Päivitetty 03.04.2017

Kodin saanut koira: ANABEL


Syntymäaika: 8/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (Onevet)
Ei Steriloitu

12.11.2016
Romaniassa syntyy jatkuvasti lisää kodittomia pentuja. Osa niistä syntyy kaduille ja pelloille, osa omistettujen koirien seikkailujen seurauksena jonkun pihalle. Yhteistä näillä pennuilla on se, että niiden selviytymismahdollisuudet ovat lähes olemattomat. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emon kanssa tai ilman johonkin syrjäisään paikkaan. Toisinaan pennuilla käy tuuri ja ne hylätään lähelle Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin tarhaa. Näin tarhan työntekijät huomaavat pennut ajoissa ja ne pääsevät turvaan tarhalle

Anabel on yksi näistä onnekkaista, joilla on nyt valoisampi tulevaisuus edessään. Anabel asustaa häkissä muiden pentujen kanssa, ja aluksi Anabel on häkin ujoin pentu.  Syöminenkin jännitti aluksi, mutta hetken päästä pääsi sinuiksi uuden tilanteen kanssa ja puolusti ruokaansa muilta pennuilta ja touhusi reippaana muiden mukana. Luonnetta löytyy pienen ujouden takana. Hauska tättähäärä tyttö.  Kauniin värityksen lisäksi tytöllä on töppöhäntä. Anabel kasvaa  keskikokoiseksi, n. 15 -20kg.

16.3.2017
Anabel on tänään varattu ikiomaan kotiinsa <3

3.4.2017
Pikkuisen Anabelin nyk. Elsan tassut koskettivat tänään suomen kamaraa ensi kertaa. Paljon onnea tyttöselle ja omalle kodille yhteiseen elämään. <3

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Anabel tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia. Anabel saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Anabel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin

Anabelin yhteyshenkilönä toimii  Anne Huhtala.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.