Päivitetty 18.05.2018

Kodin saanut koira: ALFRED (A-team)


Syntymäaika: 1/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Tampere)
kastroitu

 

Nykytilanne

28.1.2018
Alfred odottelee edelleen kotihoidossa sitä ikiomaa kotiaan. Alfredin kanssa on harjoiteltu erilaisia tilanteita ja on huomattu, että se stressaantuu herkästi kaupungin vilinässä. Niinpä Alfredille etsitään ensisijaisesti kotia rauhallisemmalta alueelta. Alfredin kotihoitaja kuvailee poikaa seuraavasti:

“Alfredin komea ulkomuoto antaa ymmärtää, että perintönä on saattanut tulla vartiointitaipumusta. Ulkomuoto ei petä. Alfredin alun epävarmuus ihmisiä kohtaan on helpottanut paljon ja nykyisin Alfred voi olla rennosti vieraiden ihmisten lähellä esimerkiksi yhteiskävelyillä. Alfred ei kuitenkaan ole juurikaan kiinnostunut vieraista ihmisistä. Alfred saattaa käydä haistamassa vieraan ja sitten lähtee touhuamaan omiaan.

Omat ihmiset ovat Alfredille tärkeitä ja vartiointi tulee esiin, jos Alfred kokee tilanteen uhkaavana. Normaalit ohitustilanteet Alfred kuitenkin menee rennosti. Alfredille on tärkeää kertoa, miten tilanteissa toimitaan. Pihaan tulevista ihmisistä Alfred ilmoittaa haukkumalla, mutta lopettaa, kun sille kertoo, että tulija on tuttu tai tilanne muuten on ihmisen hoidossa. Omistajan rentous on tärkeää, jotta Alfred pystyy rentoutumaan.

Hälinä on Alfredille vaikeaa. Yksittäisten äänien kanssa Alfred on kehittynyt paljon ja arjessa kuuluvat paukkeet ja kolahdukset eivät aiheuta jännitystä, mutta esimerkiksi autotien laidassa kulkeminen kaupungissa saa Alfredin ahdistumaan. Ahdistus näkyy jatkuvana vilkuiluna ympärille, voimakkaana läähätyksenä, keskittymisvaikeuksina, hihnassa vetämisenä (tätä ei tee rauhallisessa ympäristössä) ja Alfred pyrkii pois tilanteesta.

Alfredin perheen olisi hyvä ymmärtää vartioivaa koiraa. Alfredista ei tule koiraa, joka haluaa tutustua kaikkiin vieraisiin, mutta ehdottoman upea ja ihastuttava seuralainen omalle perheelle.

Alfred tulee hyvin toimeen kissojen kanssa ja Alfred kulkee vapaana mukana hevoslaitumella ja pyrkii leikkimään myös vuohien ja kanojen kanssa. Alfred nauttii, kun saa touhuta mukana kaikessa esimerkiksi heiniä hakemassa ja hevosten vesiä vaihtamassa. Sillä ei ole niinkään merkitystä mitä touhutaan, kunhan saa olla mukana ja touhuta yhdessä.”

18.5.2018
Alfred on pian vuoden etsinyt sitä omaa kotiaan kotihoidosta käsin. Se on sinä aikana oppinut jälleen elämään huoletonta ja onnellista elämää ympäristössä, joka on sille juuri sopiva. Alfredista on hoitopaikassa kuoriutunut iloinen ja huoleton nuorukainen, joka nauttii elämästä täysin rinnoin. Vuosipäivän lähestyessä hoitopaikka on ymmärtänyt asian, jonka Alfred on selvästi tiennyt jo paljon pidempään. Se on koko ajan ollut kotona. Hurjasti onnea Alfredille ja koko perheelle!


8.11.2017
Alfredin elämä kotihoidossa jatkuu ennallaan. Se on kotihoitajansa mukaan täydellinen kotikoira, jolta puuttuu enää vain se oma koti. Luonteeltaan Alfred on sellainen leppoisa nautiskelija. Se ottaa joka hetkestä kaiken irti ja tuntuu olevan lähes aina hyvällä tuulella.

Alfred kulkee edelleen nätisti hihnassa ja pysyy myös vapaana itse ihmisen lähettyvillä. Alfred osaa puuhailla itsekseen ulkona, mutta tykkää myös kovasti tehdä ja harrastaa ihmisen kanssa. Sen paras kaveri kotihoidossa on toinen nuori uros, jonka kanssa leikit muuttuvat välillä melko raisuiksi. Toisaalta Alfred rakastaa myös rauhallisia lenkkejä ihmisen kanssa, jolloin ei ole kiire mihinkään.

Alfred jännittää edelleen hieman vieraita ihmisiä, mutta jos se saa omaan tahtiin tutustua näihin se rentoutuu ja käy itse tutustumassa. Tuttuja ihmisiä kohtaan se on mitä kultaisin ja varsinkin omien ihmisten kanssa Alfredin mielestä paras paikka on aivan kyljessä kiinni. Se antaa hienosti käsitellä itseään ja on muutenkin hyvin sopuisan oloinen.

Alfred etsii rauhallista kotia, jossa ymmärretään koiraa joka ei oikein pidä ihmistungoksesta vaan viihtyy paremminkin omassa porukassa. Alfred tulisi varmasti myös hieman vanhempien lasten kanssa toimeen, kunhan saa heihin rauhassa tutustua. Alfred on tottunut kissoihin eikä edelleenkään juurikaan hauku.

26.7.2017
Alfred palaa kotia etsivien joukkoon. Se on saanut asettua kotihoitoon rauhassa ja on nyt valmis etsimään uutta ikiomaa kotiaan.

Alfred on kiltti ja ystävällinen koira. Se on edelleen melko epävarma ja tästä johtuen monet tilanteet ovat sille vielä jännittäviä. Alkuun se jännittää uusia ihmisiä ja pysytteleekin mieluummin hieman etäällä näitä tarkkailen. Kunhan se saa omaan tahtiin tutustua se rentoutuu ja tulee sitten itse tekemään tuttavuutta. Tutustuttuaan Alfred on mitä mainioin kotikoira. Se osaa hienosti käyttäytyä kotona ja onkin sisätiloissa hyvin rauhallinen. Se rakastaa sängyllä nukkumista, ulkoilee nätisti hihnassa ja toisinaan innostuu hassuttelemaan ulkona. Myös uiminen on kovasti Alfredin mieleen. Alfred on aiemmin asunut kerrostalossa eikä se juurikaan hauku.

Alfred tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen. Se puhuu erinomaisesti koiraa ja osaa kohdata uudetkin koirakaverit kohteliaasti. Ulkona Alfred leikkii mielellään muiden kanssa.

Alfredin epävarmuus näkyy erityisesti sen tapana reagoida yllättäviin ääniin säikähtämällä. Tutuksi tulleet äänet eivät sitä häiritse, mutta ääniarkuudesta johtuen Alfredille etsitään ensisijaisesti kotia hieman rauhallisemmalta alueelta. Säikähtäessään Alfred pyrkii pakoon tilanteesta, mutta rauhoittuu nopeasti tutun ihmisen avulla. Epävarmuudestaan johtuen Alfredilla on esiintynyt oman turvapaikkansa vahtimista. Tätä harjoitellaan tällä hetkellä kotihoidossa, ja Alfredin itsevarmuuden kasvaessa myös vahtimisen tarve varmasti vähenee. Alfred tulee tarvitsemaan kodin, jossa ymmärretään epävarman koiran sielunelämää ja kommunikointia ja jossa ollaan valmiita jatkamaan Alfredin koulutusta. Vastalahjaksi perhe saa Alfredista mitä lempeimmän perheenjäsenen.

