Kodin saanut koira: SKIPPER (S-Team)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Skipper sylissä 11/2015

Skipper sylissä 11/2015

SKIPPER

• Uros

• Arvioitu syntymäaika 9/2015

• Romaniassa

 

 

 

 

 

1.1.2016
Syyskuun tienoilla 2015 Romaniaan tuli jälleen uusi koiraperhe kun S-teamiläiset syntyivät tähän maailmaan. Kodittomiksi koiriksi. Kulkurien yhteistyökumppanin, romanialaisen eläinsuojeluyhdistyksen Asociatia A Doua Sansan porukan palatessaan eräästä sterilointikampanjasta kohti tarhaansa Glinan kylässä, he sattumalta huomasivat nämä pienet pennut tien varrella. Pennuilla ei olisi ollut mitään mahdollisuutta selvitä elossa joten ne noukittiin auton kyytiin ja saivat näin olleen toisen mahdollisuuden elämään. Tarhalla asustaa Olga niminen koira, jolla on neljä omaa pentua. Näistä Olgan pennuista kaksi asuu tarhalla ja kaksi ovat kotihoidossa. Ajatus oli katsoa jos Olga hyväksyisi nämä viisi orpopentua hoidettavaksi.

Pojat Snooper, Skipper ja tytöt Spiffy, Sparrow sekä kolmas tyttö joka nopeasti adoptoitiin, pääsivätkin Olgan hellään huomaan. Pennuista Sparrowkin kerkesi jo löytää oman kotinsa Saksasta ja Spiffyllä on kotiselvitys meneillään eikä tästä johtuen ainakaan vielä tule kotia etsivien joukkoon. Olga on erittäin lempeä ja huolehtivainen äiti joka jaksaa leikkiä ja hoitaa näitä vipeltäjiä hienosti. Pennut tulevat hyvin toimeen Olgan kahden oman pennun, Olinan ja Olean kanssa.

Skipper tulee arviolta kasvamaan keskikokoiseksi koiraksi, noin 35-40cm ja 10-14kg. Ikää Skipperillä on noin 3 kuukautta. Pojan ruumiinrakenne on pitkulainen ja tulevan kodin tuleekin pitää huolta siitä, että Skipperin paino pysyy kurissa jotta ei nivelille kohdistuisi liikaa rasitusta ylimääräisen painon muodossa.

Kulkurien edustajat kävivät Romaniassa marraskuussa ja tapasivat silloin myös yhteistyökumppanit A Doua Sansalta Glinan tarhalla. Samalla visiitillä he tietenkin tapasivat myös lukuisia koiria, mukaan lukien Skipperin. Skipper on eloisa pienokainen joka normaalin pennun lailla iloisesti tuli tervehtimään vieraitakin.

6.2.2016
Skipper-pentu löysi kotinsa Saksasta. Onnea elämään, Skipperi!

——————————————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Skipper tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Skipper saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Skipper on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.
Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Skipperin yhteyshenkilö: Mia Takolander

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: