Päivitetty 19.07.2022

Kotia etsivä koira: AMLA (Gingerin pennut)


Syntymäaika: 11/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea / OR)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta

14.7.2022

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioanan naapuri löysi viimeisillään tiineenä olevan emon, Gingerin, kadulta marraskuun lopulla ja se synnyttikin pennut (Amla, Aroni, Kaju, lum & Acai) seuraavana päivänä. Kulkurien aktiivit tapasivat Gingerin ja sen pennut ensimmäisen kerran maaliskuussa vieraillessaan tarhalla. Amla asui tällöin kolmen sisaruksensa (3 urosta) kanssa ulkotiloissa, jonne ne olivat siirtyneet sisätiloista vasta maaliskuun alussa. Ioanan mukaan pennut olivat sisällä reippaampia kuin ulkona asustaessaan. Pennut eivät kuitenkaan  maaliskuussa vaikuttaneet niinkään pelokkailta, vaan enemmänkin ujoilta. Kaikki pennut olivat todella paljon namien perään ja haukkuivat aidalla, jos muut koirat haukkuivat. Kulkurien aktiivit arvioivat myös, että Amla oli pentueen rohkeimpia yhdessä Kajun kanssa. Ne antoivat pusuja ja nuolivat aktiivien sormia innoissaan. Jos vieras ihminen katsoi suoraan päin, iski niihin kuitenkin epävarmuus. Amla ei silloin tullut toimeen siskonsa Aronin kanssa, joten Aroni siirrettiin toiseen häkkiin asumaan. Tällä hetkellä pennut (lukuunottamatta Plumia, joka asuu Gingerin kanssa) asuvat jälleen kuitenkin samassa häkissä ja tulevat toimeen keskenään.

Amla etsii kotia, jossa sitä jaksettaisiin tukea rauhallisesti kotikoiran elämään. Amla on elänyt tarhalla koko lyhyen elämänsä eikä sillä ole kokemusta tarhan ulkopuolisesta elämästä. Monet pentueen kesken elävät pennut kokevat sopeutumisvaikeuksia joutuessaan eroon muista pennuista, joten Amla voi alussa olla hyvinkin hämmentynyt uudesta elämästään. Amla kaipaa runsaasti ymmärrystä ja positiivia kokemuksia erilaisista asioista hitaaseen tahtiin. Lisäksi Amlan tulevalla perheellä tulisi olla ehdottomasti huumoria pennun keksintöihin. Edellytämme perheitä käyttämään positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutusmenetelmiä.

Amla on hyvin samannäköinen kuin siskonsa Aroni: pääväritykseltään musta, mutta sillä on rinnassa ja takajaloissa pienesti valkoista. Aronilla on pitkä häntä toisin kuin osalla pennuista, joilla on luontaisesti töpöhäntä. Kesäkuun alussa pentujen koko oli suurin piirtein 40 cm ja 10 kg nyt. Maaliskuussa, jolloin osa kuvista on otettu, olivat pennut vielä tottakai pienempiä (noin 35 cm ja 8 kg). Aikuiskooltaan pennut tulevat luultavimmin olemaan noin 40 cm- 45 cm eli niistä kasvaa pieniä keskikokoisia koiria. 

 

Päivitykset

14.7.2022
Amla aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Amla saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Amla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Olga Karttunen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.