Kodin saanut koira: KURO (nyk. Aro)

Syntymäaika: 3/2019
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
14.11.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Kurolla oli alunperin koti, mutta se oli tappanut entisellä omistajallaan kaikki kanat pihalta, jonka takia saanut lähdöt ja päätynyt Cosoban tarhalle. Kun aktiivimme tapasivat Kuron ensimmäisen kerran syyskuussa 2019, se oli olemukseltaan hieman alistuva ja jännittynyt, ja jäi jonkin verran sisäpihan koiraporukan jalkoihin. Joulukuisella tapaamisella ääni kellossa oli hieman muuttunut, ja Kurosta olikin kuoriutunut pihan pomo (ainakin omasta mielestään), joka joutuu helposti kahnauksiin muiden koirien kanssa. Tästä syystä Kuron luovuttamista toisen koiran kaveriksi tulee harkita erityisen huolellisesti. Ihmisten seurasta Kuro pitää, aluksi se tarkkailee aktiivien puuhia vähän kauempaa, mutta tulee sitten reippaasti tekemään tuttavuutta. Kuro ilahtuu kun sille puhellaan ja painautuu onnellisena vierasta vasten, jos tulee sellainen tilanne, että ihminen huomioi juuri hänet. Huomiota saadessaan se kiipeäisi syliin asti päästäkseen mahdollisimman lähelle ihmistä.

Upea, pikimusta ja sirorakenteinen Kuro on noin 45 – 50 cm korkea ja painaa noin 15kg. Se tuskin enää kasvaa merkittävästi.

Päivitykset
14.11.2020
Jes, paras päivä! Kuron pitkä matka kodittomana koirana päättyi, ja uusi elämä rakastettuna ja kotikoirana alkoi. Samalla nimi vaihtui ja musta komistus tunnetaan jatkossa Arona. Onnea matkaan Aro ja perhe.

19.9.2020
Kaunistakin kauniimpi Kuro on vihdoin varattu omaan loppuelämän kotiin!

20.8.2020
Ikävä kyllä Kuron varaus Saksaan peruuntui Kurosta itsestään riippumattomista syistä ja Kuro palaa etsimään kotia Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

3.7.2020
Upea Kuro sai kodin Saksasta.

18.4.2020
Niin vain on vuosi kulunut ja Kurokin siirtyy pentujen kategoriasta aikuisten koirien pariin etsimään sitä kovasti toivottua kotia.

7.2.2020
Tapasimme Kuron joulukuisella käynnillämme Cosobassa. Kuro elelee klinikan sisäpihalla ja on Adinan mukaan tämä aiemmalla reissulla alistuvalta vaikuttanut nuorukainen on omaksunut melkoiset “pihan pomon” elkeet. Se pomottaa ruuasta ja joutuu helposti kahnauksiin muiden koirien kanssa. Lisäksi se ainakin jonkin verran haukkuu. Kun tapaamme Kuron klinikan sisätiloissa, se suhtautuu meihin oikein reippaasti eikä vaikuta jännittävän tilannetta. Vain kamera hieman epäilyttää ja sitä Kuro väistää. Koskettaminen on aluksi outoa nuorelle miehelle, mutta tutustuttuaan hetken vierailijoihin, se rentoutuu ja asettuu ihmisen vierelle nauttimaan rapsutuksista.

Lisätty video ja kuvia kuvankauniista Kurosta.

30.9.2019
Kuro aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kuro saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kuro on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: