Kodin saanut koira: ALVA

Syntymäaika: 2016/2017
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
14.11.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adinalla on takanaan 20 vuoden ura eläinlääkärinä, ja lähes yhtä kauan hän on auttanut Romanian kodittomia koiria. Adina kuitenkin otti suuren askeleen eteenpäin rescuetyössään vuonna 2015, kun hän vuokrasi Cosoban kylästä vanhan, ränsistyneen maatilan tontteineen.
Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017. Sen kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valittu paljon koiria. Adina viettää Cosoban tarhalla huomattavan paljon aikaa. Hän huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kun Kulkurien aktiivit vierailevat Cosobassa, siellä on aina tapahtunut paljon edistystä edelliseen kertaan nähden. Tarhalla asuu jatkuvasti noin 200 koiraa ja lisäksi Adina majoittaa siellä maksua vastaan muiden eläinsuojelijoiden koiria.

Cosoban tarhalta löytyvä Alva koki onnenpotkun päästessään pois Odein kunnalliselta tarhalta. Romanian kunnalliset tarhat ovat luultavasti kamalimpia paikkoja, joihin koira Romaniassa voi joutua. Alva pääsi Cosoban tarhalle, One Rescue Association huomaan syksyllä 2019, samaan aikaan Kulkureiden adoptio-ohjelmasta löytyvien Jerry B:n ja Ben J:n kanssa. Alva on äärettömän sosiaalinen ja iloinen tyyppi, joka rakastaa ihmisen huomiota ja läheisyyttä. Aktiiviemme tavatessa Alvan joulukuussa 2019 painautui Alva jatkuvasti ihmisen syliin ja pomppii innoissaan vasten. Miehiä Alva kuulemma jännittää jonkin verran, joten tulevan kodin tulee totutella Alvan kanssa miespuolisiin henkilöihin rauhassa ja Alvan ehdoilla. Alva kuitenkin pitää herkuista ja herkkujen kanssa se reipastuukin nopeasti myös miesten seurassa.

Alva vaikuttaa aktiiviselta ja energiseltä ja tulee varmasti tarvitsemaan aktivointia ja liikuntaa tulevassa kodissaan. Sohvaperunaksi ei tästä pojasta ole, paitsi ehkä siihen tv-ohjelmaan Alvan saattaisi saada mukaan – varsinkin, jos herkuista sovitaan.
Tarhalla Alva jakaa häkkinsä toisen, erittäin aran koiran kanssa. Koirat tulevat hyvin keskenään toimeen, vaikka Alva joskus hieman vahtiikin ruokaansa. Tarhalla Alvan ei ole kuultu haukkuvan, mutta uudessa kodissa tähän saattaa toki tulla muutos.

Alva on korkeudeltaan n. 50 cm ja painaa n. 20 kiloa.

Päivitykset
14.11.2020
Tänään Alva karisteli lopullisesti Romanian ja tarhan pölyt tassuistaan, sillä Alva tapasi ensimmäisen kerran loppuelämän perheensä ja pääsi kotiin.

6.10.2020
Tänään täydellinen Alva vihdoin varattiin omaan kotiin!

24.12.2019
Alva astui mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan!

________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Alva saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi se on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Alvan yhteyshenkilönä toimii Jenni Ankelo

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: