Päivitetty 14.11.2020

Kodin saanut koira: RITA


Syntymäaika: 2010 - 2011
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
14.11.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Romania on täynnä kodittomia eläimiä ja Adinalla on kädet täynnä töitä, sillä Cosoban tarhalle ja sen läheisyyteen hylätään jatkuvasti koiria, joita Adina pyrkii parhaansa mukaan auttamaan ja joille hän koettaa löytää koteja. Aina tosin kyse ei ole hylkäämisestä, vaan ihmiset tuovat pelastamiaan koiria paikalle, koska ajattelevat, että ne saavat siellä apua. Eräs paikallinen nainen oli käynyt ruokkimassa kodittomia koiria pellolla, jonne eräänä päivänä oli ilmestynyt Rita pentunsa Dilman kanssa. Äiti ja pentu eivät kauaa ehtineet pellolla viettää, kun ne päätyivät Cosobaan Adinan hoteisiin.

Mitä ikinä Ritan elämässä onkaan vuosien aikana ehtinyt tapahtua, tarhalla se on osoittautunut mitä leppoisimmaksi koiraksi. Se tulee hyvin toimeen kaikkien koirien ja ihmisten kanssa. Tällä hetkellä se majailee samassa häkissä senioriuros Iisakin kanssa, eikä kaksikolla ole mitään ongelmia tulla toimeen. Silloin tällöin hömelö Iisak äityy liian ahneeksi ja pyrkii Ritan ruokakupille, silloin Rita kyllä pitää puolensa. Rita on rauhallinen ja ystävällinen mummu, joka ansaitsisi rakastavan kodin loppuelämäkseen. Rita haukahtaa muutamia vahtihaukahduksia, mutta ei jää varsinaisesti haukkumaan.

Herttainen Rita etsii kotia, jossa saa vietellä rauhallisia eläkepäiviä koiramaisissa merkeissä. Ritaa voisi odottaa kodissa koirakaveri, mutta Ritasta on tuskin kovin villeihin leikkeihin enää. Koska Rita on iäkäs koira, on tulevan kodin syytä varautua siihen, että kaikenlaista kremppaa voi seniorilla esiintyä, ja eläinlääkärillä on syytä käydä säännöllisesti ainakin tarkastuksissa.

Rita on  noin 55 cm korkea ja painaa 25 – 30 kiloa.

Päivitykset
14.11.2020
Ihana Rita on vihdoin kotona! Kotimatka viivästyi hieman siksi, että Ritalla todettiin sydänmato, mutta sydänmato on nyt nujerrettu ja Rita on valmis leppoisaan kotikoiran elämään uuden perheensä kanssa.

30.7.2020
Ritan kohdalle sattui lottovoitto: Oma ihminen löysi Ritan ja nyt Ritaa odottaa rakastava koti Suomessa.

15.4.2020
Lisätty video ihastuttavasta Ritasta!

3.3.2020
Rita pääsi tänään Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja etsii suloiselle koiramummulle sopivaa kotia Suomesta!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rita saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.