Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: MOUSIKA


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa
kastroitu

 

 

25.1.2016
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Marraskuussa Romanian matka kohdistui mm. eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVetiin jonka kanssa yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi Onevet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle. Klinikan koirasuojalla, OneVet Pensionissa odottaa omaa kotiaan ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Yksi  pelastetuista  on pieni Mousikaksi  nimetty koira. Hurmattuaan Kulkurien aktiivit mukavalla luonteellaan ja sievällä ulkonäöllään Mousika valikoitui yhdeksi niistä onnekkaista koirista, joiden on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta.

Mousikan elämän ensi vaiheista meillä ei ole tietoa. Eräänä päivän se oli  päätynyt kuljeskelemaan Pensioniin johtavalle tielle. Dr. Adina oli töihin mennessään pysäyttänyt auton huomattuaan pojan. Mousika oli juossut suoraan Adinan luokse ja saikin samantien kyydin turvapaikkaansa.

Mousika on luonteeltaan pehmeä ja ystävällinen koira. Se antaa hyvin käsitellä itseään ja tulee vieraankin luo reippaasti pusuttelemaan. Herkut maistuvat pojalle ja se voisikin olla helppo kouluttaa namien avulla. Vaikka Mousikalla on ikää jo yli vuoden, on se käytökseltään vielä hieman pentumainen. Tarhaoloissa se haukkuu jonkin verran, mutta ei häiritsevästi. Mousika on rakenteeltaan siro ja sillä on hyvät hampaat. Mousika on noin 35cm korkea ja painaa noni 7-8kg.

13.2.2016
Mousika on varattu omaan kotiinsa.

20.3.2016
Mousika on saapunut kotiin.

————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mousika saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, kastroituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mousika on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Taija Mäkinen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.