Päivitetty 08.07.2018

Kodin saanut koira: PIKKU TASSU (nykyisin Doris)


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpen tarha)
steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta

03.04.2018
Pikku Tassulla on ollut aikaisemmin koti, se on elänyt omistettuna paikallisen miehen pihassa koiralaumassa. Omistaja kuitenkin kyllästyi koiriin ja hylkäsi ne oman onnensa nojaan kadulle. Samassa koiralaumassa eli myös Kulkurien adoptio-ohjelmassa oleva Liah. Nyt kaksikko asuttaa samaa häkkiä uudella rakenteilla olevalla Carpen tarhalla.

Pikku Tassu ja Liah tulevat loistavasti toimeen keskenään ja pikkuinen jakaa tarhalla mieluusti myös resurssit toisten koirien kanssa. Vieraita ihmisiä neiti jännittää alussa, mutta tutun ihmisen rauhoittaessa tilannetta Pikku Tassu rentoutuu. Pikku Tassu ei hakeudu itse vieraiden ihmisten lähelle hakemaan rapsutuksia mutta jo kymmenessä minuutissa neiti alkaa tottumaan vieraisiin. Tutun ihmisen sylissä herttainen Pikku Tassu on rento ja tarkkailee mielellään maailman menoa. Jännittässään Pikku Tassu haukkuu jonkin verran, esimerkiksi kun vieras menee sen kopin suulle se haukkuu vierasta lähtemään pois.

Pienen kokonsa puolesta Pikku Tassua ei suositella perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Neiti etsii kotia, jossa ymmärretään, että pienikin koira tarvitsee aikaa, huolenpitoa ja liikuntaa siinä missä suurikokoinenkin koira.

Pikku Tassulla on arvion mukaan painoa noin 6 kg ja säkäkorkeutta noin 25-30 cm.

08.07.2018
Pikku Tassu nykyisin Doris lensi omaan kotiinsa 3.7.

21.04.2018
Pikku Tassu on tänään varattu omaan kotiin Suomeen <3
____________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pikku Tassu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pikku Tassu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pikku Tassun yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.


 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.