Kodin saanut koira: BOGART nyk. Turre

Syntymäaika: 2008-2009
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa
Kokoarvio:

 

 

14.11.2014
Bogartin tarina, siltä osin kuin se on tiedossa, alkaa vuoden 2014 toukokuulta. Rescueyhdistys Kulkurien Johanna, Katja ja Kata vierailivat Romanian matkallaan toukokuun lopulla myös Bragadirun kunnallisella tarhalla. Vierailun tarkoituksena oli saada pelastettua muutama koira yhteistyötarhallemme varmalta kuolemalta. Alkuperäisenä tarkoituksena oli saada tarhalta ulos 6 koiraa, pieniä, pentuja ja sellaisia joiden adoptiomahdollisuudet olisivat mahdollisimman hyvät.

Toisin kävi. Teimme ensin valinnan kuudesta koirasta, mutta koska kunnallisilta tarhoilta koiria ei luovuteta ilman sterilointia/kastrointia, meni tilanne hieman eritavalla kuin oli suunniteltu. Sterilaatioihin ja kastraatioihin ei ollut enää aikaa, kun sulkemisaika lähestyi ja koirien noutaminen myöhemmin osoittautui mahdottomaksi. Meille kuitenkin esiteltiin muutama jo valmiiksi leikattu koira, joista valitsimme kaksi mukaamme. Toinen näistä koirista oli Bogart, joka asustaa nyt yhteistyökumppanimme Asociatia A Doua Sansan Glinan tarhalla.

Toukokuusta on nyt kulunut aikaa ja Kulkurien aktiivien lokakuun reissulla päästiin Bogartia tapaamaan ihan kunnolla. Bogart osoittautui hyvinkin hurmaavaksi ja adoptiokelpoiseksi tyypiksi. Herra on melko kookas, korkeudeltaan n. 56 cm ja painoltaan yli 30-kiloinen, iloinen veijari. Bogart on energinen, ystävällinen ja reipas kaveri, joka saattaa välillä hypätä vasten, tai ystävällismielisesti hakee huomiota hampaillaan. Melkoinen pakkaus siis olisi tarjolla. Bogart tulee toimeen muiden koirien kanssa ja jakoikin häkkinsä vielä hetki sitten vanhemman nartun kanssa. Bogartilla on tapana omia ruokansa muilta, aggressiivinen se ei ole, mutta jos mahdollisuus annetaan se ajaisi muut pois kupilta ja söisi kaiken itse.

Bogart hakee aktiivisesti ihmisen huomiota. Se piippaa, närppii hampaillaan varovasti, hyppii, pyörii ja hyörii. Koska Bogart on suurikokoinen ja käytöstavat ovat vielä toistaiseksi hakusessa ja luonne riehakas, emme suosittele Bogartia perheeseen, jossa on aivan pieniä lapsia. Haukkumista Bogart ei harrasta, mutta piippaamisestakin voi yltyessään lähteä yllättävänkin kova ääni. Koska Bogart on hyvin huomionkipeä on tulevan kodin hyvä muistaa, että myös yksinolon harjoittelu on tärkeää ja kotiutumiseen olisi hyvä panostaa ajan kanssa. Tutustuthan täältä, siihen miten aika on ainoa lääke koiran kotiutuessa.

11.05.2015
Hurmaava Bogart odottelee edelleen kotiaan Glinan tarhalla. Kulkurien aktiivien matkoilla maalis- ja toukokuussa Bogart tavattiin ja todettiin että kaveri on mitä mainioin tapaus. Bogart jakaa häkkinsä vanhemman nartun Lexin kanssa ja kunnioittaa Lexiä suuresti. Toukokuun matkalaiset tapasivat hieman nuupahtaneen Bogartin, sillä ilmeisesti naapurihäkin asukki oli napannut Bogartin korvaan ilkeän vekin, joka oli kipeä. Koska Bogart räyhää naapurihäkin uroksille, ei sitä suositella uroksen kaveriksi.

Bogart on hieman sähläilevä ja kovin reipas ja vauhdikas ja keksiikin vaikka mitä saadakseen ihmisen huomion. Fiksukin Bogart on, namien toivossa tarjottiin kovasti istumista ja tassuakin. Aktiivien sanoin: ” Hauskan ja tasapainoisen oloinen koira, josta varmasti olisi moneen.”

30.7.2015
Kulkurien aktiivien heinäkuun reissu on nyt tehty ja siellä tavattiin myös Glinan tarhan iloinen Bogart. Bogart oli aktiiven häkkiin astuessa riemusta pinkeänä ja alkuvierailu olikin melkoista häsellystä. Pikkuhiljaa Bogart kuitenkin rauhoittui ja namien avulla saatiin jopa keskittymään. Naapurihäkin koirille Bogart haukkuu melkoisella vimmalla. Aktiivien mukaan Bogart onkin kovin mukavan oloinen kaveri, vaikkakin hyvin energinen ja vauhdikas.

31.08.2015
Kulkureiden yhteistyökenttä sen kuin kasvaa ja tällä hetkellä Romaniassa matkustaa tarhoilla IVANAHelsingin Paola Suhonen.

Tästä pääset seuraamaan Paolan matkaa ja Glinan vierailua Blogin merkeissä. Paola Vieraili 29-30.8.2015 myös Glinan tarhalla, jossa Bogartkin edelleen odottaa kotiaan. Ja millaisia terveisiä Paolan sanoin Bogartista saimmekaan, kas tässä:

“Tämä koira on kertakaikkiaan hurmaava! Rauhallinen, mutta tarkkaavainen, ihmisen huomiosta nauttiva, mutta ei sitä väsyksiin kerjäävä. Selvästi Bogart tuntee myös oman arvonsa ja osaa varmasti olla myös vaativa, mutta hänestä välittyy aivan mielettömän tasapainoinen, vaikkakin seikkailijaluonne. Tämä herra on minun unelmakoirani!”

Annetaan siis Paolan kuvauksen ja kuvien puhua puolestaan.

28.9.2015
Etsitkö sylikoiraa, tai koiraa joka rakastaa sinua koko 30 kg:n kehollaan, tai kenties sellaista koiraa joka saa sinulle hymyn huulille ja tunnet että olet löytänyt kultaa, silloin se on Bogart. Iloinen ja energinen Bogart haluaa kovasti ihmisen huomiota, joka osaa rahoittuakin rapsutusten toivossa. Ulkoilua ja tekemistä, rapsutuksia ja rakkautta kaipaava Bogart odottaa Sinun huomiotasi. Sympaattisesta Bogartista lisätty kuvia.

2.11.2015
IVANAHelsingin Paola Suhonen oli 31.8.2015 yhteistyökumppanimme Asociatia A Doua Sansan Glinan tarhalla auttaen päivän toimissa ja tutustuen satoihin koiriin tarhalla. Paolan huomion vei Bogart, joka hurmasi niin ulkoisella olemuksellaan, kuin sisäisellä luonteellaankin. Paola kuvasi Bogartia ja upea video on nyt lisätty sivulle.

24.1.2016
Tänään alkaa muutos Bogartin elämässä ja tuo rakastettava ransu saa sen mitä on niin pitkään odottanut, oman ihmisen. Bogart varattiin kotiin.

21.3.2016
Bogart saapui Suomeen ja omaan kotiinsa 19.3.2016. Onnea Bogartille uuteen elämään.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bogart saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bogart on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Stina Nurmikoskelle

Video Bogartista ja Lexistä Glinalta 07/15

 

Video Bogartista ja Lexistä Glinalta 03/15

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: