Päivitetty 15.08.2019

Kotia etsivä koira: ABRA


Syntymäaika: 9/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot
21.5.2019

Romaniassa, lähellä Bukarestia sijaitsee Carpen tarha, joka on rakennettu Carpe-yhdistyksen perustajan Carmen Mandescun ja Kulkureiden kanssa yhteistyössä. Carmen Mandescu on pitkäaikainen romanialainen eläinsuojelija, joka halusi rakentaa kunnallisista tappotarhoista poiketen inhimillisemmän koiratarhan kodittomille koirille, joita Romaniassa on joidenkin arvioiden mukaan jopa miljoonia. Omalta osaltaan Carmen Mandescu tekee kaikkensa auttaakseen kulkukoirien tilannetta muuttumaan parempaan suuntaan. Tarhalla työskentelee suomalainen Veera Nuri huolehtien Carpen noin sadan koiran jokapäiväisistä tarpeista. Carpen tarhalta Kulkureiden kautta pääsee jatkuvasti koiria myös Suomeen omaan kotiin.

Abra löytyi Romanialaisen tien varrelta kahden muun koiran kanssa. Veera oli ruokkinut koiraporukkaa ja lopulta ne olivat lähteneet seuraamaan Veeran autoa. Nyt Abra asusteleekin Carpella oletettavan siskonsa Jemiman kanssa. Abra on utelias pieni koira, joka on tarhalla jo hieman reipastunut alun ujouden jälkeen. Se tulee nuuhkimaan vierailijoita ja ottaa nameja kädestä, mutta on kuitenkin hieman ihmeissään tilanteesta. Abra kuitenkin rentoutuu jo vierailun aikana. Kaunokainen tykkää hyppiä koppinsa katolle ja innostuukin kovin, kun huomaa saavansa tällä tempulla huomiota ja herkkuja. Tyttösellä on alapurenta, minkä vuoksi sen ilme onkin melkoisen persoonallinen, kun hammasrivi loistaa. Vaikka Abra onkin siskoaan reippaampi, tulee tulevan kodin silti varautua siihen, että tyttönen vaatii aikaa sopeutuakseen.

Tällä hetkellä Abralla on kokoa noin 35-40 cm ja painoa kymmenisen kiloa.

 

Päivitykset
15.8.2019
Vierailijoiden mennessä Abran ja Jemiman häkkiin, tulee Abra heti luokse, mutta säpsähtää kuitenkin kosketusta. Se on kiinnostunut vieraista ja hyppii aktiiveja vasteen ja ottaa mielellään nameja kädestä, mutta sille on tärkeää saada lähestyä ihmisiä omilla ehdoillaan. Utelias Abra on kiinnostunut koirille tutustumisen avuksi annettavasta hajurätistä ja leikkii ja ihmettelee sitä. Veera kertoo Abran olevan hieman täpäkkä ruoastaan.

21.5.2019
Ihana Abra aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

___________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Abra saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Abra on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.