Päivitetty 30.10.2019

Kotia etsivä koira: ANGELA LOVEHEART


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
steriloitu

Perustiedot ja tausta

7.3.2019

Roxana Deissima (oikealta sukunimeltään Munteanu) on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden – eikä paluuta entiseen enää ollut.

Angela löytyi pentujensa kanssa tieltä, joka vie tarhalle, jolla Roxana Deissima pitää koiriaan. Väritykseltään musta-ruskea Angela-tyttönen on nyt ollut tarhalla kolme vuotta. Tämä koiraneiti asuu yhdessä uroksen kanssa, sillä toiset nartut eivät sovi prinsessan hipiälle. Kun tapasimme tämän, saimme ensin vaikutelman ettei hän ole kiinnostunut ihmisistä lainkaan, kun tarjolla on ulkoilutusalueen hajut. Angela kierteli ulkoilualuetta keskittyneesti tulematta ihmisen luo lainkaan, muttei missään vaiheessa vaikuttanut aralta. Ajattelimme tytön olevan etäisen oloinen, joka keskittyy omiin juttuihinsa, mutta oltiin kyllä niin tasan väärässä. Tämä tyttö on vain todella kohtelias ja odottaa, että siihen otetaan ensin kontaktia ja pyydetään se luo. Siitä se ikäänkuin lähti käyntiin ja voi sitä intoa millä hän tulee luo ja syliin, hän on kuin sulaa vahaa. Tämän koiran silmät ovat kuin täynnä rakkautta ihmistä kohtaan, se katsoo silmiin samalla kun se painautuu kyljellään ihmistä vasten niin, että vatsaakin voi rapsuttaa toisella kädellä. Tähän koiraan ei voi olla tykästymättä, hän on todella kultainen ja mieleenpainuva persoona. Angela voisi sopia ainoaksi koiraksi tai uroksen kaveriksi.

Angela on kooltaan noin 50cm ja painaa 25 kg.

Päivitykset

30.10.2019

Tuodaan ulos Rokan kanssa. Painaa ihan vähintään 25 kiloa, jos ei 30, tosi tuhdissa kunnossa. On kissatestattu, asui jonkun aikaa löytäjänsä asunnossa. Käy kierroksilla, mutta jaksaa jossain määrin keskittyäkin. Ihmiset eivät ole yhtä kiinnostavia kuin hiirten jahtaaminen, käy pihan tarkkaan läpi ja tuijottelee maata pihan nurkissa. Aikamoinen sählä. Lopulta rauhoittuu ensin Marjukan ja sitten muidenkin rapsuteltavaksi, on aika hellyttävä halinalle kunhan malttaa muilta puuhilta. Iloinen ja huoleton, ei oikein hetkahda käsittelystä.

8.3. 2019

Angela liittyi kotia etsivien koirien laumaan Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Angela saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi se on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Angela-neidin yhteyshenkilönä on Antti Silvola

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.