Päivitetty 04.01.2020

Kotia etsivä koira: ABRA, TULOSSA SUOMEEN 18.1.


Syntymäaika: 9/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot
(päivitetty 17.12.2019)

Romaniassa, lähellä Bukarestia sijaitsee Carpen tarha, joka on rakennettu Carpe-yhdistyksen perustajan Carmen Mandescun ja Kulkureiden kanssa yhteistyössä. Carmen Mandescu on pitkäaikainen romanialainen eläinsuojelija, joka halusi rakentaa kunnallisista tappotarhoista poiketen inhimillisemmän koiratarhan kodittomille koirille, joita Romaniassa on joidenkin arvioiden mukaan jopa miljoonia. Omalta osaltaan Carmen Mandescu tekee kaikkensa auttaakseen kulkukoirien tilannetta muuttumaan parempaan suuntaan. Tarhalla työskentelee suomalainen Veera Nuri huolehtien Carpen noin sadan koiran jokapäiväisistä tarpeista. Carpen tarhalta Kulkureiden kautta pääsee jatkuvasti koiria myös Suomeen omaan kotiin.

Abra löytyi Romanialaisen tien varrelta kahden muun koiran kanssa. Veera oli ruokkinut koiraporukkaa ja lopulta ne olivat lähteneet seuraamaan Veeran autoa. Nyt Abra asusteleekin Carpella oletettavan siskonsa Jemiman kanssa. Abra on utelias pieni koira, joka on tarhalla reipastunut alun ujouden jälkeen. Kaunokainen tykkää hyppiä koppinsa katolle ja innostuukin kovin, kun huomaa saavansa tällä tempulla huomiota ja herkkuja. Tyttösellä on alapurenta, minkä vuoksi sen ilme onkin melkoisen persoonallinen, kun hammasrivi loistaa. Abra on siskoaan reippaampi, mutta tulevan kodin tulee silti varautua siihen, että tyttönen vaatii todennäköisesti aikaa sopeutuakseen. Abra on jonkin verran tarkka resursseista (ruoka, ihmisen huomio).

Tällä hetkellä Abralla on kokoa noin 35-40 cm ja painoa kymmenisen kiloa.

Päivitykset
2.1.2020
Ihana Abra lentää Suomeen 18.1. kotihoitoon, jos omaa kotia ei löydy ennen sitä.

17.12.2019
Aktiivien mennessä joulukuun vierailulla häkkiin, suloinen Abra tulee todella reippaasti luokse tervehtimään ja hakemaan rapsutuksia. Tyttönen on jälleen reipastunut viime tapaamisesta ja hän tunkeekin jopa syliin, häntä heiluu koko ajan. Iloiselle ja reippaalle Abralle maistuu herkut ja pikku tyttö pysyttelee koko ajan ihmisten lähellä. Veera kertookin, että Abra on tosiaankin kovasti reipastunut ja mennyt paljon eteenpäin viime keväästä, jolloin aktiivit ovat Abran viimeksi nähneet. Abra on käynyt jonkin verran myös hihnalenkeillä Veeran kanssa ja ne ovat sujuneet hyvin. Abra asuu siskonsa Jemiman kanssa edelleen, ja Abra on ainakin alistuvaisen Jemiman kanssa jonkin verran tarkka resursseista, joka on hyvä ottaa huomioon erityisesti, jos perheessä olisi Abraa odottamassa koirakaveri.

15.8.2019
Vierailijoiden mennessä Abran ja Jemiman häkkiin, tulee Abra heti luokse, mutta säpsähtää kuitenkin kosketusta. Se on kiinnostunut vieraista ja hyppii aktiiveja vasteen ja ottaa mielellään nameja kädestä, mutta sille on tärkeää saada lähestyä ihmisiä omilla ehdoillaan. Utelias Abra on kiinnostunut koirille tutustumisen avuksi annettavasta hajurätistä ja leikkii ja ihmettelee sitä. Veera kertoo Abran olevan hieman täpäkkä ruoastaan.

21.5.2019
Ihana Abra aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Abra saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Abra on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa