Kodin saanut koira: ALLIS (nyk. Sälli)

Syntymäaika: 11/2018
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta
30.12.2019

Romaniassa arvioidaan olevan jopa 2-5 miljoonaa koditonta koiraa. Maan eläinsuojelullinen tilanne on Euroopan huonoimpia. Korruptoituneessa, köyhässä maassa monilla ihmisilläkin elämä on rankkaa ja on selvää, että eläinten kohtelu heijastuu yhteiskunnan pahoinvoinnista. Romaniassa elää kuitenkin ihmisiä, jotka tekevät parhaansa auttaakseen kodittomia eläimiä. Yksi heistä on One Rescue Associationin ylläpitäjä, eläinääkäri Adina Vladut. Adinan tarhalla Cosobassa on noin 350 koiraa, joiden perustarpeista huolehditaan ja joista moni etsii kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Allis tuotiin Cosoban tarhalle emonsa kanssa omistajansa toimesta. Omistajalla oli mukanaan noin 5-vuotias tyttönsä ja hän oli myöskin raskaana. Hän kertoi ettei hänellä riitä enää aika koirista huolehtimiseen. Tyttö ei tainnut ihan ymmärtää mitä tapahtuu, sillä hän kyseli toistuvasti äidiltään, milloin he hakevat takaisin hänelle selvästi tärkeät koirat. Näin oli jälleen kaksi omistettua kotikoiraa hylätty kodittomiksi tarhalle.

Allis on siis elänyt omistettuna perhekoirana lapsiperheessä aiemmin ja se on koko lyhyen elämänsä asunut yhdessä emonsa kanssa. Allis myös vaikuttaa olevan jonkin verran emonsa perään, joten paras vaihtoehto voisikin olla, että Allis saisi uuden kodin perheestä, jossa sille olisi koiraseuraa.

Allis on rauhallisen, ystävällisen ja avoimen oloinen pieni koira, joka tutustuu reippaasti myös vieraisiin ihmisiin ja tykkää rapsuttelusta. Touhukkuuttakin tytöstä löytyy, ja on oletettavaa että kotioloissa Alliksesta kuoriutuu vielä hyvinkin leikkisä pikku tirrikkä, joka tarvitsee riittävästi myös liikuntaa ja virikkeitä onnelliseen koiran elämään.

Allis ei vaikuttaisi olevan kova haukkumaan.

Kooltaan noin vuoden ikäinen Allis on noin 25 cm/5 kg.

 

Päivitykset 

30.01.2020
Ihana Allis, nykyisin Salli muutti omaan kotiin 29.1.

28.01.2020
Allis on varattu omaan kotiin! Onnea Allikselle ja sen tulevalle perheelle <3

21.01.2020
Allis on saanut useita kotiehdokkaita, joten pikkuisesta ei tällä hetkellä oteta enempää kyselyitä vastaan. Kiitos valtavasti kaikille!

20.1.2019
Pieni ja reipas Allis saapui kotihoitoon Helsinkiin 18.1.

30.12.2019
Allis aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Allis saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Allis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Sarianna Syrjä

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: