Päivitetty 08.07.2018

Kodin saanut koira: FIA (nykyisin Penni)


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta

Kaunis Fia on löytynyt joitain viikkoja sitten ison tien varresta, kun Carmen ja Veera olivat matkalla Carpen tarhalle. Fia pyöri tiellä ja sen laidassa ja se yritti mennä tien varrella sijaitsevalle pihalle. Tästä pihasta tuli vanha nainen, joka kertoi nähneensä ohi ajavan auton pysähtyneen ja tiputtaneen kolme pikkukoiraa kyydistä noin kymmenen minuuttia sitten. Pieni musta Fia oli yksi näistä koirista. Se jäi pyörimään hämmentyneenä pudotuspaikalle, mutta kaksi muuta hävisivät kauemmas. Veeran ja Carmenin pysähdyttyä he huomasivat Fian olevan erittäin sosiaalinen ja ystävällinen pikkukoira. Oli hyvin pienestä kinni ettei Fia jäänyt auton alle.

Herttainen Fia oli täynnä punkkeja, joihin on se on nyt saanut tarvittavaa hoitoa. Se on äärimmäisen sosiaalinen, iloinen ja ihmisrakas. Turvaan päästyään neiti nökötti sylissä iloinen virne naamallaan ja sen häntä alkoi vispaamaan vimmatusti, kun sille sanoi moi. Fia muutti Carpen tarhalle ja se sai häkkikaverikseen Elien, joka hyvin todennäköisesti on toinen autosta hylätyistä koirista.

Ihastuttava Fia tulee hienosti toimeen Elien kanssa, vaikka Elie ajoittain päsmäröi resursseista. Fia jakaa resurssit mielellään toisten koirien kanssa ja jännittyneissä tilanteissa se väistää hienosti ja näin vältytään konflikteilta. Fia vaikuttaa luonteeltaan sopuisalta, sopeutuvaiselta ja miellyttämishaluiselta. Kaksikko saattaa innostuessaan hieman haukahdella, mutta ei millään tavalla häiritsevästi. 

Fia on erittäin avoin ja ystävällinen myös vieraille ihmisille, se tulee innoissaan tervehtimään ja kiipeämään syliin. Huomiosta ja rapsutuksista Fia nauttii silmin nähden.

Fia voisi luonteeltaan sopia hyvin myös perheen ensimmäiseksi koiraksi.

Upean Fian silmät tuntuvat ajoittain harottavan hieman eri suuntiin ja silmät myös vuotavat tarhalla jonkin verran. Harottamisesta huolimatta neiti vaikuttaisi näkevän normaalisti ja tarvittaessa Fialle tehdään tarkempia tutkimuksia eläinlääkärin toimesta.

Fialla on arvion mukaan painoa noin 6 kg ja säkäkorkeutta noin 25-30 cm.

08.07.2018
Kerrassaan täydellinen Fia nykyisin Penni lensi Suomeen omaan kotiinsa 3.7.

28.06.2018
Fia on tänään varattu omaan kotiin Suomeen! Onnea Fialle ja sen tulevalle perheelle <3

18.06.2018
Ihana Fia on innokas, touhukas ja energinen pieni tyttö, joka on toisia koiria ja ihmisiä kohtaan sosiaalinen ja hyvin ystävällinen. Vieraita ihmisiä Fia tervehtii hyppimällä syliin ja jakamalla suukkoja. Fia suorastaan rakastaa ihmiseltä saatua huomiota ja läheisyyttä. Syli on yks maailman parhaimmista paikoista, mutta siinäkin Fia touhottaa koko ajan. Herttaisella Fialla silmät vuotavat tarhalla jonkin verran. Neiti on sopeutuvainen toisten koirien kanssa ja rähinoihin se ei lähde mukaan vaan enemmin alistuu tai väistää. Tällä pusutytöllä on kimeä haukkuääni.Fia etsii edelleen omaa kotia, hieman kiireisellä aikataululla, sillä sille on varattuna lento Suomeen aikaisempien infojen mukaisesti 3.7.

14.06.2018
Fia saapuu Suomeen kotihoitoon 3.7. Loistavaa olisi tottakai, jos pikkuinen Fia pääsisi lentämään suoraa omaan kotiinsa.

26.04.2018
Suloinen Fia on lisätty Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Fia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Fian yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.