Kulkurien kautta adoptoitu Amico
Päivitetty 19.11.2016

Kodin saanut koira: AMICO


Syntymäaika: 2011-2012
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroidaan

 

20.11.2015
Rosiori de Veden kaupunki Romaniassa on koiraihmisen näkökulmasta surullinen paikka. Paikallisten rankkureiden ilon aihe on lattioiden pesun yhteydessä kastella vesiletkulla tahallaan myös koirat  säästä huolimatta. Tämän vuoksi koirilla ei esimerkiksi voida talvisin käyttää olkea lämpöeristeenä. Ainoan toivon kipinän paremmasta huomisesta tuo uuttera eläinsuojelija Cornelia Stan, joka on omistanut elämänsä näiden koirien auttamiseen. Cornelia käy säännöllisesti hoitamassa ja ruokkimassa koiria ja järjestää niitä ulkomaalaisten adoptioiden piiriin. Kulkurit auttavat Rosiori De Veden syrjäistä romanialaiskaupunkia sen koiraongelman hallinnassa massasterilointi ja avustusprojektin avulla sekä ottamalla joitakin kunnallisen tarhan koiria adoptio-ohjelmaan. Kaupungin koiratarhalla elää noin 350 koiraa. Osa koirista on kiinnitettyinä koppeihinsa puolentoista metrin pituisella kettingillä, osa elää tarhan sisällä häkeissä betonilattialla. Yksi näistä koirista on suloinen Amico, joka odottaa omaa kotiaan tarhan sisäpuolella häkissä.

Amico on luonteeltaan harkitseva ja jokseenkin ujo poikakoira, joka vaikuttaisi olevan perusluonteeltaan hyvin rauhallinen, ystävällinen ja maltillinen.

Vaikka Amico jännittää jonkun verran uusia ihmisiä, tämä hurmuri osoittaa selvästi kiinnostuksen merkkejä uusia tuttavuuksia kohtaan. Amicolla on selvästi halu tutustua ja luottaa uusiin ihmisiin. Kun Amico saa lähestyä ihmisiä rauhassa omilla ehdoillaan, tulee pikkuinen yhä lähemmäs ja lähemmäs ja lopulta herra nautti ihmisen silityksistä ja huomiosta. Tulevalta kodilta Amico tulee varmasti vaatimaan jonkun verran aikaa ja kärsivällisyyttä.

Tarhalla Amico tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa, mutta pojan itsevarman olemuksen vuoksi, emme suosittele häntä toisen uroksen kaveriksi.

Upea Amico kaipaa kovasti omaa, rauhallista ja rakastavaa kotiaan Rosiorin kaupungin kunnallisella tarhalla ja kotiutumisen jälkeen voisi kuvitella, että tästä pojasta kuorituu aivan mieletön sydäntenmurskaaja.

Hurmaavalla Amicolla on arvion mukaan painoa noin 15kg ja säkäkorkeutta tältä komistukselta löytyy noin 35 cm.

30.11.2015
Lisätty ihanasta Amicosta uusia kuvia. Tämä uljas musta pikkuherra odottaa edelleen omaa rauhallista ja rakastavaa kotiaan Rosiorin kunnallisella tarhalla.

08.01.2016
Kulkurien aktiivit matkustivat jälleen Romaniaan ja 13.01 he vierailivat Rosiori De Veden kunnallisella tarhalla, jossa satojen muiden koirien lisäksi myös Amico odottaa omaa kotiaan. Saimme seuraavanlaisia kuulumisia tästä suloisesta ja upeasta pikkuherrasta:

Amico jännittää tuntemattomia ihmisiä jonkin verran, mutta se tulee kuitenkin haistelemaan ja tutustumaan. Pienen ajan kuluttua Amico alkaa liikkua uusien ihmisten ympärillä rohkeammin ja hakee mielellään nameja kädestä. Ihana Amico antaa silittää ja valokuvata itseään hienosti, myös nopea hammastarkastus sujui ongelmitta. Upean Amicon tulevalta kodilta vaaditaan varmasti jonkin verran kärsivällisyyttä, jolla tästä kerrassaan valloittavasti herrasta saadaan kuorittua unelmakoira.

Lisätty myös uusia kuvia Amicosta tammikuulta.

29.03.2016
Maaliskuussa Kulkurien aktiivit matkustivat Romaniaan ja 17.03 heidän suuntana oli Rosiorin kaupungin kunnallinen koiratarha. Aktiivit tapasivat myös Amicon ja kertoivat herrasta seuraavanlaisia kuulumisia:

Amico on reipastunut hirmu paljon tuntemattomien ihmisten suhteen, sillä se tulee häkin läpi moikkaamaan ja on rohkein häkin koirista. Ihmisiltä Amico haluaa huomiota ja hellyyttä ja sitä se pyytää nätisti hyppäämällä vasten. Luonteeltaan avoin, tyyni ja rauhallinen Amico selkeästi nauttii silityksistä. Amicon kanssa on samassa häkissä noin 5-6 muuta koiraa, jotka ovat suuria ja pieniä sekä tyttö- ja poikakoiria, eli Amico tulee siis hienosti toimeen muiden koirien kanssa.

Lisätty jälleen uusia kuvia herttaisesta Amicosta.

18.07.2016
Amico on edelleen oma itsensä rauhallinen, avoin ja herttainen. Cornelian sanoja lainaten Amico on todella hyvä ja hieno poika. Rosiorin kunnallisella tarhalla Amico elää yhä häkissä tarhan sisätiloissa. Samassa tilassa elää useita muita koiria Amicon lisäksi ja ajoittain tappeluilta ei voida välttyä, jolloin Amico pitää puoliaan muilta koirilta. Vieraiden ihmisten luokse Amico ei heti tule ja tämä johtuu luultavasti siitä ettei se tällä hetkellä ole kiinnostunut tekemään tuttavuutta. Kyse ei siis ole pelosta. Cornelia saa käsitellä ja tutkia Amicoa todella hienosti ja pyydettäessä Amico alkaa hieman jopa leikkimään. Vieraan ihmisen kosketukseen hurmaava Amico ei reagoi millään tavalla. Aivan uskomatonta, että aikaa Amicolla on vierähtänyt tarhalla jo kolme vuotta. Nyt olisikin otollinen hetki saada upean Amicon elämälle uusi suunta, eli oman kodin lämpö ja turva.

Lisätty Amicolle uusia kuvia heinäkuulta ja video.

06.09.2016
Amicon elämä tulee muuttumaan seuraavien viikkojen aikana huomattavasti, sillä se matkustaa Suomeen kotihoitoon 21.09 . Parasta tietenkin olisi, jos ihana Amico pääsisi matkustamaan suoraan loppuelämän kotiinsa.

14.09.2016
Valitettavasti Amico ei pääse vielä hetkeen lentämään Suomeen kotihoitoon, sillä se todettiin sydänmadon osalta positiiviseksi.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Amico saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Amico on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

20.09.2016
Ihanan Amicon vuosien odotus päättyy vihdoinkin, sillä se on tänään varattu ikiomaan kotiin Suomeen! Valtavasti onnea matkaan Amico <3

19.11.2016
Amico lensi tänään ikiomaan kotiinsa Suomeen.

Amicon yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.