Alfred on noin 55-60 cm korkea ja painaa noin 35 kiloa. Se on tällä hetkellä hieman pulleassa kunnossa.

Tausta

24.06.2015
Romaniassa syntyy päivittäin lukuisia uusia, kodittomia koirapentueita. Emoja ja pentuja on kaikkialla, teidän varsilla, pelloilla, hylätyissä rakennuksissa… Vain hyvin pieni osa näistä koirista on niin onnekkaita, että päätyy paikallisten eläinsuojelijoiden hoiviin saaden toivon paremmasta elämästä. Maaliskuussa 2015 onni potkaisi pientä Alfredia sisaruksineen sekä näiden Molla-emoa. Syystä tai toisesta tämä pesue oli päätynyt Bukarestin vilkkaan kehätien laidalle josta Kulkureiden toinen pääyhteistyökumppani Alina Murgu otti ne  turvaan yhdistyksensä Asociatia Suflete Dragin (Kind Souls) uudelle Sintestin tarhalle. Pentue ristittiin paikalliseen tapaan A-teamiksi. Käytyään läpi rokotusohjelman on niiden aika aloittaa kodinetsintä Suomesta osana Kulkureiden adoptio-ohjelmaa.

Luonteeltaan Alfred on aktiivinen ja leikkisä, kuten pennun kuuluukin. Tutuille ihmisille se on sosiaalinen, antaa käsitellä itseään ja nauttii ihmisen huomiosta. Vieraita ihmisiä Alfred vielä ujostelee. Kulkureiden edustajien tavatessa A-teamin kesäkuussa 2015, pennut eivät antaneet koskea itseensä vierailun aikana, mutta olivat kyllä kiinnostuneita ihmisistä ja pyörivät näiden ympärillä. Alfredin tulevalla kodilla täytyykin olla ymmärrystä ujohkoa ja normaalielämään tottumatonta pentua kohtaan ja valmiutta panostaa pennun sosiaalistamiseen kotiutumisen jälkeen. Pentueen emän ja pentujen nykyisen koon huomioiden Alfredista odotetaan kasvavan aikuisena noin 50cm korkea ja noin 20kg painava herrasmies.

30.6.2015
Alfred saapuu kotihoitoon 9.7.2015. Parasta tietenkin olisi, jos sitä olisi kentällä vastassa sen ikioma perhe.

16.7.2015
Alfred on saapunut kotihoitoon.

30.7.2015
Alfred on ollut nyt parisen viikkoa kotihoidossa. Alku oli Alfredille hieman rankka ja poika stressasi muuttuneesta ympäristöstä melkoisesti. Ensimmäisellä viikolla kävi myös pieni tapaturma, kun Alfred satutti tassunsa lenkillä. Nyt vastoinkäymiset on kuitenkin saatu selätettyä ja kotia etsiikin mitä hurmaavin nuori herra.

Alfred tulee mainiosti toimeen kotihoitajan muiden koirien kanssa. Alkuun hankalaa ollut yksinolokin alkaa nyt luonnistua, vaikka tämä tulee varmasti olemaan osa-alue johon uudessa kodissa tulee panostaa. Miehiä Alfred hieman jännittää, muut vieraat otetaan iloisesti vastaan.

Lenkillä kuljetaan kauniisti hihnassa ja irtiolemistakin on jo opeteltu, edes puput eivät Alfredia kiinnostaneet. Alfred on melko energinen ja vaatii paljon aktiviteettiä, mutta ei ole mikään mahdoton virtahyrrä kuitenkaan. Pientä vahtimistaipumusta on tullut esiin, mutta kerrostalossa olo on kuitenkin sujunut mallikelpoisesti.

31.08.2015
Alfred lähti kotihoidosta omaan kotiinsa 24.8.2015. Onnea Alfred ja perhe.

________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Alfred saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alfred on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari

Video 1
Video 2
Video 3

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.