Kodin saanut koira: LIAH

Syntymäaika: 7/2017
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa ( Carpe)
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta

28.3.2018

Liah asui ennen  Carpen tarhalle  päätymistään paikallisen miehen pihalla koiralaumassa. Mies kuitenkin kyllästyi koiriin ja jätti ne kadulle oman onnensa nojaan. Liah onkin tottunut viettämään aikaa koiraporukassa ja tuleekin loistavasti toimeen kaikkien koirien kanssa sukupuolesta riippumatta. Ihmisiin Liah suhtautuu jännittyneen kiinnostuneesti. Uutta ihmistä ei uskalla heti suoriltaan tulla tervehtimään, vaan miettii hetkisen sivummalla ennen kuin uskaltautuu kosketusetäisyydelle. Tuttujen ihmisten luo Liah tulee empimättä ja kiipeä syliin pussailemaan ja tutkailemaan. Liah tukeutuu tuttuun ihmiseen, mikä varmasti tulee kotioloissa helpottamaan sopeutumista uusiin asioihin. Tulevan omistajan on kuitenkin ymmärrettävä herkän ja hieman ujon koiran tarpeita ja osattava antaa tälle tukea ja turvaa jännittävien tilanteiden edessä.  Liah haukkuu jonkin verran ollessaan epävarma. Kiinnostus herkkuja kohtaan on kuitenkin suuri, joten Liah on varmasti ruualla helposti motivoitavissa ja koulutettavissa. Positiivisella vahvistamisella tämä tyttö puhkeaa varmasti kukkaan omassa kodissaan.

Liah on upea ilmestys, jolla painoa nyt noin 10kg ja korkeutta n. 40cm. Aikuistumisen myötä saanee vielä pari kiloa massaa.

20.6.2018

Iloinen Liah tyttö pääsi vihdoin omaan kotiinsa Suomeen.

16.4.2018

Onnekas Liah- tyttö on tänään varattu ikiomaan kotiin Suomeen. Onnea Liah sekä tuleva perhe. <3

28.3.2018

Liah aloitti kodin etsimisen kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Liah kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Liah saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Liah on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: