Päivitetty 15.09.2021

Varattu koira: ACHILLEA (Garden-pennut)


Syntymäaika: 12/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
ei steriloitu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Perustiedot ja tausta
11.4.2021
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tarha on vielä rakennusvaiheessa, mutta tarkoituksena on, että kun tarha on valmis, sieltä löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, vuohia ja hevosia. Mihai pelastaa tarhalle koiria lunastamalla niitä pahamaineisilta kunnallisilta tarhoilta ja ottamalla huomiinsa löytämiään, hylättyjä koiria. Lisäksi Mihain tutut ja paikalliset pyytävät usein Mihain apua löytäessään itse kodittomia koiria kuljeksimasta alueella. Näin kävi myös Garden-pentujen tapauksessa.Pennut olivat syntyneet erään paikallisen rouvan puutarhaan. Pentujen ollessa noin neljän viikon ikäisiä rouva oli yhteydessä Mihaihin ja pyysi tätä ottamaan turvattomat pennut suojaan tarhalle. Yrityksistä huolimatta pentujen emoa ei valitettavasti onnistuttu saamaan kiinni, joten pennut ovat joutuneet eroon äidistään jo hyvin nuorena.Pentujoukkio on ehtinyt kasvaa tarhalla nyt noin 3,5 kuukauden ikään. Ne ovat normaaleita peruspentuja, energisiä ja leikkisiä ja tulevat hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Mihai kertoo, että pentueen mustat yksilöt, joihin myös Achillea kuuluu, ovat hieman ujompia kuin kaksi harmaanruskeaa. Tämän ihmeempiä eroja ei tarhaoloissa ole voitu näin pienistä pennusta havaita. Yleisesti ottaen pennut suhtautuvat  ihan hyvin ihmiseen, toki ne ovat vielä hyvin tottumattomia, sillä kokemusta ihmisistä on rajatusti. Pennut eivät juurikaan ole haukkuneet tarhalla.On hyvä huomioida, että pennut ovat vielä hyvin nuoria, joten niiden käytös tulee muuttumaan paitsi kotiutumisen, myös aikuistumisen myötä. Emme myöskään tiedä mitään pentujen perimästä, joten on mahdotonta arvioida millaisia ominaisuuksia pennuissa mahdollisesti voisi aikuisena olla.Achillea etsii aktiivista ja rakastavaa kotia, jossa riittää kärsivällisyyttä ja huumorintajua pienen pennun kujeille ja keksinnöille. Tottumaton Achillea kaipaa paljon hyviä kokemuksia ympäröivästä maailmasta ja ihmisistä, ja tulevalta perheeltä edellytetään sitoutumista lempeyteen ja koiralähtöisten koirankäsittelymenetelmien käyttöön. Koska Achillea on yksi pentueen ujommista yksilöistä, se etsii kotia ensisijaisesti perheestä, jossa on jo entuudestaan reipas koirakaveri tarjoamassa turvaa ja mallia, mutta tapauskohtaisesti voimme harkita luovuttamista myös ainoaksi koiraksi.Achillea on yksi pentueen mustista pörröpennuista. Kaikki Garden-pennut, mukaan lukien Achillea, ovat nyt kutakuinkin 35 – 40 cm korkeita ja painavat noin 6-7 kiloa. Mihai arvioi, että pennut tulevat aikuisena olemaan 50 – 60 cm korkeita ja noin 20 – 25 kilon painoisia, eli isohkoja keskikokoisia.

 

Päivitykset

15.9.2021

Achillea varattiin tänään ja se jää odottamaan kyytiä Suomeen uuden perheensä luokse. <3

26.8.2021

Uusi video lisätty!

8.7.2021

Kaksi uutta videota lisätty pennuista.

Achillea odottaa edelleen yhteydenottoa tulevalta kodiltaan!

11.4.2021
Achillea etsii nyt omaa kotia (ja ehkä omaa puutarhaa?) Suomesta!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Achillea tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Achillea saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Achillea on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Sanja Martikainen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa