Kodin saanut koira: ALWIN

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Alvin Onevetissä

Alwin Onevetissä

ALWIN

* uros

* syntynyt arviolta v. 2012-2013

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

24.7.2015
Pienellä Alwinilla on takanaan jo melkoinen historia. Alwinilla on romanialaisittain onnekkaasti ollut ensimmäisen elinvuotensa ajan oma koti. Valitettavasti sen omistaja kuitenkin kuoli ja Alwinin ainoaksi vaihtoehdoksi jäi tutulla pihamaalla eläminen. Toisinaan jotkut paikalliset ruokkivat pihalla asustelevaa Alwinia, minkä ansiosta se ymmärsi jäädä pihalle eikä lähtenyt turvattomille kaduille. Elettyään pihalla jonkun aikaa Alwinia kohtasi toinen onnenpotku, sillä yksi paikallisista päätti ottaa Alwinin omakseen. Vain muutamaa viikkoa myöhemmin Alwin oli kuitenkin jälleen hylätty – tällä kertaa tien poskeen yksin ja nälissään.

Kulkurien kanssa yhteistyötä tekevä romanialainen eläinsuojelija Luiza Mandru oli löytänyt Alwinin vaeltelemasta teiden varsilla. Koska pieni ja ihmisystävällinen koira on helppo saalis alueella liikkuville kunnallisten tappotarhojen rankkureille, oli Luiza päättänyt ottaa Alwinin mukaansa siitä huolimatta, että hänen omassa kotonaan ei enää ollut tilaa uusille koirille. Niinpä pieni Alwin päätyi lopulta monien käänteiden jälkeen Kulkurien kanssa yhteistyötä tekevälle romanialaiselle eläinklinikalle OneVetiin, josta käsin se nyt etsii loppuelämän kotia. 

Alwin on äärettömän kiltti ja ystävällinen pieni makkarakoira. Se rakastaa ihmisiä ja huomiota ja tulee mainiosti toimeen kaikkien ihmisten kanssa. Myös muut koirat ovat sille mieluista seuraa eikä sillä ole ollut ongelmia niiden kanssa. Alwin ei ole OneVetissä ollut kova haukkumaan.

Alwin on noin 30-35cm korkea ja painaa vain 8-9 kiloa. Tämä pieni töppöjalka on jo saanut kaikki tarvittavat rokotukset ja on valmis matkustamaan uuteen kotiinsa, jossa sitä ei enää koskaan hylätä.

27.7.2015
Alwin on varattu omaan kotiin Suomeen.

28.7.2015
Alwinin varaus on peruuntunut koirasta riippumattomista syistä.

10.8.2015
Pikkuinen Alwin on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

13.9.2015
Alwin lensi omaan kotiinsa Suomeen 11.9.2015.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Alwin saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alwin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: