Kodin saanut koira: ANNELI

Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta
3.2.2020

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys ja Kulkurien yhteistyökumppani. Morenin tarha sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista ja siellä majailee noin 100 koiraa. Andalle on tärkeää, että koirat voivat niin hyvin kuin mahdollista ja ettei koiramäärä tarhalla nouse kohtuuttoman suureksi. Tarhan koirat asuvat pääsääntöisesti yksin häkeissään, joissain häkeissä on kaksi koiraa. Häkkialue on kokonaan katettu ja niissä kaikissa on oma koppi. Kaikki koirat pääsevät myös päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan suurelle aidatulle pihalle. Tarhalla on kuitenkin tiivis tunnelma ja tarha on meluisa ja stressaava, kuten tarhat usein ovat.

Annelin tarina on tiedossa vuosien takaa, sillä Morenin tarhan työntekijä Marilena on seurannut Annelin elämää Morenin kaduilla vuosien ajan. Eämänsä alussa Anneli on todennäköisesti ollut omistettu koira, sillä se ilmaantui kortteliin nelisen vuotta sitten pari-vuotiaana. Siitä lähtien se on ollut ns. korttelikoira, joka pyörii säännöllisesti omalla reviirillään, saa ruokaa sieltä täältä, ei aiheuta ongelmia ja saa olla rauhassa. Jos tämä herättää ajatuksen, miksei Annelia sitten otettu tarhalle aiemmin, on hyvä tietää, että Romaniassa kaduilla ja pelloilla elää lukematon määrä kodittomia koiria. Niistä kaikki eivät missään tapauksessa mahdu mihinkään tarhalle, ja joskus koiralla voi olla myös asiat paremmin vapaana, kulkien ja eläen laumassa, kuin suljettuna tarhan häkkiin.

Alkuvuodesta 2020 tilanne kuitenkin muuttui ja uudet korttelin asukkaat uhkasivat myrkyttää Annelin. Niinpä Marilena totesi että nyt tilanne on liian riskialtis ja toi sen tarhalle. Anneli ei viihdy tarhalla lainkaan, ihan niinkuin Marilena arveli. Se on selvästi stressaantunut ja apea tavatessamme sen tarhalla sen oltua siellä vähän aikaa. Anneli elää samassa häkissä senioriherra Tölkin kanssa ja yhteiselo näytti sujuvan hyvin, kunhan Tölkki uroksena väistää kun Anneli hienovaraisesti vihjaa sen olevan turhan innokas tai turhan iholla kiinni. Yleisesti ottaen niiden välit kumminkin ovat sopuisat ja Anneli osaa hyvin tulkita ja kommunikoida koirakielellä. Sen voisi ajatella elävän tulevassa kodissaan ainoana koirana tai sitten sopuisan uroksen kaverina.

Ihmisiä, vieraitakin, kohtaan Anneli on ystävällinen ja lempeä, vaikkakin hieman poissaoleva, mikä vaikuttaa stressikäytökseltä. Se antaa hyvin käsitellä itseään ja syö tarjotut namit mielellään, mutta ihan kuin sen päällimmäinen ajatus kuitenkin olisi koko ajan, miten päästä tarhalta pois, pois hälystä ja pakoteusta tilanteesta.

Anneli varmaan arvostaisi suht rauhallista kotia, missä se saisi riittävästi liikuntaa ja virikkeitä ja mielin määrin ihanaa ihmisseuraa ja pehmeitä petejä. Toistaiseksi Anneli ei ole tarhalla vielä ollut kova haukkumaan, vaikkakin se hieman saksanpaimenkoiramaiseen tapaan piippasi ihmisten perään sen häkistä lähtiessämme. Toivottavasti Annelin toive päästä pois tarhalta toteutuu pian!

Anneli on noin kuusi-vuotias, steriloitu ja kooltaan noin 55-60 cm korkea ja vajaan 30 kg painoinen.

 

Päivitykset

2.11.2020
Anneli pääsi matkustamaan kotiin Pyhäinpäivänä 31.10.2020.

17.8.2020
Annelia kohtasi se kaikista suurin onnenpotku, se varattiin omaan kotiin Suomeen.

3.2.2020
Anneli aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Anneli saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Anneli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Yhteyshenkilö:  Salla Honkapää

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: