Kodin saanut koira: ALLU (ent. Alunitha)

Syntymäaika: 4/2017
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Uudellamaalla)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
1.12.2017
Paikalliset eläinsuojelijat tekevät parhaansa auttaakseen koiria ottamalla niitä suojiinsa saamaan mahdollisuuden uuteen kotiin sekä steriloimalla koiria ja vaikuttamalla ihmisten asenteisiin. Yksi romanialainen eläinsuojelija on Ioana Bodea, jonka kautta Alunitha etsii kotiaan Suomesta. Alunitha asui Ioanan naapurin luona ulkokoirana, kunnes se tuli Suomeen huhtikuun lopussa 2018.

Tämä vaalea kaunotar on pelastettu kesällä kunnalliselta koiratarhalta. Aktiivimme tapasivat sen One vetin klinikalla, jossa Alunithaa aluksi hieman jännitti. Se kuitenkin tuli uteliaasti tekemään tuttavuutta ja rohkaistui nopeasti pusuttelemaan sille vieraita ihmisiä. Pian sillä onkin mielessä leikkiminen ihmisten ja kaiken saatavilla olevan kuten mittanauhan kanssa. Alunitha väistelee hieman kosketusta, mutta antaa kuitenkin hienosti käsitellä itseään. Alunitha on tuttujen kanssa mutkaton nuori neiti, joka osaa jo kävellä hihnassakin. Se on tavannut lapsia ja suhtautuu niihin rauhallisesti. Kissat sitä tuntuvat kiinnostavan melkoisesti, liekö kyse vain pentumaisesta uteliaisuudesta vai olisiko Alunitha valmis jahtiin, sitä emme tiedä. Alunitha tulee toimeen muiden koirien kanssa, mutta se puolustaa helposti resurssejaan. Alunitha on sympaattinen narttu, josta saa mainion perheenjäsenen, kunhan muistaa, että se on nuori koira, joka tarvitsee johdonmukaista, lempeää ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta uudelta kodiltaan. Alunitha luovutetaan kotiin, jossa on aikaisempaa kokemusta koirista.

Allu painaa noin 26kg, mutta sillä on hieman ylimääräistä vyötäröllä, joten tuleva koti saa olla tarkkana, ettei Allu pääse pyöristymään yhtään enempää.

 

Päivitykset

27.6.2018
Allu polskuttelee jo kesätunnelmissa oman perheensä luona. Hulvattomia yhteisiä hetkiä Allun poppoolle!

 

28.5.2018
Allu on tänään varattu omaan kotiinsa. Saattaa neidin häntä vähän vispata tämän uutisen kuultuaan.

 

13.5.2018
Allu on juuri täyttänyt yhden vuoden ja se asustelee kotihoitajan luona odottelemassa sitä ikiomaa kotiaan. Allu-tyttönen on kotihoitajan mukaan oppinut hienosti istumaan ja odottamaan ruokaa. Se on varsin hulvaton koiruus, joka leikittää leluilla myös itse itseään, toki erityisesti leikkihetket ihmisten kanssa ovat sen mieleen. Rauhoittuminen ei vielä ole Allun vahvuus, mutta eihän sitä voi kaikkea kerralla oppia, kun elämä on kuitenkin aika iloinen juttu Allun mielestä. Helteisten päivien aikana Allu on päässyt uimaan, jossa siitä onkin kuoriutunut  vesipeto. Myös koirapuistovisiitit kotihoitopaikan koirakavereiden kanssa sujuvat mukavissa merkeissä. Allulle on lisätty uusia kuvia ja video.

 

8.5.2018
Allu palaa kotia etsiväksi koiraksi oltuaan viikon uudessa kodissaan. Allu muutti kotihoitoon Uudellemaalle, jossa se harjoittelee elämää kotikoirana. Allu haukkui aluksi vieraita ääniä, mutta se on tottunut nopeasti kerrostalokodin elämään, eikä kommentoi kaikkea enää niin herkästi. Kotihoitaja kuvailee Allua fiksuksi koiraksi, jossa olisi potentiaalia monenlaiseen harrastamiseen. Se on energinen nuori koira, joka kaipaa tekemistä, kunhan saa ensin asettua rauhassa uuteen kotiinsa. Allu on tarkka erityisesti ruokaan liittyvistä resursseistaan, joten tulevan kodin on syytä varautua siihen, ettei käytöstä mitenkään vahvisteta. Allu tykkää köllötellä ihmisen vieressä ja pusutella, kun se vain saa siihen tilaisuuden.

 

21.4.2018
Alunitha lensi tänään Suomeen ja omaan kotiinsa, jossa sitä kutsutaan tuttavallisesti nimellä Allu. Kaikkea hyvää Allun kotiin!

 

22.3.2018
Alunithan häntä vispaa tänään varmaan entistäkin villimmin, sillä se on varattu omaan kotiin Suomeen!

 

13.3.2018
Järjestömme aktiivit tapasivat mainion Alunithan OneVetin klinikalla.  Alunitha kulkee kotihoitajansa kanssa kadulla valjaissa kuin mikä tahansa kotikoira ja tervehti aktiivejamme iloisesti, mutta turhia kiihtymättä. Alunitha tutki uteliaana kaikki nurkat, ihmiset ja reput, eikä se malttaisi kovin pitkää paikallaan olla. Alunithaa ei jännitä sisällä, mutta se kyllä kiinnostuu kissoista. Se ei kuitenkaan vauhkoonnu kissoista, mutta kaikkien mielenrauhan kannalta olisi varmaan leppoisampaa, että se saisi elellä kissattomassa kodissa. Rapsutukset kelpaavat Alunithalle oikein hyvin ja se myös juttelee melko paljon hurmaavasti öristen ja mölisten.  Kotihoitajan mukaan Alunitha ei turhia hauku, mutta saattaa sanoa asiasta. Alunitha majailee edelleen pihakoirana, joten tuleva koti ehtii kyllä harjoitella sisäsiisteyttä tämän neidin kanssa. Alunitha on avoin ja reipas nuori tyttö, jossa on kotikoiran ainekset kohdallaan.

 

1.3.2018
Leikkisälle Alunithalle on lisätty luminen video. 

 

24.1.2018
Alunitha elelee edelleen Ioanan naapurin pihalla eikä se tiedä, millaista arki kotikoirana voisi olla. Se on erittäin leikkisä ja hyvin energinen koira. Tämän puuhaneidin tulevan kodin kannattaakin varautua siihen, että koiralle on syytä keksiä paljon sallittua tekemistä tai sen kanssa kannattaa harrastaa jotain, mihin se saa purettua energiansa. Alunitha on sterioitu hetki sitten. Sille on myös lisätty uusi video.

 

20.12.2017
Alunithalle on lisätty kaksi videota, joista toinen on kuvattu koiran ollessa sisällä  ja toinen ulkona hihnakävelyllä.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa ja kotihoitajan luona tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Alunitha on saapunut Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alunitha on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Alunithan yhteyshenkilönä toimii Maikku Wikberg.

 

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1730678903663443/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1680109692053698/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1655882734476394/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: