Päivitetty 26.01.2023

Kotia etsivä koira: ALVAMALVA, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 2018-2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

12.10.2022

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi. 

Elokuussa 2021 Alvamalva päätyi Happy Dogs Morenin tarhalle. Alvamalvan on tuonut sinne paikallisen koulun rehtori, jolla ollut työpaikan yhteydessä oma paikka koiralle. Valitettavasti naisen ura loppui ja hän joutui tuomaan koiran tarhalle, kun sille ei ollut enää paikkaa.

Alvamalva kerrassaan rakastaa ihmisiä. Se kellahtaa maahan rapsuteltavaksi ja nauttimaan ihmisvieraiden huomiosta. Namit maistuvat sille mainiosti.

Päästessään ulos häkistään Alvamalva juoksee iloisena hepuloiden ympäri pihaa. Romanian kuuma kesä kuitenkin verottaa sen aktiivisuutta ja pian Alvamalva rauhoittuu ja menee takaisin häkkiin makoilemaan kopin suojaan. Sillä on selvästi todella kuuma.  Alvamalvan askellus näytti hiukan erikoiselta ja myöhemmissä tutkimuksissa selvisikin, että Alvamalvalla on vanha vika luuston rakenteessa. Näin ollen Alvamalva etsiikin kotia erityisadoptio-ohjelmassa.

Alvamalva toimeen muiden koirien kanssa pihalla, mutta kuulemma dominoiva pienten koirien kanssa. Alvamalva voisikin muuttaa toisen, sopuisan koiran kaveriksi. Alvamalva myös varmasti nauttisi elämästä perheen ainoana lellikkinä. Alvamalva vaikuttaa avoimelta ja iloiselta koiralta, jonka perheessä voisi olla useampia rapsuttavia käsiä. Alvamalvan perheessä voisi olla myös lapsia, kunhan perhe ymmärtää kipeän koiran kanssa elämisen haasteet sekä osaa ohjata lapset käyttäytymään hellästi Alvamalvan seurassa. Alvamalva sopeutuisi varmasti monenlaiseen ympäristöön.

Riemastuttava Alvamalva on n. 3-vuotias ja kooltaan se on n. 50cm ja 25kg.

Reissulaiset huomasivat Alvamalvan liikkumisen olevan hiukan erikoista. Se liikkui hiukan omalaatuisesti takajaloillaan ja makoili paljon, mutta se ei vaikuta suoranaisesti kipeältä. Tarhan omistaja Anda vei Alvamalvan röntgen-kuviin, joista selvisikin syy Alvamalvan liikkumiselle. Romanialainen eläinlääkäri epäili, että auto on joskus törmännyt Alvamalvaan ja siksi sen jalat ovat hiukan erikoiset. Jalat ovat kuitenkin on tervehtyneet ja luutuneet eikä tämän lääkärin mielestä ole hyvä idea ruveta “rikkomaan” luuta uudelleen leikkaus operoimalla.

Röntgenkuvat lähetettiin myös suomalaiselle ortopedille lausuttavaksi ja tuloksena saatiin seuraavaa. Alvamalvalla on vanha murtuma tai synnynnäinen kiertymä, jonka seurauksena on 4 asteen patellaluksaatio. Ortopedin arvion mukaan jos jalka on toiminnallinen, sitä ei kannata lähteä leikkaamaan. Leikkausoperaatio vaatisi suuren operaation: sekä sääriluun että reisiluun kirurgisen korjauksen. Kokonaistilanteen huomioiden leikkaus ei kannata, sillä jalasta ei välttämättä tule koskaan leikkauksella parempi, kun lihakset ovat jo adaptoituneet nykyiseen asentoon.

Alvamalva etsiikin siis kotia erityisadoptio-ohjelmassa. Vaikka Alvamalva tällä hetkellä on pirteä ja menevä tapaus, perheen tulee sitoutua Alvamalvan hyvään hoitoon, mikä tulee todennäköisesti sisältämään säännöllisiä eläinlääkärikäyntejä sekä tukihoitoja kuten fysioterapiaa. Alvamalvan painosta on pidettävä huolta, sillä reilu ylipaino rasittaa sen kehoa. Vaikka lonkan patellaluksaatio ei tällä hetkellä vaikuta vaivaavan Alvamalvan hepuleita, perheen tulee huolehtia Alvamalvan riittävästä kivunhoidosta sen ikääntyessä.

Päivitykset:

12.10.2022

Ihanan ihana Alvamalva pääsee nyt Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa kotia!

_______________________________________________________________________________

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Alvamalva saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta.

Lisäksi Alvamalva on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Outi Kekkonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.