Kodin saanut koira: MIKE, Suomessa

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Kotona 12.4.2015

Kotona 12.4.2015

MIKE

* uros

* syntynyt arviolta v. 2013

* kastroidaan

* SUOMESSA

 

 

 

 

12.3.2015
Romaniassa lemmikkikoiran häätämiseen kodistaan ei tarvita useinkaan kovin kummoista syytä. Se voi olla haukahtaminen, liian innokas leikki tai yksinkertaisesti pentupyöreyden katoaminen kasvun myötä. Leikkaamaton koira laitetaan kadulle ja lopputuloksena on tusinoittain uusia kodittomia koiria.

Mihaela Soare on romanialaisnainen, joka on omistanut elämänsä koirille. Paitsi, että hän hoitaa koiria, hän hoivaa myös eläköitynyttä äitiään. Mihaela törmäsi ystävälliseen ja lempeään Mikeen, josta sai sen ulkoisesta olemuksesta vaikutelman, että se oli ollut kadulla vasta hetken. Kukaan ei kuitenkaan touhukasta ja reipasta koirapoikaa kaivannut ja niin Mike päätyi Mihaelan luokse.

Mike on varmastikin on ollut jonkun lemmikki, sillä se on sisäsiisti, kulkee hienosti remmissä ja rakastaa rapsutuksia ja huomiota. Se ei turhia jännittele ja tulee hienosti toimeen sekä kissojen että koirien kanssa. Se on siis valmis paketti hurmaavaa kotikoiraa.

Hieman makkaramallisella ilopillerillä on painoa 7 kg ja korkeutta 32 cm.

19.3.2015
Mike on varattu omaan kotiin Suomeen.

12.4.2015
Mike on saapunut omaan kotiinsa Suomeen. Onnea Mike ja perhe.

15.4.2015
Mike on palannut kotia etsiviin koiriin itsestään riippumattomista syistä.

16.4.2015
Näin Miken omistaja kertoo koirasta:

“Mike on aivan mahtava koira. Kiltti ja tykkää paljon rapsutuksista. Ei vierastanut uutta paikkaa, eikä minua. Hyvin rohkea tapaus. Sisäsiisti ja osaa pyytää ulos (ulisee).  Hihnassa kävelee nätisti, ei vedä, ei räyhää, ei pelkää liikennettä, ihmisiä, rollaattoreita tai mitään sellaista. (tosin nyt on ruvennut vähän poukkoilemaan, mutta muuten menee nätisti, koiria ei olla ohitettu läheltä, mutta ne kiinnostaisi paljon). Ahne herkuille, luultavasti helppo kouluttaa. Tarvitsee luultavasti paljon liikuntaa ja aivotyöskentelyä.

Kerrostalossa ei hauku rapun äänille (ainakaan vielä). Innostuessaan vähän näykkii käsiä, nilkkoja ym, mutta se on varmasti myös helposti hallittavissa. Hyppii myös. Osa ovista ja rappusista pelottaa, mutta siinäkin edistyi nopeasti. Oikeastaan ihan täydellinen koira. 

Luopumisen syyksi omistaja kertoo, että elämäntilanteen olevan tällä hetkellä hallitsematon. Perheessä on kissa, jota Mike jonkun verran jahtasi. Omistaja kertoo, että ongelma on varmastikin ratkaistavissa, jos koira ja kissa voivat valita sellaisen paikan olla ja levätä, johon toinen ei pääse.Avainasemassa Miken, kuten kaikkien lemmikkien, kanssa on omistajan rauhallisuus ja tilanteen hallinta. Muistathan, että koiran sopeutuminen vie aikaa, kuten vie aikaa myös perheessä jo olevien lemmikkien ja jäsenten sopeutuminen uuteen jäseneen. Etsimme Mikelle loppuelämän kotia, jossa ymmärretään, että matkalla voi joskus olla pomppujakin.
28.4.2015
Mike on onnekseen saanut useita potentiaalisia kotitarjouksia, joiden joukosta se loppuelämän koti varmasti löytyy. Mikesta ei siis oteta enempää kyselyitä vastaan.30.4.2015
Mike pääsee juhlimaan tänään paitsi vappua, myös uutta kotia. Mike on siis tänään varattu omaan kotiin.

1.5.2015
Kotihoitaja kertoi Kulkureille Miken lähteneen tänään häntä heiluen ja pää pystyssä loppuelämän kotiinsa. Uudessa kodissa Mikea odotti toinen koira, jonka se on aikaisemmin tavannut ja jonka kanssa se tulee erinomaisesti toimeen. Paljon onnea Mike ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mike saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mike on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Miken kodin etsinnässä auttoi Maarit Auranen.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: