ja oli ottanu pikku-ukkelin talteen. Rouva oli tuonut Ernon Cosobaan, ajatuksenaan noutaa Erno itselleen takaisin talveksi, mutta Adina toivoisi, että Ernolle löytyisi oma koti Suomesta ennen talvea. Erno on ihmisten kanssa reipas, ei arastele lainkaan. Toisten koirien kanssa Erno tulee myös hyvin toimeen. Ernon haukkumista kuvaillaan sanalla “normaali”, eli Erno reagoi tarhan tapahtumiin muiden mukana, mutta ei haukkua räksytä alinomaa.

Koska Ernolla on kokemusta kaupunkielosta, Erno voisi hyvin soveltua mutkattomaksi kotikoiraksi myös kaupunkiympäristöön. Omistajalta edellytetään kärsivällisyyttä sekä koiralähtöisiä koirankäsittelytapoja.

Erno on noin 37 – 40 cm korkea ja painaa 8 kiloa.

Päivitykset

21.1.2021
Erno matkusti oman perheensä luokse 16.1. ja sai uudeksi nimekseen Elmo <3

24.10.2020
Erno on tänään varattu omaan kotiin, onnea Ernolle ja perheelle <3

16.10.2020
Erno on nyt mukana adoptio-ohjelmassa ja oman kodin etsintä voi alkaa.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Erno saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Erno on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.