Päivitetty 07.01.2023

ENKELIKOIRA: AFRODITE


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
10.1.2020
Vaikka Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua, maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriaseman, jonka kautta kaikki adoptiokoiramme tulevat Suomeen. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Adina on perustanut One Rescue Association-yhdistyksen, joka ylläpitää Cosoban tarhaa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Vuonna 2015 toimintansa aloittanneella Cosoban tarhalla on jo sen suunnittelussa huomioitu koirien tarve mahdollisimman rauhalliseen ympäristöön. Niillä on muun muassa riittävästi erillisiä sisätiloja ja piha, jossa ne saavat päivittäin ulkoilla.

Afrodite on yksi lukuisista Cosoban tarhalla asuvista koirista. Sen omistaja on aikoinaan hylännyt sen tarhalle, sillä koira oli vanha, eikä omistajalla ollut sille enää käyttöä. Afroditen elämä ei omistettunakaan koirana ole ollut ruusuilla tanssimista, sillä se on toiminut pentukoneena ja saanut elämänsä aikana lukuisia pentuja. Muistona tästä on roikkuvan nisät. Lisäksi Afroditea on käytetty koiratappeluissa. Tästä muistona on vahingoittunut ja mahdollisesti sokea silmä, sekä lukemattomat arvet naamassa.

Afroditen taustaa ei uskoisi, kun koiran tapaa, sillä se luonne on puhdasta kultaa. Tämä mummokoira on asunut viimeiset kolme vuotta elämästään ketjussa Cosoban pihalla, eikä se tee itsestään minkäänlaista numeroa. Pihalla pyörii paljon vapaana olevia koiria, jotka käyvät haistelemassa ja tutustumassa Afroditeen. Afrodite suhtautuu koiriin leppoisasti, eikä haasta riitaa kenenkään kanssa, vaikka koirat tulisivatkin Afroditen luokse sen ollessa kiinni ketjussa. Huomion ja namien ollessa kyseessä, Afrodite katsoo koiria hetken arvioiden ja hypähtää kerran, leikkisästi, toista koiraa kohden. Afrodite ei hauku pihalla ollessaan, vaikka muut haukkuvat ja vaikuttaa kaiken kaikkiaan todella tasapainoiselta vanhukselta.

Ihmisiin Afrodite suhtautuu ystävällisesti ja luottavaisesti. Se antaa leikata kynnet ja tulee vieraaseen ihmiseen tutustumaan luottavaisesti häntä heiluen. Kun Afroditen luo menee, se tulee luokse, painaa pään syliin, huokaisee ja jää siihen lepäämään. Afroditen ulkonäköä ei ehkä voi kuvailla klassisen kauniiksi. Roikkuvien nisien, vioittuneen silmän ja arpisen naaman lisäksi Afroditella on jokin ihosairaus, jonka vuoksi siinä on karvattomia läiskiä.  Karskin ulkokuoren alla on kuitenkin mitä lempein ja kultaisin koira. Taustansa vuoksi Afroditea ei kuitenkaan tulla luovuttamaan ensimmäiseksi koiraksi. Ensisijaisesti Afroditelle etsitään loppuelämän kotia koirattomasta, koirakokeneesta kodista.

Tällä noin 8-vuotiaalla seniorikoiralla on korkeutta noin 55cm ja painoa noin 30kg.

Päivitykset

7.1.2023

Viime marraskuussa Afrodite lähti sateenkaarisilloille rakastavan perheensä ympäröimänä. Koti kirjoitti Afroditesta näin:

“Afrodite, kotona tutummin Anssi, saapui kotiin pitkän odotuksen jälkeen syksyllä 2020 ja jo ensikohtaamisella tiesin, että Anssissa on jotakin erityistä. Anssi rakasti kaikkia ja sai valtavasti voimaa ihmisistä. Se kulki mukanani kaikkialla mutta lempipaikka oli aina kuitenkin oma kotisohva. Lukuisista terveysongelmista huolimatta Anssi eli jokaisen päivän täysillä, opetti nauttimaan joka hetkestä ja ilahdutti valtavasti pimeinä aikoina. Viimeiselle matkalleen Anssi sai lähteä omassa pesässään sohvalla perheen ympäröimänä.”

 

19.9.2020

Afrodite pääsi aloittamaan uuden elämän oman perheensä rakastettuna jäsenenä Suomessa.

16.2.2020

Afrodite on nähnyt vuodenaikojen vaihtuvan tarhalla, kerta toisensa jälkeen. Se on nähnyt koirien tulevan ja lähtevän. Tänään on kuitenkin aivan erityinen päivä. Tänään Afrodite on nimittäin varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen. Pian on Afroditen vuoro jättää koiratarha taakseen ja aloittaa elämä rakastettuna perheenjäsenenä.

10.1.2020

Afrodite on muuttanut latoon asumaan talven pakkasia pakoon. Ladossa oleminen ei ole hääviä. Siellä ihmiskontakteja on vähemmän, ja koira asuttaa tällä hetkellä yksin pientä häkkiään, joten toisia koiriakaan ei ladossa tapaa samaan tapaan, kuin tarhan pihalla ollessa. Aktiivien tavatessa Afrodite joulukuussa, se vaikuttaakin siltä, että haluaisi kovasti ulkoilemaan. Namit ja rapsutukset kelpaavat Afroditelle, mutta hän suhtautuu kaikkeen kovin kainosti ja vaatimattomasti, tekemättä itsestään numeroa. Tämän kovia kokeneen mummon soisi päästä omaan kotiin, jossa se saa seuraa, lämpöä ja rakkautta ja oppii taas nauttimaan elämästään. Lisätty kuvia ja video.


30.9.2019

Kulkurien aktiivit tapasivat Afroditen Cosoban tarhalla syyskuussa ja Afrodite on edelleen upea, iloinen itsensä. Se asuu edelleen tarhan pihalla ketjuun kytkettynä ja makaakin rauhallisesti kerällä, kun sitä ei huomioida. Aktiivien lähestyessä Afroditea se menee onnesta mutkalle ja haluaa vain pusutella ihmisiä ja saada mahdollisimman paljon rapsutuksia ja huomiota. Kun Afrodite pääsee hetkeksi tarhan pihalle kävelemään hihnassa se loikkii innoissaan pitkin heinikkoa, onnellisena hetkellisestä vapauden tunteesta. Joutuessaan takaisin ketjuun se palaa rauhallisesti omalle paikalleen ja jää haikeasti katselemaan ihmisten perään. Tuntuu uskomattomalta ajatella, että koira, joka on joutunut läpikäymään niin paljon kamaluutta, on edelleen niin aurinkoinen, tasapainoinen ja ihmisrakas.

1.8.2019

Afrodite aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

___________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Afroditen rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Afrodite saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Afrodite on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.