Päivitetty 09.02.2016

Kodin saanut koira: RYOS


Hauska Ryos 9/2015

Hauska Ryos 9/2015

RYOS

* Arvioitu syntymäaika 04/2014

* uros

* kastroidaan

* Romaniassa.

 

 

 

 

06.04.2015
Ryos on löydetty pentuna kadulta yksinään kuljeskelemasta. Löytäjänä oli Kulkurien lentokumminakin toiminut Gaby Tudorache, joka on Suflete Dragin Anda Murgun ystävä. Ryos vaelteli lähellä Gabyn kotia ja aluksi Gaby otti sairaan ja nälkiintyneen pennun pihalleen häkkiin vahvistumaan ja hankki sille lääkkeitä ja ruokaa. Ryos kuitenkin katosi eräänä päivänä, eikä siitä näkynyt jälkeäkään.

Muutaman viikon kuluttua Ryos kuitenkin löytyi taas Gabyn kodin lähteltä ja kävi ilmi, että siitä oli tämäkin aika pidetty huolta. Koska Gaby ei halunnut ottaa riskiä, että Ryos taas katoaa, toimitti hän Ryosin Andan Jilavan tarhalle, jossa Kulkurien aktiivit tapasivat pojan maaliskuun matkallaan. Nyt Ryos pääsee adoptio-ohjelmaamme etsimään omaa kotiaan.

Ryos on iältään n. 1-vuotias ja kokoa on n. 55 cm ja 25 kiloa. Ryos asuttaa häkkiään sekalaumassa, eikä sitä ole vielä kastroitu. Ryos tulee mainiosti toimeen muiden koirien kanssa. Ihmisten kanssa Ryos hieman jännittää, mutta rentoutuu ajan kanssa ja intoutuu leikkimään. Ryos on vielä pentumainen ja saattaa leikkiessään intoutua järsimään käsiä hieman. Ryos saattaa pomottaa nuorempia koiria, joten sopinee hyvähermoisen koiran kaveriksi. Ryos ei haukkunut tarhaolosuhteissa.

15.08.2015
Energinen Ryos odottelee edelleen kotiaan Suflete Dragin Jilavan tarhalla. Touko- ja heinäkuun reissuilla Kulkurien aktiivit pääsivät tapaamaan myös Ryos-herran. Ryos on vielä pentumainen ja hammastelee vieraiden käsiä lempeästi, niitä kuitenkaan purematta. Ryos nauttii ihmisen seurasta, mutta jännittää vähän jos pidetään kiinni. Ryos lähestyy itse vieraita kun kokee olevansa varma siitä, että heitä voi lähestyä. Luonteeltaan Ryos on reipas ja ystävällinen ja kaipaa tekemistä, jotta elämä ei käy tylsäksi.  Ryoksen uudessa kodissa olis hyvä olla kokemusta aktiivisista koirista ennestään.

23.9.2015
Syyskuussa aktiivimme kävivät jälleen Romaniassa. Ryos on rauhoittunut aika paljon edellisestä reissusta ja vaikutti siltä, että Ryos on löytänyt hyvän tasapainon olemiseensa. Ryos kävi myös tukemassa arempaa häkkikaveria kun tätä jännitti vieraat ihmiset häkissä.

Ryos ansaitsee perheen joka sitoutuu tähän komeaan ja elämäniloiseen nuoreen urokseen sekä jolta löytyy motivaatiota ja kärsivällisyyttä opettaa Ryosia kotikoiran tavoille käyttäen positiivista vahvistamista koulutusmuotona. Ota yhteyttä Ryosin yhteyshenkilöön mikäli koet, että te voisitte olla Ryosin perhe.

9.2.2016
Ryos pääsee vihdoinkin kotiin. Poika tulee muuttamaan Ranskaan. Olkoon elämäsi onnellisuutta täynnä. Olen iloinen, että pääsin tapaamaan sinut <3

—————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ryos saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ryos on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ryosin yhteyshenkilö: Mia Takolander

Ryos tarhalla 07/15

Kuvat aukeavat klikkaamallla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.