Päivitetty 01.06.2020

Kodin saanut koira: ALISSA


Syntymäaika: 9/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 19.3.2020)
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Alissalla on hyvin tyypillinen tarina, se on löytynyt alunperin pellolta ja tuotu Cosoban tarhalle. Tullessaan tarhalle Alissa oli aluksi hyvin arka, mutta tarhalla olo on vähitellen auttanut ja se on rohkaistunut paljon. Alissa on taitava kommunikoimaan toisten koirien kanssa ja se ei ajaudu konflikteihin. Kuvaaminen tyttöä jännittää ja se on selkeästi vähän tottumaton ihmisten seurassa. Tyttönen tukeutuu hieman muihin koiriin ja  sen on helpompi tulla ihmisten lähelle muiden koirien mukana. Alissa saattaisikin hyötyä reippaasta koirakaverista kotona. 

Alissa on noin 35cm korkea ja 16kg painava pötkylä. Alissalla on niin kutsutut barokit etujalat. Hänen kohdallaan on tärkeä huolehtia, ettei ylipainoa tule ja nivelet rasitu. 

Päivitykset
1.6.2020
Alissa on löytänyt oma kodin Saksasta.

19.3.2020
Helmikuussa 2020 Alissa on muuttanut asumaan ulkopaddockiin. Alissa on edelleen ujo, mutta antaa vierailevien aktiivien rapsuttaa leuan alta. Alissa ei hauku ja on edelleen ystävällinen muiden koirien kanssa. Alissaa kiinnostaa nyt ihmiset hieman enemmän ja se suhtautuu ihmisiin ystävällisesti. Adina kertoo, että käsittely ja kiinnipitäminen on Alissalle vaikeaa ja tulevan kodin onkin varauduttava siihen, että käsittelyä on kärsivällisesti ja lempeästi harjoiteltava Alissan kanssa.

30.9.2019
Alissa aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Alissa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alissa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Alissan yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa