Kodin saanut koira: CIUFA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

CIUFA 11/2015

CIUFA 11/2015

 

CIUFA

* n. 1 v.

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

16.8.2015
Eläinsuojelijat Anda ja Alina Murgu ovat Kulkureiden yhteistyökumppaneita, jotka uutteralla työllään pyrkivät antamaan paremman elämän Romanian hylätyille koirille. Heidän yhdistyksensä Asociatia Suflete Dragi (Kind Souls), on antanut lukuisille koirille mahdollisuuden kodin saamiseen ja siten myös Ciufa etsii kotia adoptio-ohjelmamme kautta. Ciufa on löydetty Sintestin läheltä linja-autoasemalta muutama kuukausi sitten ja on nyt Murgujen uudella tarhalla.

Ciufa, tuo pörröinen ransukoira, joka leikkii, juoksee ja nauraisi ääneenkin, jos vain sen itselleen sallisi. Seurallinen koira, joka tulee hyvin toimeen myös muiden koirien kanssa, eikä toisten koirien pörinät tätä tyttöä juurikaan haittaa. Myös ihmisiä kohtaan Ciufa on iloinen hännänheiluttaja ja tervehtii vierastakin tulijaa tuttavallisesti hyppien, mutta kohteliaasti väistää kiireisimpiä koirakavereitaan. Hakee kovsti ihmisen huomiota ja näin ollen, on kontaktin saaminen ja positiivinen koulutus tämän koiran kanssa varmastikin antoisaa. Energisen luonteen omaava Ciufa tarvitseekin liikkuvan ja positiivisen koulutuksen omaavan ihmisen vierelleen luotsaamaan kotikoiran tavoille.

Ciufa on kooltaan noin 50cm ja  painoa noin 17 kg.

2.9.2015
Uusi video lisätty Ciufasta. Iloinen tättähäärä koira, joka tarvitsisi ihmisen itselleen, että pääsisi tekemään ja touhuamaan kotikoiran tavoin.

15.9.2015
Aktiivimme kävivät syyskuisella matkallaan myös uudella Sintestin tarhalla ja tapasivat energisen Ciufan. Päivät häkissä, jossa virikkeet ovat heikot, saavat kierokset korkealle kun jotain tapahtuu.Näin käy Ciufalle, joka tarvitsee elämäänsä toimintaa. Ciufa on iloinen ja nauravainen tyttö, rakastaen ja nauttien ihmisen seurasta, kun vain malttoi hetken pysähtyä. Mikäli etsit koiraa, jonka kanssa haluat tehdä ja touhuta, on Ciufa siihen heti valmis.
Uusia kuvia touhukkaasta Ciufasta lisätty.

14.11.2015
Ciufalla ei patteri lopu, vaan on aikamoinen ikiliikkuja. Aktiiviselle ihmiselle, aktiivinen koira, joka varmasti jaksaa olla menossa mukana. Ihmiset ovat edelleen Ciufalle rakkaita ja avoimena luonteena, myös näyttää sen. Hakeutuu ihmisen lähelle, johon hetkeksi myös rahoittuu, kunnes taas on menossa. Kuvia lisätty. Uusi video Ciufasta lisätty. Mukana näkyy häkkikaveri Kuki.

3.2.2016
Ihana hyrrä on saanut kodin Ranskasta.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ciufa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ciufa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ciufan yhteyshenkilö on Stina Nurmikoski

VIDEO 1 Täältä löytyy videota Ciufasta
VIDEO 2 Täältä löytyy video iloisesta Ciufasta. Videolla näkyy myös Kuki, joka on hyvin saman näköinen kuin Ciufa.

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: