Kodin saanut koira: ALEILA (nyk. Leia, “Lettu”), Suomessa

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

Kotona maalikuussa 2015

Kotona maalikuussa 2015

ALEILA

* arvioitu syntymäaika v. 2012 – 2013

* narttu

* steriloitu

* Suomessa

 

 

 

 

22.2.2015
Romaniassa kulkukoirien määrää on koetettu hillitä monin eri keinoin, joista suosituin lienee koirien kerääminen kunnallisille tarhoille. Kunnallisen tarhan työntekijät ovat miltei poikkeuksetta julmia sinne tuotuja koiria kohtaan. Koirien vaihtuvuus tarhalla onkin suuri, sillä koiralla harvoin on mahdollisuutta selvitä kovinkaan pitkää aikaa niissä olosuhteissa. Aleila oli yksi kunnalliselle tarhalle joutuneista. Palladyn tarha on surkea paikka, jossa koira ei voi tehdä juuri muuta kuin odottaa kuolemaa tai sitä, että joku hakee sen pois sieltä. Romaniassa toimivan eläinsuojelujärjestön GIA – Group Initiative for Animalsin Dana Stoica löysi tämän pienen tyttösen Palladyn tarhalta noin kuukausi sitten ja otti hänet turvaan.

Asociatia A Doua Sansan Carmen tuntee Danan ja he ovat tehneet jonkin verran yhteistyötä ennenkin. Aleilan matka Kulkurien adoptio-ohjelmaan kulkeekin Carmenin kautta, joka huolehtii tytön matkustuskuntoon, mikäli Aleila oman kodin Suomesta löytää.

Aleila on luonteeltaan nöyrä, hiljainen ja alistuva. Se rakastaa kaikkia ja kaikkea, mukaanlukien lapset ja kissa. Isot koirat saattavat joskus hieman jännittää.

Aleila on korkeudeltaan noin 30 cm ja se painaa 4,2 kiloa.

25.2.2015
Aleila sai tänään parhaita mahdollisia uutisia. Se on varattu omaan kotiin Suomeen.

22.3.2015
Aleila saapui eilen omaan kotiinsa ja tottelee nykyään nimeä Helmi. Onnea Helmi ja perhe.

20.3.2015
Helmi hakee uutta kotia itsestään riippumattomista syistä. Se tulee moitteettomasti toimeen kodissa olevien kahden muun koiran kanssa eikä sillä ole ollut ongelmia kerrostaloasumisen kanssa. Helmi on reipas ja iloinen veitikka, joka kaipaa haastetta älynystyröilleen. Helmiä voi sovitusti käydä hoitopaikassa tervehtimässä. Helmille haetaan ehdottoman sitoutunutta kotia, jotta sen ei tarvitse enää koskaan olla sellaista vailla.

Lisätty kuvia kuvagalleriaan.

26.4.2015
Helmi on saanut uskomattoman määrän kotitarjouksia, joiden joukossa on varmastikin se loppuelämän oma paikka, joten neitosesta ei oteta enää kyselyitä.

28.4.2015
Monen todella hienon kotiehdokkaan joukosta löytyi Helmille oma loppuelämän koti. Onnea perhe ja Helmi.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aleila saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aleila on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Maarit Auranen.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: