Kodin saanut koira: ABRA (Suomessa)

Syntymäaika: 9/2018
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Järvenpää)
Kokoarvio:

 

Perustiedot
(päivitetty 25.12.2020)

Romaniassa, lähellä Bukarestia sijaitsee Carpen tarha, joka on rakennettu Carpe-yhdistyksen perustajan Carmen Mandescun ja Kulkureiden kanssa yhteistyössä. Carmen Mandescu on pitkäaikainen romanialainen eläinsuojelija, joka halusi rakentaa kunnallisista tappotarhoista poiketen inhimillisemmän koiratarhan kodittomille koirille, joita Romaniassa on joidenkin arvioiden mukaan jopa miljoonia. Tarhalla työskentelee suomalainen Veera Nuri huolehtien Carpen noin sadan koiran jokapäiväisistä tarpeista. Carpen tarhalta Kulkureiden kautta pääsee jatkuvasti koiria myös Suomeen omaan kotiin. Abra pääsi Suomeen kotihoitoon opettelemaan kotikoiran elämää tammikuussa 2020.

Abra on löytynyt Romanialaisen tien varrelta kahden muun koiran kanssa. Veera oli ruokkinut koiraporukkaa ja lopulta ne olivat lähteneet seuraamaan Veeran autoa. Abra on utelias pieni koira, joka on tarhalla reipastunut alun ujouden jälkeen. Tarhalla kaunokainen tykkäsi hyppiä koppinsa katolle ja innostui aina kovin, kun huomasi saavansa tällä tempulla huomiota ja herkkuja. Tyttösellä on alapurenta, minkä vuoksi sen ilme onkin melkoisen persoonallinen, kun hammasrivi loistaa. Abran kohdalla on hyvä varautua siihen, että hänet olisi vietävä hammastutkimukseen ja tarvittaessa poistaa joitain hampaita. Abra on jonkin verran tarkka resursseista (ruoka, ihmisen huomio).

Abralla on kokoa noin 35-40 cm ja painoa kymmenisen kiloa.

Päivitykset
17.2.2020
Abra on tavannut eilen oman perheensä ja lähtee omaan kotiin perheensä mukana tänään. Kiitos kotihoitajalle, joka on pitänyt Abrasta hyvää huolta tytön Suomen elämän alkutaipaleella! Paljon onnea yhteiseen elämään Abra ja perhe!

25.1.2020
Abran ensimmäinen viikko kotihoidossa on mennyt erittäin hienosti. Kotona se on ollut rohkea alusta alkaen, ja tulee hyvin toimeen hoitopaikan vanhemman uroskoiran sekä kissan kanssa. Abra osaa myös rauhoittua hienosti omalle paikalleen. Ulkona ihmisten ja koirien ohittaminen on vielä jännittävää, mutta ihmisten ohi Abra uskaltaa jo kävellä itse. Koirat se päästää kävelemään ohi ilman draamaa, kunhan se pääsee kotihoitajan jalkojen väliin turvaan. Abra ei pelkää polkupyöriä, mopoja tai autoja. Abra ei hauku kotona kovillekaan rappukäytävän äänille, eikä kaivele roskiksia tai tuhoa tavaroita.

Yksinolo sujuu Abralta myös hienosti, ja kotiin tullessa vastassa on haukotteleva ja venyttelevä, iloinen pikkutyttö. Ulkona Abran kanssa on jo harjoiteltu luoksetuloa pitkässä liinassa. Sisällä keskitytään lähinnä kierrosten pitämiseen matalalla. Abralla on pientä resurssiaggressiivisuutta muita koiria kohtaan, joten ruoka ja luut annetaan eri tiloissa. Leluja se ei omi ollenkaan, tosin se ei vielä ihan ymmärrä niiden merkitystä. Abra sopisi varmasti monenlaiseen eläinkokoonpanoon, mutta hyvin myös ainoaksi lemmikiksi. Kaikenkaikkiaan Abra on ihana, reipas, persoonallinen ja älykäs neiti, joka on jo hurmannut kotihoitajansa täysin ja on valmis muuttamaan omaan loppuelämän kotiinsa.

18.1.2020
Suloinen Abra lensi Suomeen ja pääsi kotihoitajan luokse opettelemaan kotikoiran taitoja. Abraa jännitti aluksi kovasti, mutta kotihoitajan luona hän rentoutui nopeasti, nautiskeli omasta pehmeästä pedistä ja heilutteli iloisena häntäänsä. Hän on kerta kaikkiaan ihan pieni tyttö!

17.12.2019
Aktiivien mennessä joulukuun vierailulla häkkiin, suloinen Abra tulee todella reippaasti luokse tervehtimään ja hakemaan rapsutuksia. Tyttönen on jälleen reipastunut viime tapaamisesta ja hän tunkeekin jopa syliin, häntä heiluu koko ajan. Iloiselle ja reippaalle Abralle maistuu herkut ja pikku tyttö pysyttelee koko ajan ihmisten lähellä. Veera kertookin, että Abra on tosiaankin kovasti reipastunut ja mennyt paljon eteenpäin viime keväästä, jolloin aktiivit ovat Abran viimeksi nähneet. Abra on käynyt jonkin verran myös hihnalenkeillä Veeran kanssa ja ne ovat sujuneet hyvin. Abra asuu siskonsa Jemiman kanssa edelleen, ja Abra on ainakin alistuvaisen Jemiman kanssa jonkin verran tarkka resursseista, joka on hyvä ottaa huomioon erityisesti, jos perheessä olisi Abraa odottamassa koirakaveri.

15.8.2019
Vierailijoiden mennessä Abran ja Jemiman häkkiin, tulee Abra heti luokse, mutta säpsähtää kuitenkin kosketusta. Se on kiinnostunut vieraista ja hyppii aktiiveja vasteen ja ottaa mielellään nameja kädestä, mutta sille on tärkeää saada lähestyä ihmisiä omilla ehdoillaan. Utelias Abra on kiinnostunut koirille tutustumisen avuksi annettavasta hajurätistä ja leikkii ja ihmettelee sitä. Veera kertoo Abran olevan hieman täpäkkä ruoastaan.

21.5.2019
Ihana Abra aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Abra saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Abra on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: