Päivitetty 30.09.2019

Kotia etsivä koira: KURO


Syntymäaika: 3/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

30.9.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Kurolla oli alunperin koti, mutta se oli tappanut entisellä omistajallaan kaikki kanat pihalta, jonka takia saanut lähdöt ja päätynyt Cosoban tarhalle. Kuro on olemukseltaan hieman alistuva ja sitä jännittää, mutta se on hyvin kiinnostunut ja hakeutuu ihmisen luokse itsenäisesti. Kuro asuu tarhan sisäpihalla isossa koiraporukassa, jossa se joutuu välillä muiden kiusaamaksi. Se seurailee aktiiveitamme pihalla, kun he valitsevat uusia koiria adoptio ohjelmaan. Kuro ilahtuu kun sille puhellaan ja painautuu onnellisena vierasta vasten, jos tulee sellainen tilanne, että ihminen huomioi juuri hänet. Huomiota saadessaan se kiipeäisi syliin asti päästäkseen mahdollisimman lähelle ihmistä. Kuro on kauniin pikimusta ja siro rakenteinen nuori.

Kuro on noin 45cm korkea ja 12kg, pojusta kasvaa todennäköisesti keskikokoiseksi.

 

Päivitykset

30.9.2019
Kuro aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kuro saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kuro on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kuron yhteyshenkilö: Taru Partanen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa