Päivitetty 01.02.2016

Kodin saanut koira: ALAYA


a7ALAYA

* arvioitu syntymäaika 2010/2011

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

20.11.2015
Alayan tarina on tyypillinen romanialaisen koiran tarina: Alayalla on todennäköisesti ollut joskus koti, mutta siitä huolimatta se oli päätynyt Bragadirun kunnalliselle tappotarhalle. Luultavasti koti on siis hylännyt sen ja rankkurit ovat napanneet Alayan mukaansa. Alayalla kävi tuuri sillä romanialainen nuori nainen pelasti sen tappotarhalta, mutta jostain syystä Alaya hylättiin jo toisen kerran, sillä nainen jätti sen kadulle oman onnensa nojaan vain 2 viikkoa myöhemmin. Alayan onneksi romanialainen eläinsuojelija ja Kulkurien yhteistyökumppani Carmen Mandescu pelasti sen kadulta turvaan ja nyt Alaya odottaa oman kodin löytymistä romanialaisesta kotihoitopaikasta käsin.

Alaya on arvoilta noin 4-5 vuotias ja kooltaan iso eli noin 55-60 cm korkea 25 kg painava. Stressistä johtuen Alayalle ei maistunut kotihoitopaikassa aluksi ruoka ja se laihtui paljon. Nyt Alaya on vähitellen rentoutunut ja oppinut luottamaan, että on turvassa, ja ruoka on maistunut hyvin.

Alaya tulee toimeen hienosti kaikkien ihmisten ja muiden koirien kanssa. Pienistä lapsista Alayalla ei ole kokemusta. Alaya ei tule toimeen kissojen kanssa, joten emme luovuta sitä kissakotiin.

Alaya on erittäin leikkisä ja nauttii erityisesti palloleikeistä. Alaya osaa leikkiä pallolla nätisti myös muiden koirien kanssa. Alaya saattaa jonkin verran hyppiä päin ihmisiä ja isona koirana saattaa siten jopa kaataa ihmisen, sillä se ei aivan ymmärrä omaa kokoaan. Erityisesti Alayan isosta koosta johtuen tulevan kodin täytyy panostaa runsaasti Alayan lempeään ja johdonmukaiseen tapakasvatukseen. On mahdollista, että Alayassa on ripaus tanskandogin perimää eli tällöin tulevalla omistajalla on tiedossa paljon hupaisia hetkiä ja märkiä pusuja.

4.1.2016
Lisätty uusia kuvia Alayasta. Missä odottaa tämän upean tytön ikioma koti?

26.1.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Alayan Romaniassa tammikuussa 2016 ja kertoivat sen olevan erittäin hellä ja lempeä koira, joka tulee heti vieraidenkin ihmisten keskelle nätisti hakemaan huomiota. Alaya tottelee myös hienosti, kun se viedään pois huoneesta. Alaya on erittäin tanskandoggimainen olemukseltaan ja onkin hyvin todennäköistä, että siinä on dogin rotuperimää. Tulevalle omistajalle on siis hyvin todennäköisesti tiedossa hulvattoman hauskoja hetkiä tämän koiramaailman Apollon kanssa! Alayan turkki on erittäin lyhyt eikä sillä ole pohjavillaa ja tästä johtuen talven kylmyys on sille erityisen haastavaa. Olisikin erittäin tärkeää, että Alayalle löytyisi ikioma koti mahdollisimman pian.

1.2.2016
Upea Alaya on varattu ja se tulee saamaan oman kodin Briteistä. Onnea uuteen elämään kaunotar!

————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu romanialaisissa kotihoito-olosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Alaya saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alaya on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Niina Laaksonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.