Kodin saanut koira: HAZEY

Syntymäaika: 20.11.2016
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Veera Nuri)
Kokoarvio:

 

28.2.2017
Hazeyn emo Icey päätyi Asociatia A Doua Sansan ylläpitämälle Glinan tarhalle viime syksynä. Yhteistyökumppanimme ja A Doua Sansan toisen perustajajäsenen, Carmen Mandescun, tuttava toi Iceyn sinne samaan aikaan Sarmin ja Peticelin kanssa. Sarmi on Iceyn pentu, eikä kellään ollut aavistustakaan siitä, että Icey jälleen odotti pentua. Iceyn tarhalle tuonut nainen ei ollut maininnut mitään mahdollisista riskeistä eikä Iceyn laihan olemuksen takia kukaan osannut arvata sitä. Synnytyksen jälkeen Icey ja sen ainokainen pentu Hazey siirtyivät Romaniassa asuvalle aktiivillemme, Veera Nurille, kotihoitoon ja ovat siellä edelleen. Sarmi ja Peticel ovat jo kotinsa löytäneet, emo Icey on varattu omaan kotiinsa ja nyt viimein koitti Hazeyn vuoro.

Hazey on perusterve, sosiaalinen ja iloinen pikkupentu. Se vipeltää ja touhuaa minkä kerkeää ja tutkii innokkaasti ympäristöään. Hazey pitää ihmisen läheisyydestä ja makoilee usein jaloissa tai nököttää sylissä. Ennen suojaavia rokotuksia se on viettänyt aikaa lähinnä emonsa ja kahden kissan kanssa, mutta nyt, kun sillä on täysi rokotussuoja, se on alkanut pikkuhiljaa laajentaa kaveripiiriään ja tavannut muitakin Veeran hoivissa olevia koiria. Isot koirat ja uudet tilat vähän jännittävät sitä alkuun, mutta uteliaisuus vie voiton ja melko pian se tottuu uuteen ja vipeltää menemään samoin kuin tutuissakin paikoissa. Kissojen kanssa Hazey tulee erittäin hyvin toimeen ja Hazeyn paras kaveri on kiistatta rasavilli Simion-kissa. Ne painivat ja jahtaavat toisiaan ja viihtyvät muutenkin hyvin yhdessä.

Hazey on tällä hetkellä 25-senttinen ja painaa noin kaksi kiloa. Se jää pieneksi (emo Icey on 35-senttinen ja nelikiloinen).

2.3.2017
Pikkuinen Hazey on saanut suunnattoman määrän kotitarjouksia, joten siitä ei tällä hetkellä vastaanoteta lisäkyselyitä. Sivuiltamme Pennut-kategoriasta löydät muita useita ihania pentuja vailla kotia, joiden joukossa saattaa olla myös se, joka odottaa juuri sinua.

7.3.2017
Hazey on varattu omaan kotiinsa Suomeen, jossa sitä jo malttamattomana odotetaan.

3.4.2017
Hazey on tänään saapunut omaan, rakastavaan kotiinsa. Onnea matkaanne, Hazey ja perhe.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli  Hazey tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen sterilointia.

Hazey saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hazey on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hazeyn yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: