Päivitetty 09.02.2016

Kodin saanut koira: NEAGA


NEAGA

Neaga* noin 2 vuotias
* narttu
* steriloitu
* Romaniassa

 

 

 

 

 

 

19.11.2015
Romaniassa, Rosiori de Veden kunnallisella koiratarhalla elää satoja koiria. Kulkurit ovat käynnistäneet tarhalle jatkuvan massasterilointi- ja avustusprojektin, jonka myötä myös osa Rosiorin tarhan koirista valikoituu adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan Suomesta. Romanian matkallaan marraskuussa 2015 Kulkureiden aktiivit vierailivat Rosiorissa, jolloin onnekas, Neagaksi nimetty koira, valikoitui adoptio-ohjelmaan ja se pääsee aloittamaan kodinetsinnän Kulkureiden avulla.

Neaga on nuori, aktiivinen ja iloinen koira. Se ilostuu ihmisseurasta jopa niin paljon, että ilopissat lirahtavat alle. Se on aivan innoissaan saamastaan huomiosta, kiipeää rohkeasti syliin ja nuolee naaman perusteellisesti, jos saa siihen mahdollisuuden. Se tekee muutenkin kaikkensa, jotta huomiointi jatkuisi. Hetkessä se on heittäytynyt selälleen saadakseen maharapsutuksia. Neagassa belgianpaimenkoiramaisia piirteitä, eikä se varmasti tyydy pelkän sohvatyynyn osaan. Se sopisi aktiiviselle ihmiselle ihanaksi ulkoilu- ja harrastukaveriksi sekä tietenkin päivän päätteeksi jakamaan myös sen sohvan oman ihmisensä kanssa. Toisten koirien kanssa se tulee tarhaoloissa moitteettomasti toimeen. Se on noin 55-60 cm korkea.

Neagalla on hampaissa merkit sairastetusta penikkataudista. Hampaista lähtee kiille ja ne ovat siten alttiimpia vaurioitumaan. Muuten sairastettu penikkatauti ei yleensä aiheuta enää myöhemmin muita ongelmia. Joskus se aiheuttaa neurologisia ongelmia, mutta ne yleensä ilmenee sairastamisen yhteydessä eikä enää näin pitkän ajan kuluttua.

9.2.2016
Neaga on päässyt matkaamaan uuten kotimaahansa Saksaan. Onnea uuteen elämään, Neaga!

———————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Neaga saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Neaga on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot : Johanna Kotiaholle

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.