Päivitetty 14.05.2022

Kodin saanut koira: AIHKI (nyk Armi)


Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Associaton)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

25.3.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain. 

Aihki on korona-ajan pentuja, eikä meillä ole tarkempaa tietoa mistä Aihki tarhalle päätyi.

Aihki on asunut koko tarhalla olon ajan vapaana tarhan pihalla. Uteliaana Aihki tulee hakemaan nameja kädestä, hyppii vasten ja yrittää syödä samalla myös kynän. Tottumaton samalla ihmisen kosketukseen ja hieman väistää, mutta jää viereen.  Aihki on sosiaalinen koirien kanssa, mutta hieman puolustaa, oletetusti, puruluuta muilta koirilta. Aihkin ei ole kuultu haukkuvan tarhalla.

Kokoa hänellä on nyt 45cm ja 10kg.

Aihki etsii kotia, jossa on kärsivällisyyttä, rakkautta ja huumoria ohjata vapaana tarhalla kasvanut koira kohti tasapainoista ja mielekästä kotikoiran elämää.

 

Päivitykset

14.5.2022

Aihki pääsi Suomen kevääseen ja omaan kotiin!

 

11.3.2022

Kuvissa näyttää huomattavasti suuremmalta, kuin mitä on. Hauska puolipitkä häntä. Alkuun väistää tuntemattomia ihmisiä. Tulee kuitenkin hetken kuluttua nuuhkimaan ja ottamaan nameja.  Tulee hyvin muiden koirien kanssa toimeen, on sopuisa, eikä kinaa resursseista. Kuranes ärähtää Aihkille, kun molemmat ovat ihmisen luona, jolloin Aihki kiljaisee kovaan ääneen ja lähtee karkuun.

5.2.2022

Aihki aloitti oman kodin etsinnän adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

 

Aihki saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aihki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.