Kodin saanut koira: TILL

Syntymäaika: 5/2016
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
Kokoarvio:

10.10.2016

Till löydettiin muiden sisarustensa kanssa aivan pieninä pentuina. Pentueen löysi Cornelia Stan Rosiorin kylästä läheltä kunnallista tarhaa. Koska pennut olivat niin pieniä, vei Cornelia ne Rosiorissa sijaitsevaan “sterilointi taloon” kasvamaan. Pennut olivat niin pieniä, että ne vaativat jatkuvaa pulloruokintaa ja ne olivat parhaassa turvassa talossa. Pennut alkoivat kuitenkin nopeasti kasvaa ja ne usein tekivät talolla yksikseen pieniä tuhoja ja pentumaiseen tapaan riekkuivat paljon, Cornelia toimitti pennut Onevet eläinlääkäriaseman tarhalle, jossa pentujen on ollut turvallista kasvaa lisää ja ne ovat saaneet ikäistään seuraa.

Kun häkkirivistön viertä kulkee, Till pistää heti silmiin. Se istuu häkin etureunassa ja tuijottaa tulijoita. Sen katse vangitsee ja sen upea turkin väritys kiinnittää heti huomion. Häkkiä lähestyessä Till hyppää muiden samassa häkissä olevien pentujen kanssa aitaa vasten vaatimaan huomiota. Kun häkkiin pujahtaa sisälle, Till käy ensin moikkaamassa tutut tulijat, sitten se huomaa erityisen kiinnostavan asian yhden vieraan ihmisen kädessä, kameran, jota lopulta piti myös hieman maistaa, koska koskaan ei voi tietää josko se olisikin ollut jotain herkullista syötävää. Till omaa selkeästi jo nuorena vahvan luonteen ja se tulee varmasti vaatimaan omistajaltaan taitoa kouluttaa. Till on erittäin rohkea ja utelias nuorukainen. Se tulee rohkeasti luokse ja rynnii tarvittaessa muiden pentujen läpi, jotta pääsee ihmisen lähelle. Till tulee loistavasti toimeen häkissä olevien muiden pentujen kanssa, myös häkin ulkopuolella tarhan alueella vapaana olevat aikuiset kiinnostavat Tilliä kovasti. Till on pentu josta näkee, että se omaa erittäin hyvän huumorintajun, sillä on selkeästi pilkettä silmäkulmassa. Till on aktiivinen nuori mies, joka ei varmasti sovi sohvaperunaksi, vaan tulee vaatimaan paljon aktiviteetteja ja puuhaa elämäänsä.

22.12.2016

Till, tuo upea nuorukainen. Till on koko pentueen isoin ja selkeästi hallitsee häkissä ja on ensimmäisenä aina ruokakipolla. Kun häkkiin menee, tulee Till nopeasti moikkaamaan tulijat, mutta villiintyy pian melkoisen riehumis juoksuun ympäri häkkiä. Juoksemisen keskellä pienimmät häkin asukin jäävät Tillin jalkoihin, poika kun ei ehdi pysähtyä tai väistellä kun vauhtia on vaikka muille jakaa. Till on rohkea nuorukainen, joka rakastaa leikkimistä ja tulee tarvitsemaan paljon liikuntaa tulevalta kodiltaan.

Tillille lisätty myös muutama uusi kuva.

Till on tällä hetkellä noin 40cm korkea ja painoa on hieman reilu 10kg. Isona tästä pienestä hurmurista tulee noin 25 kiloinen.

3.4.2017
Pikkuinen Till sai oman kodin Saksasta. Paljon onnea elämääsi hurmuri! <3


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Tillsaapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Till on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tillin yhteyshenkilönä on Anne Huhtala.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: