Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: ANGEL


Syntymäaika: 7/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloidaan

 

 

27.112015
Angelin löytötarina ei ole kovinkaan erikoinen, vaan hyvinkin tavallinen tarina pienen pennun elämästä Romaniassa, – kadulta poimittu. Ainoa asia mikä tarinassa on erikoista, on se, että Angelilla oli uskomaton onni matkassa, kohdatessaan ystävällisen ihmisen joka toimitti hänet OneVetin tarhalle turvaan ja jossa sydämelliset hoitajat antavat alkueväät parempaan elämään. Ensikokemukset kadulla ihmisistä eivät pienelle tytölle varmastikkaan ole olleet ruusuisia, missä selviytyminen on onnen kauppaa ja OneVet -klinikan hoitaja saikin tuntea pienet hampaat kädessään. Alkuun Angelin nimi olikin Devil, mutta tarhalla hetken oltuaan, oli henkilökunnan pakostakin vaihdettava koiran nimi ja osuvanpaa nimeä kuin Angel, he eivät keksineet.

Tällä hetkellä Angel on noin 4 kk, paino on 4-5 kg ja korkeutta noin 30 cm.

Angel on kovasti kadulta löytymisen jälkeen reipastunut ja muiden pentujen kanssa jo temmeltää mukavasti. Kameraa ja uusia ihmisiä hiukan vielä jännitti, mutta kun tilanne ympärilllä rauhoittuu ja omat ihmiset ovat läsnä opastamassa uuteen ja hyvään elämään, niin Angelista kasvaa suuremmoinen ja ihana tyttö.

Angelin on arvioitu kasvavan keskikokoiseksi koiraksi.

1.2.2016
Tapasimme Angelin tammikuun alussa, ja tytöstä on kasvanut varsinainen kaunokainen. Uusi tilanne jännitti Angelia, jossa hänelle kaikki olivat uusia asioita, niin ihmiset, kuin uusi huone jonne Angel tuotiin. Tuttu ihminen helpotti kuitenkin Angelin oloa, eikä jännitys ollut enään niin voimakasta. Angel on rauhallinen luonteeltaan ja antoi hyvin tutkia itseään ja saimmekin uudet strategiset mitat. Hieman on kasvanut kokoa, nyt korkeutta oli 40 cm ja paino noin 8-9 kg, eli siro malliltaan. Muiden koirien ja kissojen kanssa tulee toimeen. Uusia kuvia ja videoita lisätty.

4.2.2016
Suloinen Angel on varattu omaan rakastavaan kotiin.

21.3.2016
Angel lensi rakastavaan kotiinsa 19.3.2016.
Onnea kaunis Angel ja perhe

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.
Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.
Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Angel tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista.

Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Angel saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Angel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.