Kodin saanut koira: ALOHA

Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
14.11.2020
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, maksimissaan 150, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuva romanialainen pariskunta.

Kuvankauniilla Alohalla oli aiemmin koti Bukarestin lähikylässä. Vaikka Alohan omistaja, romanialainen nainen, pitikin kovasti koirastaan ja kohteli sitä hyvin, ikävä kyllä hänen miehensä ei välittänyt Alohasta lainkaan. Mies ei esimerkiksi tahtonut Alohaa sisälle kotiin, joten Aloha joutui asumaan ulkona pienellä pihalla. Alohan olemassaolo aiheutti pariskunnalle erimielisyyttä ja paljon riitoja ja lopulta Aloha päätyi Carpeen etsimään kotia.

Suloinen ilopilleri Aloha on todellinen päivänpaiste ja piristää kenen tahansa päivää läsnäolollaan. Se rakastaa ihmisiä, ryntää heti suoraan syliin ja suukottelemaan, heittäytyy maahan ottamaan vastaan maharapsutuksia ja ryntää siitä taas ilahtuneena juoksemaan ympäriinsä. Ja koko kuvio alkaa taas alusta. Aloha on tasapainoinen, avoin ja luottavainen koira. Se on oppinut jo kulkemaan hihnassa ja käsittely onnistuu hyvin. Myös muiden koirien kanssa Aloha tulee hyvin toimeen, mutta resurssien suhteen neiti on tarkka. Se asuttaa yhteistä häkkiä uroskoiran kanssa, ja niillä menee hyvin yhdessä, välillä jopa leikkivät keskenään, mutta joskus kierrokset nousevat turhan korkealle, ja tilanne saattaa purkautua riitaan. Myös ruokintatilanteissa riitaa saattaa syntyä. Tämä on hyvä huomioida, mikäli tulevassa kodissa on ennestään muita koiria. Näitä yhteenottoja lukuunottamatta Aloha ei juuri hauku tarhalla.

Aloha on reipas ja sosiaalinen koira, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin rakastetuksi perheenjäseneksi.

Aloha on noin 50 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa.

Päivitykset
14.11.2020
Upea Aloha saapui pitkän odotuksen jälkeen oman perheensä luokse. Tämä viehättävä kaunotar varattiin jo heinäkuun alussa, mutta matkaan on tullut mutkia, kuten esimerkiksi sydänmatotartunta, joiden vuoksi Aloha pääsi kotiin vasta nyt. Mutta hyvää kannattaa odottaa, sitä mieltä ovat varmasti sekä perhe, että itse Aloha.

3.7.2020
Siinä ei kauaa kuono tuhissut: Aloha on varattu ja ikioma koti ja rakastavat ihmiset odottavat Suomessa tätä veikeää auringonnousua saapuvaksi.

26.6.2020
Päivänsäde Aloha pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Yasmina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Yasmina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: