Päivitetty 19.12.2021

Kodin saanut koira: RAFU


Syntymäaika: 11/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
17.9.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Rafu on viime syksyn isoa pentuporukkaa, jolloin pentuja hylättiin Romaniassa tolkuttomia määriä. Rafusta ei ole siis tarkempia tietoja, että mistä ja miten päätynyt tarhalle. Rafu asuu kolmen muun koiran kanssa samassa paddockissa. Koirat tulevat hyvin toimeen keskenään ja Rafu on porukan reippain ja sosiaalisin. Poika tulee heti vieraankin luo ja sitä saa hyvin käsitellä. Namit kelpaa nuorukaiselle, samoin ihmisen huomio. Rafu haukkuu jos muut haukkuvat, niin kuin koirilla usein on tapana. Rafu on tasapainoisen oloinen ja sellainen “perusjunnu”.

Kokoa hoikalla ja solakalla Rafulla on noin 50-55 cm ja painoa n. 20 kg. Rafu saattaa tästä vielä hivenen kasvaa.

Päivitykset

19.12.2021

Rafun pitkä odotus palkittiin vihoin ja poika sai eilen elämänsä parhaan joululahjan – hän saapui omaan kotiin oman perheen luokse.

1.10.2021
Rafulle lokakuun ensimmäinen valkeni samanlaisena kuin muutkin päivät ja poika on vielä autaan tietämätön, mikä onni ja ilo häntä kohtasi: Rafu varattiin tänään loppuelämän kotiin.
17.9.2021
Komea Rafu aloitti etsimään omaa loppuelämän kotiaan Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.
_____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rafu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rafu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rafn yhteyshenkilönä toimi Laura Arala.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.